"κλικ για μεγέθυνση"
80's BUT GOODY'S

Music Corner

Διασκευές
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας
pavloszervas@musiccorner.gr
"80' s but goody's"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπημένες επιτυχίες των 80's σε ΝΕΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ που θα θέλετε να ακούτε, να τραγουδάτε και να χορεύετε ξανά και ξανά!
Αυτό το "καλοκαιράκι" είναι αφιερωμένο στη χρυσή δεκαετία των 80's, χάρη στη νέα συλλογή που κυκλοφόρησε από τη Heaven, με τίτλο «80's but Goody's».
Γνωστοί και δημοφιλείς καλλιτέχνες, εκείνης της εποχής αλλά και νεότερης γενιάς, κάνουν ένα ταξίδι στα 80's και καταθέτουν τη δική τους ερμηνεία σε αγαπημένα τραγούδια της εποχής, τα οποία θα βρείτε σε νέες ενορχηστρώσεις και είναι σίγουρο ότι θα ...κολλήσετε ξανά μαζί τους.
Ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος συναντά τον Ανδρέα Κωνσταντινίδη στο 'LOST IN THE NIGHT', ο Νίνο αναζητά την ..."ΕΥΛΑΜΠΙΑ" του, η Georgia Κεφαλά μας προτρέπει να ..."GET THAT BEAT", ο Κώστας Τουρνάς μας τραγουδάει το "ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΣΕ AUTOBIANCHI" με τον OMINUS να ραπάρει, ο Ησαΐας Ματιάμπα μας θυμίζει το "ΡΙΤΑ ΡΙΤΑΚΙ", η Μάρω Λύτρα παραδίδεται στους dance ρυθμούς του 'ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΩ', ο Νίκος Μίχας ροκάρει στο 'SANDRINA', η Ραλλία Χρηστίδου προσφέρει τη δική της ερμηνεία στα "Ι MISS YOU" και "ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ", ενώ θα ακούσετε επίσης: Τον Γιάννη Βαρδή στο "ΕΙΠΕΣ ΠΩΣ", τη Δόμνα Κουντούρη στο "ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ", τους ΑΜΜΟΣ στο "BABY I 'M LEAVING", τη Βικτώρια Χαλκίτη στα "TALK ABOUT LOVE" και "ΜΗ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ", τον Αντώνη Δόμινο στο "ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ".
Η διεύθυνση παραγωγής είναι των: Κώστα Καλημέρη, Δημήτρη Κοντόπουλου, Μιχάλη Παπαθανασίου.
Ένα 80's party σε μια ολόφρεσκη συλλογή που θα σας συναρπάσει!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Πρόκειται για μια πολύ έξυπνη ιδέα! Τραγούδια από τη χρυσή εποχή της pop του '80, διασκευάζονται και αποκτούν σύγχρονο ύφος. Ερμηνευτές από τη σύγχρονη μουσική πραγματικότητα (παιδιά βέβαια αποκλειστικά της Heaven - με εξαίρεση τη Τζώρτζια και τον Ματιάμπα - που ανέλαβε τη παραγωγή του cd), αναλαμβάνουν να δώσουν ένα νέο χρώμα στα τραγούδια που αγαπήσαμε τη δεκαετία του '80. Μάλιστα κάποιες φορές συνεργάζονται με τους αυθεντικούς τραγουδιστές των κομματιών κάνοντας το τελικό αποτέλεσμα ακόμα πιο ενδιαφέρον!

Τραγούδια όπως τα "εσύ είπες πως μ' αγαπάς", "το καλοκαιράκι", "στοιχηματίζω", "δεν πιστεύω σ' αγάπες κι έρωτες", "Ευλαμπία", αλλά και ξενόγλωσσες σούπερ επιτυχίες όπως τα "baby I 'm leaving", "talk about love", "Sandrina", "I miss you", "get that beat", "lost in the night", μέχρι και το "χαρυκλυννικό" και αξέχαστο "ουγκαγκα μπουμ μπουμ χι" διασκευάζονται με σύγχρονη αντίλληψη και μετατρέπονται σε hip hop, r'n'b, trip pop, nu rock...

Το αποτέλεσμα θα το χαρακτήριζα ιδιαιτέρως "δροσερό" και τις περισσότερες ερμηνείες ανέλπιστα καλές. "Ανέλπιστα" όχι γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των ερμηνευτών που συμμετέχουν, όσο γιατί τα τραγούδια έχουν κάνει μεγάλη επιτυχία και έχουν γερά "χτυπημένη" τη στάμπα των αυθεντικών δημιουργών τους! Ωστόσο δεν μπορώ να μην επισημάνω την καταπληκτική ερμηνεία της Τζώρτζιας των Μπλε που τραγούδησε απίστευτα το "get that beat", της Βικτώριας Χαλκίτη που αποδεικνύει για άλλη μαι φορά την έφεσή της στα ξενόγλωσσα κομμάτια και τα πάει περίφημα με το "talk about love", του Ησαΐα Ματιάμπα που ανέλαβε το "Ρίτα Ριτάκι", αλλά και του Γιάννη Βαρδή στο "εσύ είπες πως" που κάποτε μεσουρανούσε με τους περίφημους "2002 GR"! Γενικά τα περισσότερα κομμάτια είναι πετυχημένα και πολύ ευχάριστα σαν ακούσματα και η δουλειά αυτή περνάει φυσικά στις "προτεινόμενες"! Μακάρι δε να συνεχιστεί σαν "σειρά", αφού έτσι κι αλλιώς το υλικό από τη δεκαετία του '80 είναι "ατελείωτο"!


HIGHLIGHTS:

... Ε, τι ψάχνετε τώρα. Δεν είναι υπερβολή πως το κάθε τραγούδι είναι από μόνο του ένα...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Στο εξώφυλλο ο κύβος του Rubik. Στο ένθετο ...τίποτα! 4σέλιδο με τις ελάχιστες δυνατές πληροφορίες που θα μπορούσαν να δοθούν (τίτλοι και συντελεστές).

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Όπως έγραψα και παραπάνω, τα τραγούδια είναι όλα επιτυχίες. Ξεχώρισα σαν εκτελέσεις και ερμηνείες τα "Get that beat", "Talk about love", Εσύ είπες πως", "Ρίτα Ριτάκι", "Baby I 'm leaving", "Δεν το ξανακάνω σ' Autobianchi", "Στοιχηματίζω" και "I miss you". Προσέξτε όμως και το "ουγκαγκα μπουμπουμ"!

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Εσύ μου 'πες πως μ' αγαπάς
πως είμαι για σένα ο παράδεισος
στις άδειες σου νύχτες το φως
ο φίλος σου κι ο αδερφός.

Εσύ μου 'πες πως μ' αγαπάς
μα πριν ξημερώσει μ' αρνήθηκες
εγώ που σε πίστεψα πως
να ζήσω ξανά μοναχός.

Τώρα σιωπή
τώρα φεύγεις κι αφήνεις ρυτίδες
χτύπα κι εσύ
η καρδιά μου ν' αντέξει μπορεί"...

(στίχοι: Στέλιος Καραΐνδρος - "Είπες πως")

Music Corner

ΔΙΑΦΟΡΟΙ

Τίτλος CD
"80's BUT GOODY's"
Εταιρεία: HEAVEN
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Κώστας Καλημέρης
Δημήτρης Κοντόπουλος
Μιχάλης Παπαθανασίου
Artwork
Κωνσταντίνος Τσαγάνης
1 CD 16 Tracks
Διάρκεια CD: 53:50
7/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 


Η Τζώρτζια ξεχωρίζει για τη φοβερή ερμηνεία της στο "get that beat"!


Τα τραγούδια του cd

01. Talk about love - Βικτώρια Χαλκίτη
02. Είπες πως - Γιάννης Βαρδής
03. Get that beat - Τζώρτζια Κεφαλά
04. Δεν το ξανακάνω σ' Autobianchi - Κώστας Τουρνάς / Ominus
05. Lost in the night - Κ. Χαριτοδιπλωμένος / Ανδρ. Κωνσταντινίδης
06. Στοιχηματίζω - Μάρω Λύτρα
07. Baby I 'm leaving - Άμμος
08. Το καλοκαιράκι - Ραλλία Χρηστίδου
09. Δεν πιστεύω - Δόμνα Κουντούρη
10. Ρίτα Ριτάκι - Ησαΐας Ματιάμπα
11. Sandrina - Νίκος Μίχας
12. I miss you - Ραλλία Χρηστίδου
13. Ευλαμπία - Νίνο
14. Με αγάπη από μένα για σένα - Αντώνης Δόμινος
15. Μη μου μιλάς για καλοκαίρια - Βικτώρια Χαλκίτη
16. Ουγκαγκα μπουμπουμ - The Producers

MC Team ID