"κλικ για μεγέθυνση"
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ

Music Corner

"Πρώτη επαφή"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η πρώτη επαφή του Κωνσταντίνου Γαλανού με κοινό ήταν στο θέατρο. Σε ηλικία 10 χρονών έπαιζε και τραγουδούσε στο πλάι της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο μιούζικαλ "Η μελωδία της ευτυχίας", αποκομίζοντας μια σπουδαία εμπειρία.
Η πρώτη επαφή του με τη μουσική εντοπίζεται επίσης στα παιδικά του χρόνια, αφού από πολύ μικρός μάθαινε να παίζει μπουζούκι και στη συνέχεια πιάνο, κιθάρα αλλά και να ασχολείται με τις ενορχηστρώσεις.
Η πρώτη επαφή του με τη δισκογραφία πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες. Ο Κωνσταντίνος Γαλανός, ένας πολύ νεαρός και ταλαντούχος τραγουδιστής και τραγουδοποιός, έρχεται με ...φόρα από τη Θεσσαλονίκη και μας συστήνεται δισκογραφικά με το album του "Πρώτη επαφή", το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από τη Heaven.
Μια εξαιρετική φωνή, που ερμηνεύει με συναίσθημα, ένταση και πάθος, παρά το νεαρό της ηλικίας του (είναι μόλις 23 χρονών), 10 λαϊκά τραγούδια που θα σας κερδίσουν από την πρώτη κιόλας επαφή!
Η μουσική και οι στίχοι σε 4 τραγούδια φέρουν την υπογραφή του, ενώ στο τραγούδι "Έξω απ' την πόρτα μου", ο Κωνσταντίνος συνθέτει και ο Χρίψιμε Μινασιάν γράφει τους στίχους. Τραγούδια του έγραψαν επίσης ο Κώστας Γκίτσης (μουσική), ο Λάζαρος Χατζημελετίου (στίχοι), ο Γιάννης Σταμπουλίδης (μουσική-στίχοι), ο Χρίψιμε Μινασιάν (μουσική-στίχοι), ο Σάκης Καντάς (στίχοι), ο Χρήστος Θεοδωρίδης (μουσική), ο Γιώργος Τσοπάνης (στίχοι).
Η διεύθυνση παραγωγής του album είναι του Νίκου Νικολαΐδη. Πρώτο single το "Όσο εγώ κανένας". Μια υπέροχη λαϊκή μπαλάντα που θα κατακλύσει τις ραδιοφωνικές συχνότητες!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Μια ακόμα καλή φωνή που μπαίνει στη δισκογραφία αλλά υστερεί σε υλικό. Ο αρκετά νεαρός (είναι γεννημένος το 1984) Κωνσταντίνος Γαλανός είναι ένας ακόμα τραγουδιστής που έρχεται από τη Θεσσαλονίκη και φαίνεται να διαθέτει φωνητικά προσόντα που θα μας κάνουν να τον προσέξουμε, όμως με τι τραγούδια; Το πρώτο του album δεν ξεφεύγει από τα σύγχρονα βιομηχανοποιημένα λαϊκά ακούσματα και δεν φέρνει κάτι νέο στο χώρο. Βεβαίως αν το δούμε σαν πρώτο album, θα πρέπει να είμαστε επιεικείς, αφού στη σύγχρονη μουσική πραγματικότητα παρατηρούμε φτασμένους καλλιτέχνες να δυσκολεύονται συχνά να προσφέρουν κάτι διαφορετικό και ποιοτικό.

Υπό το πρίσμα λοιπόν ενός ντεμπούτο album θα σταθούμε σε 2-3 κυρίως τραγούδια που μπορούν να κάνουν επιτυχία, παραβλέποντας λίγο την "ουσία"! Ο λόγος για τα "αν μ' αγαπάς", "έτσι είμαι εγώ" και "δεν έκλεισαν οι δρόμοι". Σημαντικό στοιχείο, το γεγονός πως τα δύο πρώτα αποτελούν δημιουργίες (συνθετικά και στιχουργικά) του ίδιου του Κωνσταντίνου Γαλανού (ο οποίος έχει γράψει συνολικά τα μισά τραγούδια του cd)!


HIGHLIGHTS:

... Καλές ερμηνείες από τον Κωνσταντίνο Γαλανό που φαίνεται να έχει ευχέρεια και στη σύνθεση (στο στίχο θέλει σίγουρα δουλειά) ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Πίσω από ένα πολύ συνηθισμένο εξώφυλλο έχουμε ένα 12σέλιδο ένθετο γεμάτο με φωτογραφίες του τραγουδιστή και με τους στίχους των κομματιών. Τίποτα ιδιαίτερο πάντως σαν σχεδίαση.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Αν μ' αγαπάς", "Δεν έκλεισαν οι δρόμοι", "Έτσι είμαι εγώ", "Δε θα κάνω πίσω"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Αν μ' αγαπάς καταιγίδες κι ανηφόρες
μάθε πια να προσπερνάς
αν μ' αγαπάς, συγχώρεσέ μου
όσα λάθη έχω κάνει
κι εγώ εδώ όπου υπάρχεις θα υπάρχω
μάθε πως για σένα ζω
και μια ζωή να σου εξηγήσω
πόσο σ' αγαπάω δεν μου φτάνει"...

(στίχοι: Κωνσταντίνος Γαλανός - "Αν μ' αγαπάς")

Music Corner

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ

Τίτλος CD
"ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ"
Εταιρεία: HEAVEN
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Νίκος Νικολαΐδης
Ενορχήστρωση
Νίκος Νικολαΐδης
Γιάννης Γκιούρας
Φωτογραφίες
Γιώργος Καλφαμανώλης
Art Direction
Αντώνης Γλυκός
1 CD 10 Tracks
Διάρκεια CD: 36:40
10/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Όσο εγώ κανένας
02. Έτσι είμαι εγώ
03. Μη μου φύγεις
04. Έξω απ' τη πόρτα μου
05. Αν μ' αγαπάς
06. Σε πάω πολύ
07. Δεν θα κάνω πίσω
08. Δεν έκλεισαν οι δρόμοι
09. Είσαι ότι πιο ωραίο
10. Αλήθεια σου λέω

MC Team ID