"κλικ για μεγέθυνση"
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΦΩΤΗΣ

Music Corner

"Δεν υποχωρώ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από ένα μακρύ διάστημα απουσίας λόγω των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, ο Κώστας Καραφώτης επιστρέφει δυναμικά στη δισκογραφία με το τρίτο του προσωπικό album που κυκλοφόρησε από τη Heaven.

Τίτλος του "Δεν υποχωρώ". Μία πολυσυλλεκτική δουλειά, με 14 υπέροχα λαϊκά τραγούδια και την υπογραφή σημαντικών συνθετών και στιχουργών, που εμπιστεύθηκαν τη μοναδική αυτή φωνή.

O Νίκος Τερζής έγραψε τη μουσική σε 5 τραγούδια - ανάμεσά τους και το ομότιτλο που είναι και και το πρώτο single του cd - ο Ιορδάνης Παύλου σε 3, ο Γιάννης Αργυρός σε 2, ενώ από 1 τραγούδι υπογράφουν ο Ακης Δείξιμος, ο Στέλιος Μαρής, ο Κωνσταντής και ο Γαβρήλος.

O Πάνος Φαλάρας υπογράφει τους στίχους σε 7 τραγούδια, ενώ στο "Φωτιές" μοιράζεται τους στίχους με τη Μαρίνα Σόλωνος. Οι υπόλοιποι στιχουργοί είναι ο Γιώργος Λεκάκης, ο Γιάννης Μαλλιάς, ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης, η Ναταλί, ο Κοσμάς και ο Γιάννης Μανιός.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Δεκατέσσερα τραγούδια διαφόρων, κυρίως νέων, μουσικών και στιχουργών. Θεματολογικά, όλα στρέφονται γύρω από τα ζητήματα του άτυχου και πληγωμένου έρωτα, που ούτως ή άλλως αποτελεί το πιο συχνό και προσφιλές θέμα των τραγουδιών. Η μουσική δεν επιχειρεί παρεκκλίσεις από τα καθιερωμένα και κινείται στο γνωστό και ασφαλές κλίμα των ελαφρολαϊκών τραγουδιών που είναι οικείο σε ένα ευρύτερο και χωρίς πολλές απαιτήσεις κοινό.

Ο Καραφώτης είναι από τους καλύτερους λαϊκούς τραγουδιστές που έκαναν την εμφάνιση τους στη μουσική σκηνή της χώρας μας τα τελευταία χρόνια. Στο εν λόγω cd ερμηνεύει το υλικό που του δόθηκε με ιδιαίτερη άνεση όχι μόνο επειδή διαθέτει φωνητικές αρετές αλλά και γιατί τα τραγούδια δεν είναι αρκετά απαιτητικά.

Νομίζω όμως πως και αυτή η δουλειά αδικεί τον τραγουδιστή. Πρέπει να πει σπουδαιότερα πράγματα για να βρει το ύφος που του ταιριάζει. Να δείξει αυτό που πραγματικά αξίζει...


HIGHLIGHTS:

... Οι καλές ερμηνείες του Κώστα Καραφώτη που δίνουν πνοή σε άψυχο υλικό ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Καμία ιδιαίτερη πρωτοτυπία στη σχεδίαση του ένθετου... Ακολουθεί τα γνωστά πρότυπα - φωτογραφίες του τραγουδιστή και αναγραφή στίχων και συντελεστών.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Δεν υποχωρώ", "Άνοιξε την πόρτα", "Έδωσα πολλά για σένα"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Δώδεκα και κάτι τηλεφώνησες
και μου είπες πως ακόμα σ'αγαπάω,
τι και αν την αγάπη δολοφόνησες,
τώρα ξέρω και ποιος είμαι και που πάω...

Κι όταν πίσω πάλι θα γυρίσεις,
θα' ρθεις για να καταστρέψεις,
πόνο και υποκρισία μόνο θα μου επιστρέψεις,
δεν μπορώ να σε πιστέψω
τα παιχνίδια σου ν' αντέξω,
δεν υποχωρώ, φτάνει ως εδώ
"...

(στίχοι: Πάνος Φαλάρας - "Δεν υποχωρώ")

Music Corner

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΦΩΤΗΣ

Τίτλος CD
"ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΩ"
Εταιρεία: HEAVEN
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Κώστας Καλημέρης
Φωτογραφίες
Θοδωρής Ψιάχος
Artwork
Γιάννης Γκουσδοβάς
1 CD 14 Tracks
Διάρκεια CD: 51:50
12/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Έδωσα πολλά για σένα
02. Μια ζωή παρανομία
03. Δεν υποχωρώ
04. Πόσο χαμηλά
05. Που να ήξερε
06. Το ξέρω έφταιξα
07. Εγώ δεν ζήτησα πολλά
08. Μακριά σου
09. Καταιγίδα
10. Τι σου έχω φταίξει
11. Άνοιξα την πόρτα
12. Μου ζήτησε
13. Φωτιές
14. Λάθος πόρτα χτύπησες

MC Team ID