"κλικ για μεγέθυνση"
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Music Corner

"Ο Λεωνίδας και οι Πότες"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον γνωρίσαμε στο Fame Story 4, τον επιλέξαμε και αναδείχθηκε νικητής. Το κοινό αναγνώρισε στο πρόσωπο του, την ερμηνεία και τη σκηνική του παρουσία ένα νέο ταλαντούχο ερμηνευτή της νέας γενιάς με καλλιτεχνική υπόσταση. Ιδιαιτέρως κολακευτικά ήταν τα θετικά σχόλια για τις φωνητικές του ικανότητες και την ξεχωριστή χροιά του, γεγονός που αποδεικνύεται στην πρώτη του δισκογραφική δουλειά που μόλις κυκλοφόρησε από τη Heaven.
Ο Λεωνίδας συναντήθηκε στο studio με δύο αξιόλογους μουσικούς, τον Κώστα Μητρόπουλο και Νίκο Mr. Tattoo - τους Πότες - και μαζί έγραψαν και ηχογράφησαν 5 νέα τραγούδια που αξίζουν την προσοχή μας. Μια προσεγμένη δουλειά τόσο στο μουσικό της ύφος, όσο και στους στίχους.
Τη μουσική έγραψαν ο Λεωνίδας Μπαλάφας, ο Νίκος Mr. Tattoo και ο Κώστας Μητρόπουλος ενώ οι στίχοι φέρουν την υπογραφή του Λεωνίδα αλλά και του Στέλιου Κατσαρή.
Πρώτο single μια εξαιρετική διασκευή του 'Way' σε ελληνικούς στίχους Στέλιου Κατσαρή.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ο νικητής του Fame Story 4 δίνει το πρώτο του δισκογραφικό δείγμα με 5 pop τραγούδια που έγραψε μαζί με τους Κώστα Μητρόπουλο, Νίκο Mr. Tatto (γνωστούς πλέον και σαν "Πότες"!) Στέλιο Κατσαρή και κυκλοφορούν σε cd single φυσικά από τη Heaven.

Το Fame Story 4 δεν το είδα καθόλου (μπούχτησα πια με τα realities!) και έτσι στηρίχθηκα περισσότερο στις γνώμες συνεργατών και φίλων που μου μίλησαν για έναν νεαρό που ξέρει να υποστηρίζει σκηνικά τα τραγούδια του αλλά και διαθέτει μια εύπλαστη φωνή που του επιτρέπει να χρωματίζει σωστά τα κομμάτια που ερμηνεύει. Η δική μου άποψη ακούγοντας τον Λεωνίδα Μπαλάφα στα πέντε αυτά τραγούδια συγκλίνει στην άποψη περί φωνής που προσαρμόζεται σωστά στο περιεχόμενο και το ύφος του τραγουδιού, χωρίς πάντως να μπορώ να πω πως άκουσα και έναν καλλιτέχνη με άρτια ερμηνευτική τεχνική, όμως σαν πρώτο cd δείχνει πράγματι ικανότητες και φαίνεται πως στο μέλλον θα μπορέσει να εξελιχθεί και να σταθεί με αξιώσεις στο χώρο που κινείται. Σκηνικά ομολογώ πως δεν τον έχω δει (έκανα έγκλημα που δεν είδα καθόλου το τέταρτο Fame Story;;;), οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.

Από τα τέσσερα τραγούδια του cd single ξεχωρίζει σαφώς η διασκευή του "way" με ελληνικό τίτλο "μην αρχίζεις ξανά". Τα υπόλοιπα χαρακτηρίζονται από το προσωπικό ύφος των δημιουργών τους που μάλιστα ξεφεύγει από τα πολύ συνηθισμένα, όμως δεν με ενθουσίασαν...


HIGHLIGHTS:

... Η διασκευή του "way" ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Αν λάβουμε υπ' όψη τα ελλιπέστατα ένθετα που συνήθως συνοδεύουν τα cd singles, αυτό εδώ χαρακτηρίζεται πολύ προχωρημένο! Διαθέτει τους στίχους των τραγουδιών, φωτογραφίες και όμορφη σχεδίαση...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Μην αρχίζεις ξανά", "Ανάσα μισή"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Σκοτάδι και φως, αγάπη και μίσος
μη φοβηθείς το ψέμα, στο 'χα πει
της νύχτας το ναι, της μέρας το ίσως
δεν έχει μάθει να ψάχνει αιτία να βρει...

Κοιτάς σκεφτική τα πλοία να φεύγουν
πόσο κοστίζει αλήθεια μια στιγμή
οι αγάπες γερνούν και αυτό που αποφεύγουν
πάντα προσμένει ν' ανοίξει τη πόρτα να μπει"...

(στίχοι: Στέλιος Κατσαρής - "Μην αρχίζεις ξανά")


Music Corner

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τίτλος CD
"Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΤΕΣ"
Εταιρεία: HEAVEN
Είδος: CD Single

Διεύθ. Παραγωγής
Κώστας Καλημέρης
Φωτογραφίες
Charlie Makkos
Artwork
Κωνσταντίνος Τσαγάνης
1 CD 5 Tracks
Διάρκεια CD: 20:24
5/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!


 


Τα τραγούδια του cd

01. Μην αρχίζεις ξανά (way)
02. Εδώ και πουθενά
03. Όλα αλλάζουν
04. Ανάσα μισή
05. Μια συγνώμη

MC Team ID