"κλικ για μεγέθυνση"
ΕΥΡΥΔΙΚΗ

Music Corner

"13"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

13 ονομάζεται ο νέος δίσκος της Ευρυδίκης που κυκλοφορεί από τη Virus music. Είναι ο 13ος προσωπικός δίσκος της και περιλαμβάνει 13 καινούργια τραγούδια.
Φυσικά ένα από αυτά είναι και το Comme ci comme ca, το τραγούδι με το οποίο εκπροσωπεί η Ευρυδίκη την Κύπρο στο διαγωνισμό της Eurovision. Ένα τραγούδι που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρωπαϊκή του πορεία. Η μουσική είναι του Δημήτρη Κοργιαλά με τον οποίο θα εμφανιστεί κιόλας στη σκηνή στο Ελσίνκι στη Φιλανδία και οι στίχοι του Ποσειδώνα Γιαννόπουλου, του οποίου τα γαλλικά είναι σαν μητρική γλώσσα αφού γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βέλγιο.
Απ' τα υπόλοιπα τραγούδια τα 7 έχει γράψει η ίδια η Ευρυδίκη. Δείγματα της δημιουργικής της δουλειάς, γράφοντας μουσική και στίχους, μας έχει δώσει και στους προηγούμενους δύο δίσκους της. Είχε γράψει δύο τραγούδια για το κάθε CD. Σιγά σιγά η δημιουργία των τραγουδιών την αφορά όλο και περισσότερο και καλλιεργεί σταθερά αυτό της το ταλέντο.
Είναι άλλωστε μία καλλιτέχνης που πιστεύει στις δοκιμασίες και αγαπά τις αλλαγές και τις προκαλεί. Έτσι πιστεύει ότι καταφέρνει να ανακαλύψει κάθε πλευρά του εαυτού της και να φτάσει τελικά σ' αυτό που πραγματικά είναι και που αγαπάει περισσότερο. Παρακολουθεί την ελληνική αλλά και τη διεθνή μουσική σκηνή και ψάχνει ερεθίσματα αλλά και νέους δρόμους μέσα από τους οποίους μπορεί να εκφραστεί καλύτερα.
Τα υπόλοιπα 5 τραγούδια υπογράφει μουσικά ο Δημήτρης Κοργιαλάς ενώ τους στίχους έχουν γράψει ο Νίκος Μωραΐτης, ο Δημήτρης Κοργιαλάς, ο Θάνος Παπανικολάου και η Λίλιαν Δημητρακοπούλου.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Σχεδόν δύο χρόνια μετά το τελευταίο της album, η Ευρυδίκη επιστρέφει ίσως πιο δυναμικά από ποτέ. Ένας νέος δίσκος, σε νέα δισκογραφική εταιρεία ύστερα από 16 χρόνια που συνεργαζόταν με τη ΜΙΝΟΣ και φυσικά μια συμμετοχή στη Eurovision με αξιώσεις για πολύ καλό αποτέλεσμα.

"13" είναι ο τίτλος του νέου της δίσκου που εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τη Virus Music καθώς και με τη νεοσύστατη εταιρία της ded και φαίνεται πως μόνο γρουσούζικος δεν είναι ο αριθμός μιας και το περιεχόμενό του είναι από τα καλύτερα δείγματα δουλειάς που μας έχει παρουσιάσει! 13 κομμάτια, 7 από τα οποία υπογράφει μουσικά και στιχουργικά η ίδια. Φυσικά δε λείπει από τη δουλειά αυτή ο σύντροφος και μόνιμος πλέον συνεργάτης της, ο Δημήτρης Κοργιαλάς που της έδωσε τα υπόλοιπα 6. Πολλά από τα τραγούδια είναι πολύ καλά, ενώ ακόμα και αυτά που θα χαρακτηρίζαμε πιο μέτρια, ακούγονται ευχάριστα και δένουν με τα υπόλοιπα.

Το πρώτο "single" του δίσκου είναι φυσικά το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί στο διαγωνισμό της Eurovision, το "Comme ci, comme ca" που αποτελεί ήδη μεγάλη επιτυχία και ραδιοφωνικό χιτ. Επίσης από τις χειμερινές της εμφανίσεις γνωρίζαμε το "Κάποιον άλλο" που έχει τη δυναμική να γίνει χιτ, όμως ευτυχώς υπάρχουν πολλά κομμάτια τα οποία μπορούν να έχουν την ίδια τύχη.

Από τα καλύτερα του δίσκου είναι το "Λες κι είσαι μαζί μου", το διαφορετικό ζεϊμπέκικο "Για μια πόλη", "Καρδιά Παγίδα" (που θυμίζει λίγο το "Στο Ίδιο βαγόνι") και το εκπληκτικό "Έλα Λίγο" στο οποίο η Ευρυδίκη καταθέτει τον εαυτό της αφού τόσο η μουσική και οι στίχοι που είναι δικοί της συνοδεύονται από μια υπέροχη ερμηνεία.


HIGHLIGHTS:

... Το cd περιέχει το τραγούδι της Eurovision για τη Κύπρο, "comme ci, comme ca"...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Όλοι οι στίχοι και αρκετές φωτογραφίες της Ευρυδίκης, σε μια σχετικά κακή εκτύπωση (όπως παρατηρείται σχεδόν σε όλες τις κυκλοφορίες της Virus)

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Comme ci, comme ca", "Έλα Λίγο", "Καρδιά Παγίδα", "Για μια πόλη"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Ταξίδι της καρδιάς μου, εσύ, πικρό
Στο χώμα σου η σκέψη δραπετεύει
Και της ψυχής σου το γλυκό νερό
Το πίνω κι η μορφή σου ζωντανεύει
Σ' όποια πόλη και να ταξιδέψω
Τ' όνειρό μου μένει εκεί
"...

(στίχοι: Ευρυδίκη - "Για μια πόλη")


Music Corner

ΕΥΡΥΔΙΚΗ

Τίτλος CD
"13"
Εταιρεία: VIRUS MUSIC
Είδος: CD

Παραγωγή
DED Music
Μουσική Επιμ. Παραγωγής
Δημήτρης Κοργιαλάς
Φωτογραφίες
Ιάκωβος Καλαϊτζάκης
Artwork
Τζένη Καρέτση
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 51:54
4/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Comme ci, comme ca
02. Κάποιον άλλον
03. Λες κι είσαι μαζί μου
04. Για μια πόλη
05. Αντέχω
06. Όλα ίδια όλα ξένα
07. Μακριά σου
08. Έχω ανάγκη
09. Καρδιά παγίδα
10. Θα σε περιμένω
11. Απάντηση να βρω
12. Τι σου λείπει
13. Έλα λίγο

MC Team ID