"κλικ για μεγέθυνση"
FREE SOUL

Music Corner

"Teasing woman"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟXΙ! To κορίτσι στο εξώφυλλο δεν παίζει μπιλιάρδο, αλλά ξέρει πολύ καλά να ξεσαλώνει με τους rock 'η' roll δυναμίτες των Free Soul. Η συνταγή περιέχει όλα τα μαγικά συστατικά που χρειάζονται για να κυλίσει άφθονο burbon ή μια κάσα μπύρες για παρέα!
50's, Mexican, Country, Boogie, Rock 'n' Roll, Blues, ανακατεμένα τόσο μεθυστικά, τόσο έντονα, τόσο κεφάτα, που δε θα χρειαστεί πολύ για να στήσει, όποιος το αγοράσει, το δικό του party! Ειδικά αν έχει για παρέα ένα ..."Teasing Woman" σαν αυτό στο εξώφυλλο.
Αν βέβαια γουστάρεις τεκίλα ακούς υποχρεωτικά το "Mexican Sound", αν πάλι γουστάρεις να χαϊδεύεις την κοιλίτσα της Μαρίας, τη βρίσκεις με το "Mary's Belly Button". Όταν θέλεις να πας τη μικρή κάποια βόλτα, βάζεις το "Take You For A Ride" και αν πάλι θέλεις να χορέψεις, πιάσε τη Νανά και δωσ' της να καταλάβει με το "Nana 45". Και όλα αυτά συμβαίνουν σ' ένα American bar, με "Couple Of Drinks", γιατί η ζωή είναι μικρή και πρέπει να τη ζεις γρήγορα. Because "Too Fast To Live Too Young To Die".


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ένα cd για να το ρίξετε έξω (όχι το cd καλέ!) με μια γερή δόση κλασικής rock 'n' roll και μπόλικη τρέλα στη σύνθεση και τον στίχο. Οι Free Soul εμφανίζονται ως ...απόγονοι του Elvis Presley και δημιουργούν μια δουλειά που βαδίζει στα καλλιτεχνικά χνάρια του μεγάλου star. Άλλωστε και οι ίδιοι σε αυτόν αφιερώνουν το "teasing woman" (και στον έτερο "κολοσσό", Johnny Cash)!

Πρόκειται λοιπόν για ένα album που δεν ξεφεύγει ούτε χιλιοστό από τον γνώριμο ήχο του rock 'n' roll της δεκαετίας του '50 και κυρίως του '60, τότε που το είδος ήταν στις δόξες του. Οι κιθάρες φυσικά κυριαρχούν όμως εξαιρετικές είναι οι στιγμές που το πρώτο ρόλο παίρνει η φυσαρμόνικα ή το πιάνο και δίνουν έναν άλλο αέρα στα ακούσματα. Φωνητικά είναι εμφανής η προσπάθεια "προσομοίωσης" του τρόπου που ερμήνευαν οι παλιότεροι stars της rock 'n' roll. Από την άλλη βέβαια, πως αλλιώς να τραγουδήσεις αυτά τα κομμάτια; Σε μια κλασική φόρμα είναι μοιραίο να μιμηθείς. Οι στίχοι είναι πάντα αγγλόφωνοι.

Δεν ξέρω τι πέραση έχει ένα τέτοιο album στους σημερινούς καιρούς μας, αλλά είναι μια αξιόλογη δουλειά που σε ξεσηκώνει για χορό και ξεφάντωμα και που τουλάχιστον όσοι αγαπάτε τη rock 'n' roll θα πρέπει να του ρίξετε μια ματιά (και δεύτερη και τρίτη...!).


HIGHLIGHTS:

... Μπορείς να ...φορτίσεις τις μπαταρίες σου με αυτό το album, αν και όταν το ακούσεις ολόκληρο θα έχεις μάλλον πάλι ...ξεφορτιστεί! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Η δεσποινίς στο εξώφυλλο (το τηλέφωνό της είπαμε;;;) ποζάρει σε τρεις πιπεράτες πόζες και μάλλον ...κλέβει τη παράσταση από τους Free Soul που ποζάρουν κι αυτοί ως γνήσια "ροκαμπίλια"! Το 12σέλιδο ένθετο έχει πολλές (μα πάρα πολλές!) φωτογραφίες και ακόμα τους στίχους των τραγουδιών και σημείωμα των Free Soul. Το ότι το ένθετο είναι γραμμένο εξ' ολοκλήρου στα αγγλικά, με βρίσκει να διαφωνώ, αφού το album απευθύνεται στην ελληνική αγορά.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Ειλικρινά δεν μπόρεσα να διακρίνω ιδιαίτερα κάποιο κομμάτι, καθώς όλα έχουν παρόμοιο ύφος και ανάλογη ένταση. Αρκετά καλές είναι και οι δύο διασκευές του cd, το "mystery train" και το "too fast to live too young to die" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Shake your hips, Mary's belly button
move your thank, Mary's belly button
shake your legs, Mary's belly button
stand up quick, Mary's belly button
crazy girl she is a belly button to me...

I want to lick your belly button
baby can't you see
stop playing with me baby
I wanna take you in my car"...

(στίχοι: Ανδρέας Χριστόπουλος - "Mary's belly button")


Music Corner

FREE SOUL

Τίτλος CD
"TEASING WOMAN"
Εταιρεία: ON STAGE RECORDS
Είδος: CD

Φωτογραφίες
Petros Papakiriakou
Aris Ramos
Artwork
Eva Vogia
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 35:35
12/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Mary's Belly Button
02. Teasin' Woman
03. Turn Me On
04. Mystery Train / Tiger Man
05. Nana 45
06. Mexican Sound
07. Take You For A Ride
08. Don't Forget My Love
09. Couple Of Drinks
10. My Girl
11. Your Mama Don't Like
12. Too Fast To Live, Too Young To Die

MC Team ID