ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

Music Corner

"Passione"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένας από τους σημαντικότερους τενόρους του 20ου αιώνα, ο Mario Lanza που μεσουρανούσε τις δεκαετίες του '40 και του '50, άγγιξε με τις εξαιρετικές του ερμηνείες το πλατύ κοινό κάνοντας το ν' αγαπήσει το κλασσικό τραγούδι. Η πορεία του σφραγίστηκε από τραγούδια που έμειναν αξέχαστα και οι κινηματογραφικές του εμφανίσεις τον κατέταξαν σε σπουδαίο πρωταγωνιστή μουσικών ταινιών της εποχής. Αποκορύφωμα το φιλμ «The Great Caruso» με το οποίο "βαφτίστηκε" «o Αμερικανός Caruso».

Ο ίδιος ο Μάριος Φραγκούλης θεωρεί ότι πρόκειται για «έναν ανυπέρβλητο καλλιτέχνη που σήμερα θα χαρακτηριζόταν ο 1ος "classical crossover" τενόρος που επηρέασε πολλούς τραγουδιστές της όπερας με το ταλέντο και το πάθος του για το τραγούδι, όπως τον Jose Carreras.

Ο Μάριος Φραγκούλης, μετά από δύο χρόνια μελέτης και συνεργασίας με την οικογένεια του γνωστού τενόρου πάνω στο ρεπερτόριό του, έδωσε δύο μοναδικές συναυλίες στη Μόσχα και στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, επισφραγίζοντας έτσι τη συνεργασία του με τη διάσημη Ρωσική Ορχήστρα OSSIPOV, με το νέο του cd "PASSIONE", που κυκλοφορεί από τη SONY BMG και την 4MEN PRODUCTIONS.

Ακολουθώντας την παράδοση των μεγάλων τενόρων της υφηλίου, ο Μάριος Φραγκούλης, τραγουδά τις ναπολιτάνικες καντσονέτες αποδίδοντας εξαιρετικά το πάθος που αποπνέουν. Η Ακαδημαϊκή Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων OSSIPOV, που θεωρείται η καλύτερη στο είδος της παγκοσμίως, με την ιδιαιτερότητα του ήχου από τις μπαλαλάικες συμβάλλει στη δημιουργία ενός ιδιαίτερου καλλιτεχνικού γεγονότος.

Την ορχήστρα διευθύνει ο Vladimir Ponkin, ενώ συμμετέχουν η διεθνούς φήμης Νεο-Ζηλανδή σοπράνο Hayley Westenra και ο εξαίρετος Έλληνας τενόρος Γιώργος Μισαηλίδης.

Ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στην Ιταλία του Mario Lanza μέσα από τις αισθαντικές ερμηνείες του Μάριου Φραγκούλη.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Εγω πάντα πίστευα ότι ένας καλλιτέχνης όπως ο Μάριος Φραγκούλης πρέπει να τραγουδάει μόνο τέτοια τραγούδια. Όχι ότι και στις άλλες, τις μη κλασσικές επιλογές του είναι κακός. Αλίμονο όχι. Είναι κατά την ταπεινή μου άποψη πάρα πολύ καλός τενόρος με έκταση, ερμηνεία, συναίσθημα. Ότι αποφασίσει να τραγουδήσει το μελετάει σοβαρά, το κατέχει και το παρουσιάζει άψογα. Όμως εμένα μου αρέσει πολύ σε αυτά τα λυρικά, κλασσικά ακούσματα Αφού το 'χει στο αίμα του το λυρικό άσμα. Του ταιριάζει ο ήχος, το χρώμα, το συναίσθημα, όλα...

Απόδειξη η καινούργια του δουλειά, αφιέρωμα στο μεγάλο τραγουδιστή Mario Lanza, που έγινε γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό τραγουδώντας μοναδικά ναπολιτάνικες καντσονέτες. Ακούγοντας το cd είναι σα να βλέπεις ταινία εποχής, σα να περιπλανιέσαι στην Ιταλία του 50-60. Σίγουρα θα αναγνωρίσετε κάποιο απο αυτά τα τραγούδια με το ανάλαφρο, χαρούμενο, ερωτικό, τρυφερό αέρα.

Εκτός απο εκείνους που είναι παλιοί γνώριμοι με τέτοια ακούσματα και σίγουρα θα ευχαριστηθούν από αυτή τη δουλειά συνιστάται και για απαιτητικούς ακροατές με ροπές προς την κλασσική μουσική. Τα ορχηστρικά μέρη βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με τη ρομαντική διάθεση αλλά και την ερμηνεία του τραγουδιστή και οπωσδήποτε προτρέπουν τα ζευγάρια για χορό!


HIGHLIGHTS:

... Η ατμόσφαιρα και ο αέρας που εκπέμπει αυτή η δουλειά απο την πρώτη έως την τελευταία νότα. Η μελωδική ορχήστρα, η ερμηνεία του τραγουδιστή, ο ρομαντισμός και η ανάλαφρη αίσθηση ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Πολύ καλής ποιότητας χαρτί, 32 σελίδες, στίχοι σε ελληνικά και αγγλικά και πολλές φωτογραφίες. Υπάρχει επίσης σημείωμα του Μάριου Φραγκούλη...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Το Core 'ngrato (3) για την ατμόσφαιρα που σε βάζει η ορχήστρα με την εισαγωγή της, το Mamma (5) πολύ γνωστό κι αγαπημένο κομμάτι (σίγουρα το ξέρετε) και τέλος το χαρούμενο Funiculi, Funicula (14) που σε ξεσηκώνει για χορό! ...

Music Corner

ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

Τίτλος CD
"PASSIONE"
Εταιρεία: SONY CLASSICAL
SONY BMG
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Πανίκος Σχοινής
Φωτογραφία
Γιώργος Καλφαμανώλης
Artwork
Γιώργος Τούμπαλης
1 CD 15 Tracks
Διάρκεια CD: 49:58
12/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


 


Τα τραγούδια του cd

01. Santa Lucia Luntana
02. Granada
03. Core 'ngrato
04. You'll never walk alone
05. Mamma
06. Passione
07. Be my love (Duet with Hayley Westenra)
08. Dicitencello vuje
09. Comme facette mammeta
10. Non ti scordar di me
11. Cavalleria Rusticana - Intermezzo (Orchestral)
12. Fenesta che lucive
13. Santa Lucia (Συμμετέχει ο Γιώργος Μισαηλίδης)
14. Funiculi, funicula
15. L' ultima canzone


MC Team ID