"κλικ για μεγέθυνση"
ΚΑΙΤΗ ΚΟΥΛΛΙΑ

Music Corner

"Απ' τη μέση κράτα με"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Καίτη Κουλλιά μετά το ταξίδι στον "Ωκεανό", επιστρέφει με την νέα της δισκογραφική παραγωγή "Απ' τη μέση κράτα με".
Μπαλάντες ακουστικές και ρυθμικά τραγούδια με ηλεκτρικό ήχο, συνοδεύουν την ερμηνεία της στο ταξίδι που συνεχίζεται. Στο δίσκο συμμετέχουν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και τα Κίτρινα Ποδήλατα.
Στη μουσική και τους στίχους συνεργαστήκαν οι Αντώνης Μιτζέλος, Λίνα Δημοπούλου, Μιχάλης Κουμπιός, Νίκος Σταθόπουλος, Τιμόθεος Γεωργίου, Μιχάλης Νικολούδης, Δημήτρης Τσεκούρας,
Γιώργος Πολυμενάκος, Νικόλας Κουμπιός, Ηλίας Κατσούλης, Ελένη Ζιώγα.
Την ενορχήστρωση υπογραφεί ο Αντώνης Μιτζέλος.

Στο "ημερολόγιο" του δίσκου η Καίτη Κουλλιά σημειώνει:
"Σ' αυτό το cd η ανάγκη μου να πειραματιστώ και η επιθυμία μου να ανακαλύψω, βρήκε έναν καλό συνταξιδιώτη : τον Αντώνη Μιτζέλο.
Τον ευχαριστώ πρώτον απ' όλους. Μου χάρισε την άνεση της ψυχής, την οικειότητα και ένα κύμα ελευθερίας για να μπορέσω να ανανεώσω τους εκφραστικούς μου τρόπους.
Πιστεύω ότι κάθε καινούρια πρόκληση στη δουλειά μας είναι συνάμα μια απόπειρα να προσεγγίσουμε την πραγματικότητα γύρω μας, να συναντηθούμε με όσους και όσα μας περιβάλλουν''...


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Μια ιδιαίτερη φωνή σε ιδιαίτερες μελωδίες! Η Καίτη Κουλλιά κυκλοφορεί το νέο της cd συνεργαζόμενη βασικά με τον Αντώνη Μιτζέλο αλλά και αρκετούς ακόμα σημαντικούς δημιουργούς και περνάει σε ήχους ελαφρώς πιο ροκ, αλλά πάντα με βάση ένα πιο έντεχνο άξονα, γύρω από τον οποίο περιφέρονται τα τραγούδια της. Φυσικά η ροκ έκφραση - σε κάποια κομμάτια - οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στις συνθέσεις αλλά και τις κιθαριστικές ενορχηστρώσεις του Μιτζέλου.

Cd που άκουσα και συμπάθησα πολύ, ειδικά μετά το τρίτο άκουσμα. Σιγά σιγά ανακαλύπτεις τον πλούτο που κρύβουν οι μελωδίες αλλά και την ιδιαίτερη στιχουργική έκφραση που βρίσκει διέξοδο σε μια καταπληκτική φωνή. Τραγούδια με χαρακτήρα, προσωπικό ύφος και μακριά από τα τετριμμένα. Οι "guest" ερμηνευτικές εμφανίσεις των Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γεράσιμου Ανδρεάτου και Κίτρινων Ποδηλάτων αυξάνουν τις προσδοκίες του ακροατή. Το ντουέτο με τον Λαυρέντη "στην απέναντι ακτή", καταφέρνει να περάσει στα αγαπημένα μου, το ίδιο και το μελωδικότατο "κλείσε βλέφαρό μου" που ερμηνεύει η Καίτη με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο. Το "ενυδρείο" του Μιχάλη Νικολούδη σε στίχους Γιώργου Πολυμενάκου βρίσκεται κι αυτό στη κορυφή των προτιμήσεών μου σε όσα άκουσα σε αυτό το album. Από κοντά και τα "απ' τη μέση κράτα με", "βάζει ο ήλιος τα φτερά" και "ρούχα στενά". Πάνω απ' όλα όμως τοποθετώ το κομμάτι που κλείνει το cd, τη "παλιά φωτογραφία" σε μουσική Αντώνη Μιτζέλου και στίχους Ελένης Ζιώγα, με την ενορχήστρωση να σου δίνει την αίσθηση πως πρόκειται για το soundtrack "παρακμιακής" νουάρ ταινίας!

Ατμοσφαιρικές μπαλάντες και έντεχνα κομμάτια συχνά με ροκ προεκτάσεις συνθέτουν ένα album με άρτιο αποτέλεσμα και πολύ προσεγμένη παραγωγή.


HIGHLIGHTS:

... Ο τρόπος που έδεσε η σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση του Αντώνη Μιτζέλου με μια φωνή που την είχαμε συνδέσει κυρίως με παραδοσιακούς ήχους! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Η σχεδίαση θα μπορούσε να είναι καλύτερη αφού οι σελίδες του ένθετου δείχνουν πολύ "άσπρες". Το εξώφυλλο είναι έξυπνο, χωρίς όμως να εντυπωσιάζει. Σαν περιεχόμενο υπάρχουν οι στίχοι των τραγουδιών, σημείωμα και φωτογραφίες της καλλιτέχνιδας...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Τα περισσότερα τραγούδια του cd τα ...ξεχωρίσαμε!

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Άλλαξες, είχα χρόνια να σε δω
δεν κράτησες το γέλιο εκείνο το γλυκό
άλλαξες προσπαθώ να θυμηθώ
πως το έχασες το βλέμμα σου αυτό...

Όλα συμβαίνουν στο παρόν
μοιάζουν να θέλουν να κρυφτούν από το παρελθόν
μη ζητάς πολλά λοιπόν
την παλιά φωτογραφία
κοίτα"...

(στίχοι: Ελένη Ζιώγα - "Παλιά φωτογραφία")


Music Corner

ΚΑΙΤΗ ΚΟΥΛΛΙΑ

Τίτλος CD
"ΑΠ' ΤΗ ΜΕΣΗ ΚΡΑΤΑ ΜΕ"
Εταιρεία: POLYMUSIC
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Βίκτωρ Πολυδώρου
Ενορχήστρωση
Αντώνης Μιτζέλος
Φωτογραφίες
Γιώργος Παχούντης
Γιάννης Κανελλόπουλος
1 CD 10 Tracks
Διάρκεια CD: 35:49
5/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 Τα τραγούδια του cd

01. Φεύγω, βγαίνω
02. Κλείσε βλέφαρό μου (συμμετέχει ο Γερ. Ανδρεάτος)
03. Τον κόσμο σβήσε (συμμετέχουν τα Κίτρινα Ποδήλατα)
04. Απ' τη μέση κράτα με
05. Στην απέναντι ακτή (συμμετέχει ο Λαυρ. Μαχαιρίτσας)
06. Ενυδρείο
07. Βάζει ο ήλιος τα φτερά
08. Ταξίδευα στα σύννεφα
09. Ρούχα στενά
10. Παλιά φωτογραφία

MC Team ID