"κλικ για μεγέθυνση"
THE FRANTIC FIVE

Music Corner

"On the move"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκεί που άλλοι υπέκυψαν στο πρώτο εμπόδιο, διέκοψαν ή απλά βαρέθηκαν, οι Frantic Five έρχονται να αποδείξουν και μάλιστα για πολλοστή φορά, ότι το πείσμα και η πίστη σε ό,τι κάνεις υπερνικάει τα πάντα!
Μετά το περσινό live CD album, οι Frantic Five επιστρέφουν με το δεύτερο επίσημο studio album τους, το οποίο είναι μακράν καλύτερο του πρώτου σε όλα τα επίπεδα! Σύνθεση, ενορχήστρωση και παραγωγή σε συνδυασμό με ένα "lost-in-time" εξώφυλλο κάνουν το "On The Move" την πιο άρτια και πλήρη προσφορά του συγκροτήματος. Θα μπορούσε κανείς πλέον να χαρακτηρίσει τον ήχο τους ως "ρετρό" neo-garage τη στιγμή που άλλα συγκροτήματα του είδους έχουν επιλέξει να ηχούν πιο σκληρά και παραμορφωμένα. Δεν είναι λοιπόν μόνον ο ήχος της Farfisa που είναι δηλωτικός του ύφους τους αλλά και μια γενικότερη στάση σεβασμού που τηρούν προς την δεκαετία από την οποία αντλούν τις επιρροές τους.
Opening track το θαυμάσιο instrumental "The Brood" με αναφορές στα B-movies εποχής. Ακολουθούν τα έξοχα fuzz punkers "Why She'd Ever Leave", "I Live In Hell", "You Made Me Cry" και το ομώνυμο "On The Move". To moody "How Can We Go On" παραπέμπει σε πιο New England καταστάσεις! To "Treat Me Kind" είναι ένα υπέροχο μελωδικό κομμάτι ενώ το "So Sad" αποτελεί την folk punk αναφορά του album. To "Away From Your Lies" κινείται στα πλαίσια του θρυλικού "In The Midnight Hour" του Wilson Pickett ενώ το "I Can't Wait Till Friday Comes" θυμίζει έντονα Pretty Things και Tell-Tale Hearts. To "I Got A Girl" είναι η πιο χορευτική στιγμή του album, το οποίο κλείνει με μια εξαιρετική διασκευή του "Don't Tread On Me" των Kit & The Outlaws.
Οι Frantic Five προσφέρουν ένα υπέροχο album που θα κάνει τον καθένα να αναμένει με ιδιαίτερη προσμονή το επόμενο βήμα τους!
To "On The Move" κυκλοφορεί αρχικά σε CD και θα ακολουθήσει η έκδοση του σε LP από την ON STAGE RECORDS.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Δύο είναι τα κύρια συστατικά αυτής της δουλειάς. Η αμείωτη ένταση των ρυθμών της και οι συνθετικές αναφορές στη rock 'n' roll μιας άλλης εποχής! Πολλές συνθέσεις είναι βγαλμένες απ' τα παλιά και εκπέμπουν μια νοσταλγία από rock group της δεκαετίας του '60. Οι Frantic Five με το αγγλόφωνο "on the move" καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια πολύ καλή "garage rock" δουλειά, ικανή να κρατήσει το ενδιαφέρον μας μέχρι τη τελευταία νότα!

Τα τραγούδια εναλλάσσονται γρήγορα - αφού η διάρκειά τους είναι περίπου από 2 ως 2,5 λεπτά - και διοχετεύουν όλη τους την ενέργεια στον ακροατή, αλλάζοντας asap τη διάθεσή του! Η farfisa δίνει ταυτότητα στη δουλειά, ωστόσο και οι κιθάρες κάνουν πολύ έντονη τη παρουσία τους. Οι εκ Θεσσαλονίκης Frantic Five θέτουν τις βάσεις για μια αξιοπρόσεκτη πορεία σε έναν χώρο που γεγονός είναι πως δεν ανθεί ιδιαίτερα στη χώρα μας, παρ' ότι αν το ψάξει κανείς θα βρει πολλά γκρουπάκια που κάνουν εξαιρετική δουλειά, ειδικά όσον αφορά το έντονο κέφι και τη διάθεση για χορό που δημιουργούν στα live τους...


HIGHLIGHTS:

... Το πάθος και η ένταση είναι διάχυτα στα 30 λεπτά του cd ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Το φτωχό τετρασέλιδο μάλλον δεικνύει την οικονομική στενότητα της παραγωγής.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Treat me kind", "The brood", "Why she 'd ever leave?", "How can we go on", "On the move"...

Music Corner

THE FRANTIC FIVE

Τίτλος CD
"ON THE MOVE"
Εταιρεία: ON STAGE RECORDS
Είδος: CD

Φωτογραφίες
Mickael Konstantinidis
Artwork
Mickael Konstantinidis
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 29:37
10/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. The Brood
02. Treat Me Kind
03. Why She'd Ever Leave
04. I Can't Wait Till Friday Comes
05. How Can We Go On?
06. So Sad
07. On The Move
08. Live In Hell
09. You Made Me Cry
10. Away From Your Lies
11. I Got A Girl
12. Don't Tread On Me

MC Team ID