"κλικ για μεγέθυνση"
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Music Corner

"Όταν φεύγω δεν ξαναγυρνάω"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το "Μ' Αγαπάει ο Θεός Τελευταία" ήταν το πρώτο του album, το ομότιτλο τραγούδι του εξασφάλισε την αναγνωρισιμότητα, το χασάπικο "Χαρισμένα" μας γνώρισε έναν εξαιρετικό νέο λαϊκό τραγουδιστή και τώρα τον συναντάμε περισσότερο ώριμο και κατασταλαγμένο ερμηνευτικά αλλά και στις επιλογές του.
Το καινούργιο του album περιέχει σύγχρονα λαϊκά τραγούδια σε συνθέσεις του Θάνου Γεωργουλά με συνεργασίες σημαντικών στιχουργών όπως η Τασούλα Θωμαΐδου, ο Τάσος Βουγιατζής, αλλά και ο Κώστας Τερζάκης και ο Μάκης Τσιλιμιδός.
Τα τραγούδια που γράφτηκαν για τον Στέλιο Μάξιμο σε αυτό το δεύτερο album βασίζονται στην πλειοψηφία τους στις κλασικές φόρμες του λαϊκού τραγουδιού, εντυπωσιάζουν για τις ενορχηστρώσεις τους - από τον Θάνο Γεωργουλά - και αποτελούν συγκροτημένη πρόταση στο σημερινό λαϊκό τραγούδι.
Ένα εξαιρετικό ακουστικό τραγούδι με τίτλο "Ποια Στιγμή" είναι το πρώτο single, που χαρίζει δυνατή συγκίνηση και δίνει τη δυνατότητα στο νεαρό τραγουδιστή να φανερώσει τις ερμηνευτικές του δυνατότητες.
Τα τραγούδια είναι επιλεγμένα ένα προς ένα, κανένα δεν περισσεύει και όλα μαζί δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.
Αληθινό συναίσθημα, ανοιχτόκαρδη διάθεση και κέφι είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καινούργιου cd.
H παραγωγή στο studio "Odeon" είναι εξαιρετικά προσεγμένη, χωρίς καμία έκπτωση για να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα.
Αν με το "Μ' Αγαπάει ο Θεός Τελευταία" ανακαλύψαμε ένα νεαρό τραγουδιστή με εξαιρετικό ηχόχρωμα που μας εντυπωσίασε για τις ερμηνευτικές του ικανότητες, με το "Όταν Φεύγω δεν Ξαναγυρνάω" χαιρόμαστε ένα λαϊκό τραγουδιστή που ξέρει τους δρόμους του λαϊκού τραγουδιού σαν έτοιμος από καιρό.
Αυτό το cd θα το χαρείτε ιδιαίτερα...


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Δεύτερο album για τον Στέλιο Μάξιμο που μετά το "ποπάκι" "μ' αγαπάει ο Θεός τελευταία" επιστρέφει με αμιγώς πλέον λαϊκά τραγούδια. Στη πραγματικότητα πρόκειται για ένα τυπικό λαϊκό cd, στο στυλ που κυκλοφορούν σήμερα οι νεότεροι λαϊκοί τραγουδιστές. Το μόνο που αλλάζει είναι ο ρυθμός και τα λόγια, το νόημα όμως και η ουσία είναι πάντα η ίδια. Αυτό φυσικά σημαίνει πως έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμα album που δεν πρόκειται να αφήσει κάτι που δεν θα μείνει στο χρόνο, αλλά στοχεύει σε ένα γρήγορο πέρασμα από τη σφαίρα της επιτυχίας, έστω κι αν δεν καταφέρει να παραμείνει σε αυτήν. Το νόημα δηλαδή της πλειοψηφίας των σύγχρονων παραγωγών...

Από την άλλη δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι τουλάχιστον είναι εμφανής η προσπάθεια να παραχθεί μια σοβαρή λαϊκή δουλειά, ενώ και ο Στέλιος Μάξιμος καταφέρνει με τις ερμηνείες του να κρατήσει τη δουλειά σε ένα επίπεδο. Τα περισσότερα από τα τραγούδια κινούνται πάνω από το μέσο όρο ανάλογων δουλειών, απλώς όπως είπα και πιο πάνω ενώ έχουν μουσική που θα ακούσεις ευχάριστα, τους λείπει αυτό το "κάτι" που θα τους δώσει και διάρκεια...

Να επισημάνω επίσης τη σχετικά μικρή χρονική διάρκεια του cd που μόλις υπερβαίνει τα 30 λεπτά. Επίσης, ουσιαστικά στο album υπάρχουν μόλις 8 τραγούδια, αφού τα δύο τελευταία είναι ένα remix και μία unplugged εκτέλεση. Αυτό το αναφέρω απλώς σαν επισήμανση και όχι σαν "μείον" αφού έχω γράψει πολλές φορές τη γνώμη μου καλύτερα λίγα κομμάτια και καλά, παρά πολλά και να είμαστε με το forward στο χέρι!


HIGHLIGHTS:

... --- ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Αρκετές φωτογραφίες του τραγουδιστή και τους στίχους θα βρείτε στο 12σέλιδο ένθετο. Σχεδιαστικά παίζει σε τόνους άσπρου μαύρου, με ολίγον κίτρινο για να σπάει η μονοτονία! Πολύ τυπικό το εξώφυλλο και πέραν του δέοντος λιτό το artwork...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Ποια στιγμή", "Άντε πες το", "Πώς", "Τι μου 'χεις κάνει"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Πώς τα όρια του πόνου ξεπερνάς
οι τίτλοι γράφουν τέλος και για μας
και χάνεσαι στη θλίψη που σκορπάς.
Πώς να βάλω το μυαλό στη λογική
που ήμουν ό,τι ήθελες εσύ
ψευδαίσθηση που πήρα για ζωή"...

(στίχοι: Τασούλς Θωμαΐδου - "Πώς")


Music Corner

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Τίτλος CD
"ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΩ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΩ"
Εταιρεία: MINOS EMI
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Θάνος Γεωργουλάς
Ενορχήστρωση
Θάνος Γεωργουλάς
Φωτογραφίες
Charlie Makkos
Artwork
Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος
1 CD 10 Tracks
Διάρκεια CD: 33:33
5/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 Τα τραγούδια του cd

01. Ποια στιγμή
02. Όταν φεύγω δεν ξαναγυρνάω
03. Σε ένα τζάμι θολό
04. Τι μου 'χεις κάνει
05. Πάλι σαν τρελός
06. Άντε πες το
07. Πώς
08. Άμα φύγεις
09. Τι μου 'χεις κάνει (remix by Elias Pantazopoulos)
10. Πώς (unplugged)

MC Team ID