"κλικ για μεγέθυνση"
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Music Corner

Λαϊκά
Γράφει ο Παύλος Ζέρβας
"Το καλύτερο μπεγλέρι"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Το καλύτερο μπεγλέρι" είναι ο τίτλος του καινούργιου δίσκου του αυθεντικού Γιώργου Μαργαρίτη.
Ένας από τους λίγους λαϊκούς δίσκους με 12 τραγούδια - επιτυχίες, σφραγισμένα από τη φωνή του Γιώργου Μαργαρίτη.
«Το καλύτερο μπεγλέρι», «Το σχολειό της αλητείας», «Ένα παράπονο», «Το πεζοδρόμιο» (ένα ζεϊμπέκικο για τους φυλακισμένους), «Τα χαράματα», «Ο καρσιλαμάς του Γιώργου» και άλλα τραγούδια-πρόταση για το σημερινό λαϊκό τραγούδι.
12 τραγούδια σε μουσικές των Κυριάκου Παπαδόπουλου, Πέτρου Βαγιόπουλου, Τάκη Σούκα, Θανάση Βασιλά και σε στίχους των Ηλία Φιλίππου, Βασίλη Γιαννόπουλου, ΛοΓό, Κώστα Μπαλαχουτη και Λίτσα Άρχοντα.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

"Το καλύτερο μπεγλέρι, είναι τα κλειδιά στο χέρι"!!! Δώσε Γιώργο, δώσε! Ο βασιλιάς της πίστας (υπάρχουν κι άλλοι, αλλά κι ο μοναδικός Γιώργος Μαργαρίτης έχει το δικό του βασίλειο, έτσι;), επιστρέφει με "το καλύτερο μπεγλέρι"! Album με γνήσια λαϊκά, κάποιες φορές προς ρεμπέτικα, τραγούδια. Τσιφτετέλια αλλά και ζεϊμπεκιές, κομμάτια ..."εκπαιδευτικά", όπως:

"Το σχολειό της αλητείας ήταν το θρανίο μου, τη ψευτιά και τη γυναίκα είχα για βιβλίο μου", αλλά και "έτσι που το πας απόψε θα με βάλεις πυρκαγιά, ωχ για σένανε θα κάψω τα ρημάδια τα λεφτά"!
Και δεν τελειώσαμε... "με τις πλάτες τις δικές μου ως εδώ προχώρησα, απ' την όψη κι απ' τη κόψη τη ζωή τη γνώρισα, κι έχω μάθει τι σημαίνει να 'χεις το προνόμιο, τη ζωή να τη σπουδάζεις μες στο πεζοδρόμιο"!

Τα τραγούδια έχουν γράψει πλήθος δημιουργών, με βασικό άξονα τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στη μουσική και τους Βασίλη Γιαννόπουλο και Ηλία Φιλίππου στους στίχους. Το "καλύτερο μπεγλέρι" που αξίζει να γίνει ..."λαϊκό άσμα" έχουν γράψει ο Πέτρος Βαγιόπουλος και ο Γιάννης Λογοθέτης (γνωστός από παλιά και σαν ΛΟΓΟ) και οι δύο ιδιαίτερες μορφές με ιστορία στο ελληνικό τραγούδι!

Η ερμηνεία του Γιώργου Μαργαρίτη είναι όπως σε κάθε δουλειά του, "όλα τα λεφτά"! Με το που τον ακούς έρχεσαι στο κέφι και στα μεράκια!

Cd που παραβλέπω τις λίγες αδύναμες στιγμές του και το προτείνω στους λάτρεις του ...προχωρημένου λαϊκού τραγουδιού και ειδικά στους πονεμένους και τους ...κατατρεγμένους αυτής της χώρας!

Δώσε Γιώργο, δώσε!


HIGHLIGHTS:

... Είπαμε, "το καλύτερο μπεγλέρι, είναι τα κλειδιά στο χέρι"! Και ..."τάκα τάκα τάκα τάκα, κι όλα τα ξεχνάς ατάκα"! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Ο Μαργαρίτης με τη "κουστουμιά" του φιγουράρει στο εξώφυλλο, ενώ στο 12σέλιδο ένθετο φιλοξενούνται οι στίχοι των τραγουδιών. Ένα τυπικό ένθετο διακοσμημένο με φωτογραφίες και φυσικά ...χάντρες από μπεγλέρι! ...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Το καλύτερο μπεγλέρι", "Μ' ένα όνειρο", "Η καταστροφή μου είσαι", "Ένα παράπονο", "Το σχολειό της αλητείας", "Το πεζοδρόμιο", "Ο καρσιλαμάς του Γιώργου"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Μου 'παν τα χαρτιά
μου το είπαν και τ' αστέρια
άλλα χείλη πως φιλάς
πως κοιμάσαι σ' άλλα χέρια.

Η καταστροφή μου είσαι και στο θάνατο με πας
πάψε πια να προσποιείσαι πως στ' αλήθεια μ' αγαπάς
πάψε να δικαιολογείσαι, μακριά από μένα ζήσε
πάψε να δικαιολογείσαι, η καταστροφή μου είσαι"...

(στίχοι: Βασίλης Γιαννόπουλος - "Η καταστροφή μου είσαι")

Music Corner

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Τίτλος CD
"ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΕΓΛΕΡΙ"
Εταιρεία: MBI
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Αλέξανδρος Καραμαλίκης
Ενορχήστρωση
Αντώνης Γούναρης
Κυριάκος Παπαδόπουλος (5)
Φωτογραφίες
Νίκος Βλασόπουλος
Artwork
Αργυρώ Σύριγγα
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 43:49
3/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 Τα τραγούδια του cd

01. Ένα παράπονο
02. Το καλύτερο μπεγλέρι
03. Το σχολειό της αλητείας
04. Μ' ένα όνειρο
05. Μια κουβέντα είναι
06. Βάλε ένα ποτό
07. Η καταστροφή μου είσαι
08. Ο καρσιλαμάς του Γιώργου
09. Το πεζοδρόμιο
10. Ήρθες σαν φωτοβολίδα
11. Γιατί καρδιά μου
12. Τα χαράματα

MC Team ID