"κλικ για μεγέθυνση"
ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΣΤΟΡΙΔΟΥ

Music Corner

"Καινούργιο σπίτι"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη λένε Δήμητρα Μαστορίδου.
Είναι 30 ετών και η περιπέτειά της με τη μουσική, μας κάνει να τη γνωρίσουμε.
Η αγάπη της για το τραγούδι την σπρώχνει πρώτα στο Ωδείο Φ. Νάκας για τα θεωρητικά της μουσικής. Μετά σπουδάζει κιθάρα και στη συνέχεια κάνει μαθήματα φωνητικής με την Julie Masino, την Solomon Caren και κατασταλάζει στην Λουκία Φρατσέα.
Η στιχουργική καλεί το δημιουργικό της πνεύμα και πρωτοεμφανίζεται με αυτή την ιδιότητα στο Α' ανανεωμένο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης (2005) με το "Τραγούδια παλιά" σε μουσική και ερμηνεία Τάσου Χαρανιά. Το τραγούδι διακρίνεται.
Συνεχίζει και γράφει στίχους βιωματικούς, στιγμές αληθινές που τις ζυμώνει με την φαντασία της και πλάθει ιστορίες. Τις κάνει τραγούδια και τις τραγουδά.
Είναι πρωτοεμφανιζόμενη τραγουδοποιός - είδος που σπανίζει.
Με τον δίσκο της "Καινούργιο σπίτι" που κυκλοφορεί από τη ΛΥΡΑ, μάς χαρίζει 12 τραγούδια - γυναικείες ιστορίες που φωτογραφίζουν αποσπάσματα από τη ζωή της και τη ζωή της γενιάς της.
Ένα πραγματικό στεγαστικό δάνειο γίνεται η αφορμή για να μας παρασύρει η Μαστορίδου στις δικές της νυχτερινές ιστορίες, ανανεώνοντας το ενδιαφέρον μας 12 φορές, όσα και τα τραγούδια.
Χτίζει ένα καινούριο σπίτι, το χρωματίζει, το επιπλώνει και σαν καλή οικοδέσποινα μάς καλεί να μας φιλοξενήσει.
Στο δίσκο συμμετέχει φιλικά η Τζώρτζια Κεφαλά των Μπλε, τραγουδώντας το "Άνοιξη θα μπει". Στο τραγούδι "Εύα και χώμα" τη μουσική υπογράφει ο Γιάννης Σταθόπουλος.
Την επιμέλεια παραγωγής έκανε ο Άγγελος Σφακιανάκης. Την ενορχήστρωση ο Βαγγέλης Σπανακάκης. Είναι μια παραγωγή του 'Μικρού ήρωα' για τη Λύρα.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ετών 30 η Δήμητρα Μαστορίδου... Νέα ερμηνεύτρια που όμως μπαίνει στο χώρο με την ωριμότητα της ηλικίας της και την εμφανέστατη - σε κάθε σημείο της δουλειάς της - αγάπη γι' αυτό που κάνει. Φαίνεται από τον τρόπο που ζει τα τραγούδια που ερμηνεύει, φαίνεται από τη φυσικότητα με την οποία γράφει στίχους, φαίνεται από τη τελική παραγωγή αυτής της δουλειάς (εδώ βέβαια έχει βάλει το χεράκι του κυρίως ο "μαιτρ" Άγγελος Σφακιανάκης!), φαίνεται από το αποτέλεσμα που τουλάχιστον εμένα με έκανε να τοποθετήσω ήδη το cd σε περίοπτη θέση στη δισκοθήκη μου!

Πολύ καλή φωνή η Δήμητρα, διαθέτει "τονάζ" που νομίζω πως θα είχε πολύ ενδιαφέρον να την ακούγαμε και σε κάτι πιο ροκ. Δεν είναι όμως μόνο οι ερμηνείες της, εδώ έχουμε να κάνουμε και με μια εξαιρετική τραγουδοποιό που έχει άποψη και δικό της ύφος. Το πρώτο δείγμα που έχουμε δεν είναι ολοκληρωτικά τέλειο, όμως τα περισσότερα κομμάτια θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον από το πρώτο άκουσμα. Για πρώτη δουλειά τη χαρακτηρίζω απλώς εξαιρετική! Έστω για τα 7-8 τραγούδια που ξεχώρισα από τα συνολικά 12 του cd (τα υπόλοιπα καλύτερα να μην υπήρχαν καθόλου, αλλά όχι, δεν θα μου χαλάσουν 4 τραγούδια την εικόνα όλων των υπόλοιπων!)


HIGHLIGHTS:

... Το πολύ γλυκό τραγούδι "σαν παιδί" που με τη συνοδεία των παιδιών στα φωνητικά γίνεται ακόμα πιο ...γλυκό! Ένα ιδιαίτερο κομμάτι, που συνθετικά δεν είναι το καλύτερο, το ξεχωρίζω όμως για την ηχητική πρωτοτυπία του και το - "παιδικά αγνό" υπόβαθρο των στίχων του ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Πολύχρωμο, ευχάριστο, όμορφες φωτογραφίες, ενδιαφέρον εξώφυλλο, πολύ καλός σχεδιασμός. Διαθέτει και τους στίχους των τραγουδιών, αλλά και σημείωμα της Δήμητρας Μαστορίδου. Έξυπνο και το οπισθόφυλλο όπου τα τραγούδια αναγράφονται σαν ετικέτες σε κουδούνια πολυκατοικίας! Άλλωστε το cd λέγεται "καινούργιο σπίτι"!

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Σαν παιδί", "Ετών 30", "Άνοιξη θα μπει", "Εσύ", "Πες πως με θες", "Κυριακή πρωί", "Έκπτωτος Θεός", "Καινούργιο σπίτι"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Ήταν κάποτε μια λέξη
στριμωγμένη σ' ένα στόμα
κι όπως πέρναγαν τα χρόνια
βρήκε ανάσα να ειπωθεί
ήρθε η στιγμή, εσύ...

Ήταν κάποτε ένα βήμα
φοβισμένο να πατήσει
έψαχνε καιρό μια λύση
κι ήρθε ένα σώμα, μια φωνή
"έλα" να του πει, εσύ"...

(στίχοι: Δήμητρα Μαστορίδου - "Εσύ")

Music Corner

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΣΤΟΡΙΔΟΥ

Τίτλος CD
"ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΠΙΤΙ"
Εταιρεία: ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ
LYRA
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Άγγελος Σφακιανάκης
Ενορχήστρωση
Β. Σπανακάκης
Φωτογραφίες
Xavier Hallauer
Αλέξανδρος Σφακιανάκης
Σχεδιασμός εξωφύλλου
Κώστας Μιχαλός
Artwork
Kim Hoffnagle
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 38:04
9/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Εσύ
02. Πες πως με θες
03. Σαν παιδί
04. Άνοιξη θα μπει (Τζώρτζια Κεφαλά)
05. Ετών 30
06. Καινούργιο σπίτι
07. Κυριακή πρωί
08. Εκείνο το τραγούδι σου
09. Ήρθες πάλι
10. Έκπτωτος Θεός
11. Εύα και χώμα
12. Να έρθεις απλά

MC Team ID