"κλικ για μεγέθυνση"
ΕΛΕΝΑ ΓΚΡΕΚΟΥ

Music Corner

"Δε μιλάω με αγνώστους"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυκλοφόρησε από τη VIRUS MUSIC η νέα δισκογραφική δουλειά της Έλενας Γκρέκου με τίτλο «Δε μιλάω με αγνώστους».
To cd περιλαμβάνει έντεκα ολοκαίνουρια τραγούδια, απο τα οποία ήδη έχουν ξεχωρίσει το ομώνυμο "Δε μιλάω με αγνώστους", σε μουσική Πάνου Καπίρη και στίχους Άγγελου Παλαιολόγου, καθώς και το ντουέτο της με τον Αλέκο Ζαζόπουλο στο τραγούδι «Συγκατοικούμε», σε μουσική επίσης Πάνου Καπίρη και στίχους Λευτέρη Χαψιάδη.
Στο τραγούδι «Κάνε με ό,τι θες» τους στίχους και τη μουσική έχει γράψει ο Σταμάτης Γονιδης.
Η Έλενα Γκρεκου γέμισε τις μπαταρίες της, αποφάσισε να μη ...μιλάει με αγνώστους, έστειλε «στο καλό» όλες τις παλιές αγάπες και ...επιστρέφει δριμύτερη...


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ανοίγοντας με το ζεϊμπέκικο "Δεν μιλάω με αγνώστους" και συνεχίζοντας με το τσιφτετέλι "Καλύτερα μόνη μου", ο τελευταίος δίσκος της Έλενας Γκρέκου κάνει εξ' αρχής φανερές τις προθέσεις του: πρόκειται για μια δουλειά που αποτελείται από 11 αμιγώς λαϊκά κομμάτια που ταιριάζουν γάντι στην ερμηνεύτρια, άλλα πιο χορευτικά (τσιφτετέλια) και άλλα κινούμενα σε πιο αργούς ρυθμούς (ζεϊμπέκικα και καψουρο-λαϊκά). Αντιπροσωπευτικό δείγμα της 2ης κατηγορίας, το ντουέτο με τον Αλέκο Ζαζόπουλο "Συγκατοικούμε", το οποίο προφανώς πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των κοινών τους ζωντανών εμφανίσεων σε νυχτερινό κέντρο της Ιεράς Οδού.

Και τα υπόλοιπα τραγούδια ωστόσο θα πρέπει να νιώθουν πιο άνετα στο περιβάλλον της ελληνικής νύχτας, ανάμεσα σε καπνούς, γαρύφαλλα και φιάλες ουίσκυ ...κομπλέ με παρελκόμενα, παρά σε οποιαδήποτε άλλη περίσταση (φαντάζομαι ότι και η ζωντανή παρουσία της Έλενας Γκρέκου θα βοηθάει σε αυτό)!

H μουσική για τα περισσότερα τραγούδια υπογράφεται από τον Πάνο Καπίρη ενώ τους στίχους έχουν επιμεληθεί διάφοροι στιχουργοί χωρίς όμως ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις στο ύφος και τη θεματολογία. Το "Κάνε με ότι θες" έχει γράψει ο Σταμάτης Γονίδης ενώ το "Δεν το μπορώ" είναι γραμμένο από την ίδια την Έλενα Γκρέκου. Από αυτά τα 11 τραγούδια, λίγα θα μπορούσαν να διεισδύσουν σε ένα ευρύτερο κοινό. Το "Ε,ναι λοιπόν!" είναι ένα που θα μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνωκαι ίσως και 2-3 άλλα αν και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια ανάλογη φιλοδοξία. Ο στόχος του δίσκου είναι να απευθυνθεί σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της ελληνικής αγοράς και δεν διακινδυνεύει να το απογοητεύσει με ποπ πειραματισμούς. Σχεδόν αποκλειστικά για τους λάτρεις του είδους...


HIGHLIGHTS:

... Το συνειδητοποιημένο ύφος του δίσκου, χωρίς παρεκλίσεις από το λαϊκό τραγούδι ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Φτωχό, περιλαμβάνει μόνο τα credits.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Ε, ναι λοιπον!", "Δεν το μπορώ", "Πώς να σε κρατήσω"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Μην το ρωτάς γιατί κι απόψε περιμένω
Ένα τηλέφωνο, ένα χάδι, μια αγκαλιά
Ξέρεις καλά πως μακριά σου υποφέρω
Μα όλα σε σένα γυρίζουν τελικά
Δεν το μπορώ άλλο κοντά σου να πονάω
Δεν το μπορώ τα λάθη σου να συγχωράω
Και απορώ που δεν μπορώ να σε αποφύγω
"...

(στίχοι: Έλενα Γκρέκου - "Δεν το μπορώ")

Music Corner

ΕΛΕΝΑ ΓΚΡΕΚΟΥ

Τίτλος CD
"ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ"
Εταιρεία: VIRUS MUSIC
Είδος: CD

Φωτογραφίες
Δημήτρης Ντελλής
Styling
Πάνος Σταυριανός
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 37:04
11/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Δε μιλάω με αγνώστους
02. Καλύτερα μόνη μου
03. Συγκατοικούμε
04. Ε, ναι λοιπόν!
05. Ποτέ μη με προδώσεις
06. Αχάριστη
07. Δεν το μπορώ
08. Κάνε με ό,τι θες
09. Ως εδώ
10. Πώς να σε κρατήσω
11. Στο καλό

MC Team ID