"κλικ για μεγέθυνση"
ΕΥΑ ΜΠΑΪΛΑ

Music Corner

"Τα αμερικάνικα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βασικά, αυτό δεν είναι ούτε «δελτίο» αλλά ούτε και «τύπου». Απλά δεν γινόταν να στείλουμε ένα cd σκέτο, χωρίς κάτι να το συνοδεύει.
θέλουμε να ακούσετε τα «Αμερικάνικα». Απλό δεν είναι ; Δεν χρειάζεται να σας πούμε εμείς αν η Εύα Μπάιλα είναι «...το νέο αστέρι του ελληνικού πενταγράμμου» ή ότι είναι «πανέμορφη και καλλίφωνη». Αν σας αρέσει θα μας το πείτε εσείς.
Όλα τα υπόλοιπα περιττεύουν.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Η ελληνική δισκογραφία εδώ και αρκετό καιρό "κατακλύζεται" από διασκευές και "αναμασημένες τροφές"... Δεν ξέρω αν ο λόγος είναι η ανάγκη να ξανάρθουν στο φως κάποια τραγούδια που έχουν αφήσει εποχή ή απλώς όπου απουσιάζει η έμπνευση για κάτι καλό, πετάμε μερικές διασκευές και καθαρίσαμε! Αυτό όμως που βλέπω στη πράξη, είναι πως οι διασκευές συχνά πετυχαίνουν το στόχο τους και "εκτοξεύουν" χιτάκια προς πάσα κατεύθυνση! Πάρτε για παράδειγμα τη Κέλλυ Κελεκίδου με το "γλύκα γλύκα", τον Δημήτρη Κοργιαλά με το "ο πιο καλός τραγουδιστής", τους Onirama με το "το ξέρω θα 'ρθεις", τον Γιώργο Καραδήμο με το "με πνίγει τούτη η σιωπή" και αμέτρητα άλλα!

Η συνταγή φαίνεται να πετυχαίνει συχνά και εφαρμόζεται και με μια ακόμα νέα παρουσία στο χώρο της δισκογραφίας. Η Εύα Μπάιλα εμφανίστηκε πολύ ξαφνικά και έγινε γρήγορα γνωστή. Ο πρώτος λόγος είναι γιατί ξεκίνησε να πουλάει το τραγούδι που της έγραψε ο Σταμάτης Γονίδης "χωρίζουμε αγόρι μου" δικτυακά, πριν ακόμα κυκλοφορήσει cd. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την ...εντυπωσιακή εμφάνισή της που δεν άφησε ασυγκίνητα τα media που ασχολούνται με "τέτοια ζωτικά ζητήματα"! Τώρα κυκλοφορεί το cd και στόχος είναι να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τη δημοτικότητά της μέσω μιας ...διασκευής! Έτσι η μεγάλη επιτυχία του Γιώργου Χατζηνάσιου και του Μιχάλη Μπουρμπούλη που ερμήνευσε πριν πολλά χρόνια η Μαρινέλα, "να παίζει το τρανζίστορ", έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα με μια ομολογουμένως επιτυχημένη διασκευή, που δεν καταστρέφει την αρχική εικόνα του τραγουδιού, αλλά του δίνει beat για να το περάσει στη σύγχρονη διασκέδαση. Τα προγνωστικά "παίζουν" υπέρ της επιτυχίας του τραγουδιού, που πιστεύω θα ακούσουμε πολύ αυτό το καλοκαίρι (και φυσικά μετά θα πάρει το δρόμο της ...εξαφάνισης!).

Το πρώτο cd single της Μπάιλα έχει φυσικά και το τραγούδι του Γονίδη "χωρίζουμε αγόρι μου" το οποίο έχει ήδη κάνει ένα γερό "πέρασμα" στα ραδιόφωνα και φλερτάρει πια με την επιτυχία.

Το "ντροπή σε σένα" του Γιάννη Πετρίδη είναι το απαραίτητο σε κάθε λαϊκή δουλειά ζεϊμπέκικο! Πάνω στα κέφια και τις ...καψούρες θα παίξει κι αυτό πολύ!

Η Εύα Μπάιλα δεν μπορεί να κριθεί ασφαλώς μέσα από αυτά τα τρία τραγούδια. Φαίνεται πως υποστηρίζει καλά αυτό το τύπο μουσικής διασκέδασης και αν και δεν έχει τύχει να τη δω live πιστεύω πως θα ...ανάβει τις σχετικές φωτιές στη πίστα! Για την ώρα ακούστε και κάντε κέφι με αυτά τα τρία τραγούδια πριν τα φάει η ...μαρμάγκα!


HIGHLIGHTS:

... Η διασκευή "να παίζει το τρανζίστορ" που έγινε από τους Δημήτρη Κίκλη και Νίκο Σαλπαδήμα ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Σαν ένθετο μπορεί να είναι μόλις 4σέλιδο, αλλά έχει τους στίχους των τραγουδιών. Όμως υπάρχει και ένσταση...! Ούτε μια ολόσωμη φωτογραφία της τραγουδίστριας;;; Απαράδεκτο!

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Να παίζει το τρανζίστορ" (αυτό ξεχώρισα, αλλά επιτυχία βλέπω να κάνουν και τα τρία τραγούδια)...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Να παίζει το τρανζίστορ τ' αμερικάνικα
κι εσύ περνάς στους δρόμους
με το μπουφάν στους ώμους
και τα πουκαμισάκια τα κοντομάνικα"...

(στίχοι: Μιχάλης Μπουρμπούλης - "Να παίζει το τρανζίστορ")


Music Corner

ΕΥΑ ΜΠΑΪΛΑ

Τίτλος CD
"ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ"
Εταιρεία: YOU TURN ME ON RECORDS
Είδος: CD Single

Φωτογραφίες
Γιώργος Καλφαμανώλης
Artwork
Αναστασία Ανθοπούλου
1 CD 5 Tracks
Διάρκεια CD: 17:22
5/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 Τα τραγούδια του cd

01. Να παίζει το τρανζίστορ... radio edit
02. Χωρίζουμε αγόρι μου
03. Ντροπή σε σένα
04. Χωρίζουμε αγόρι μου (rumbaton mix)
05. Να παίζει το τρανζίστορ (club mix)

MC Team ID