ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ

Music Corner

"Έτσι είχες πει"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυκλοφόρησε από τη Virus Music το νέο cd του Νίκου Μακρόπουλου με τίτλο "Έτσι είχες πει".
Πρόκειται για μια ειδική έκδοση που περιλαμβάνει:
-cd με τα 17 καινούρια τραγούδια του Νίκου Μακρόπουλου και
-bonus cd με τις δύο πρόσφατες επιτυχίες του ("Ψυχανάλυση" και το ντουέτο με τη Σοφία Βόσσου "Δε μετανιώνω") και τέσσερα video clips των τραγουδιών που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους πιο αξιόλογους λαϊκούς τραγουδιστές της νέας γενιάς ("Κρίση", "Δε με ξέρεις καλά", "Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης", "Κόπηκα στα δυο").

Ο Νίκος Μακρόπουλος κερδίζει τον ακροατή με τις φωνητικές του δυνατότητες, απογειώνει όμως όποιον τον έχει δει live και για τη μοναδική σκηνική του παρουσία. Γι' αυτό και το φανατικό κοινό του διευρύνεται συνεχώς και κάνει χρυσούς τους δίσκους του σχεδόν μόλις κυκλοφορήσουν!

Τα νέα τραγούδια του Νίκου Μακρόπουλου υπογράφουν οι Σοφία Βόσσου, Πάνος Καπίρης, Ελένη Γιαννατσούλια, Τάσος Βουγιατζής, Νίκη Σπυροπούλου, Βαγγέλης Βασιλείου, Ανδρέας Κομπόσης, Αντώνης Σκόκος, Νίκος Σαρρής, Νίκος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Φραγκούλης, Παναγιώτης Αποστολίδης, Βαγγέλης Κουζέλης, Γιάννης Πετρίδης, Αγγελική Μακρυνιώτη, Ηλίας Αγγελής, Δημήτρης Πάτσιος, Βούλη Μεγαλοοικονόμου, Βαγγέλης Τούντας, Άννα Μαρία Ψέμμα, Αντώνης Παππάς, Δημήτρης Κορδατζής, Αναστασία Καραμεσίνη, Ευρυπίδης Νικολίδης, Ανδρέας Λάμπρου.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Πλειάδα δημιουργών υπογράφει τη νέα δισκογραφική δουλειά του Νίκου Μακρόπουλου με τίτλο "Έτσι είχες πει"! Αν και η ακρόασή του CD είναι κουραστική - περιέχει 17 + 2 τραγούδια -, κάποιος μπορεί να βρει ενδιαφέροντα αλλά και αδιάφορα κομμάτια. Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι...

Το cd κάνει εισαγωγή με ένα πάρα πολύ ωραίο ερωτικό τραγούδι, το "Ποια θυσία" (ουδεμία σχέση έχει με το ομώνυμο σουξέ της Λαίδης Άντζελας!) που ξεκινά ως μπαλάντα και καταλήγει σε ζεϊμπέκικο και συνεχίζει με το "Δώδεκα και ένα" που ταιριάζει απόλυτα στο ύφος του Μακρόπουλου. Από εκεί και μετά ο καλλιτέχνης ξεδιπλώνει όλο του το ταλέντο προτείνοντας ζεϊμπέκικα, χασάπικα, μπαλάντες και χορευτικά λαϊκά τραγούδια.

Εκείνο που με εντυπωσίασε περισσότερο απ' όλα, είναι τα τέσσερα ζεϊμπέκικα ("Δεν έχεις το δικαίωμα", "Όποιος έμπλεξε μαζί σου καταστράφηκε", "Κατεδαφίστε το", "Πιο μόνος δε γίνεται") που τα βρήκα όλα ωραία. Μπράβο γιατί είχε καιρό να πέσει στα χέρια μου δίσκος με ρυθμικά, εμπνευσμένα ζεϊμπέκικα. Επειδή όμως όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν και την καλή και την κακή τους πλευρά, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στους προχειρογραμμένους και φαιδρούς στίχους ορισμένων τραγουδιών ("Δεν είμαι εγώ για σπίτι / έχω καρδιά αλήτη / γι' αυτό εδώ μη δένεσαι / μαζί μου μην τρελαίνεσαι" - Δεν είμαι εγώ για σπίτι ή "Το κρίμα στο λαιμό σου / και τ' άδικο δικό σου / που μ' έκανες να κλαίω / δυο μέτρα άντρας σαν παιδί" - Το κρίμα στο λαιμό σου). Το κερασάκι στην τούρτα είναι η μπαλάντα που κλείνει το πρώτο cd, το τρυφερό "Τα χιλιοειπωμένα".

Στον πρώτο δίσκο θα βρείτε και ένα αδιάφορο ντουέτο με τη Λίζα Ανδρέου, ενώ στον δεύτερο θα ακούσετε τα ανάξια λόγου bonus tracks "Ψυχανάλυση" και "Δε μετανιώνω" (ως εκτέλεση) με τη Σοφία Βόσσου και θα δείτε τέσσερα video clips παλιότερων επιτυχιών του τραγουδιστή.

Συνοψίζοντας, ο νέος δίσκος του Νίκου Μακρόπουλου έχει αρκετά καλά λαϊκά τραγούδια που αξίζει να ακούσει κανείς, ακόμα κι αν δεν είναι οπαδός του είδους. Μπορεί σε κάποιες στιγμές να θυμίζει Γιάννη Πλούταρχο, Θέμη Αδαμαντίδη ή ακόμα και Μανώλη Μητσιά (μάλλον ευθύνονται οι δημιουργοί γι' αυτό), δε σημαίνει όμως πως ο ίδιος δεν είναι ένας αυθεντικός λαϊκός τραγουδιστής με καθορισμένες διαθέσεις και προσανατολισμούς...


HIGHLIGHTS:

... Η φωνή του Νίκου Μακρόπουλου ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Λεπτομερής αναφορά στους μουσικούς που έπαιξαν στο κάθε τραγούδι, αλλά δεν υπάρχουν στίχοι. Τυπικό 8σέλιδο ένθετο απλά με τις στοιχειώδεις πληροφορίες...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Ποια θυσία", "Δώδεκα και ένα", "Τα χιλιοειπωμένα", "Πιο μόνος δε γίνεται" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Πού να πατήσω, πού να σταθώ
όπου κοιτάξω βλέπω γκρεμό
και το δάκρυ που με πνίγει δεν κρύβεται
είμαι μόνος μου, πιο μόνος δε γίνεται
"...

(στίχοι: Αναστασία Καραμεσίνη - "Πιο μόνος δε γίνεται")

Music Corner

ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τίτλος CD
"ΕΤΣΙ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ"
Εταιρεία: VIRUS MUSIC
Είδος: Διπλό CD

Επιμ. Παραγωγής
Πάνος Μπάρλος
Φωτογραφίες
Γιώργος Καλφαμανώλης
Styling
Νίκος Ευταξίας
2 CD 19 Tracks + 4 video clips
Διάρκεια CD1: 61:43
12/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

CD1
1. Ποια θυσία
2. Δώδεκα και ένα
3. Δεν έχεις το δικαίωμα
4. Να μη σε νοιάζει
5. Όποιος έμπλεξε μαζί σου καταστράφηκε
6. Δε σε παίρνει
7. Δεν είμαι εγώ για σπίτι
8. Κατεδαφίστε το
9. Έτσι είχες πει
10.Νιώθω όσα ζεις
11. Πάλι με τρέχεις
12. Δε μιλάω για εκείνη
13. Θέλω ν' αλλάζω διαδρομή (Συμμετέχει η Λίζα Ανδρέου)
14. Πιο μόνος δε γίνεται
15. Δεν έχεις το Θεό σου
16. Το κρίμα στο λαιμό σου
17. Τα χιλιοειπωμένα

CD2
1. Ψυχανάλυση
2. Δε μετανιώνω (συμμετέχει η Σοφία Βόσσου)
VIDEO CLIPS
1. Κρίση
2. Δε με ξέρεις καλά (συμμετέχει ο Bo)
3. Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
4. Κόπηκα στα δυο

* Τα video clips είναι μορφής ".wmv" και παίζουν σε cd rom υπολογιστή

MC Team ID