"κλικ για μεγέθυνση"
ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΜΠΑΜΠΑΛΗ

Music Corner

"Δες καθαρά"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τραγούδια έγραψαν: ο Γιώργος Θεοφανίδης, ο Μιχάλης Δέλτα, ο Κώστας Λειβαδάς, η Sunny Μπαλτζή, ο Νίκος Μωραΐτης, ο Γιάννης Νάστας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ανδριάνα Μπάμπαλη...
ΔΕΣ ΚΑΘΑΡΑ
Το τρίτο προσωπικό album της Ανδριάνας Μπάμπαλη δεν είναι τυχαία πολύχρωμο. Η Ανδριάνα Μπάμπαλη χρωματίζει με την ερμηνεία της, κάθε ένας από τους συμμετέχοντες έχει βάλει την δική του προσωπική πινελιά και ο Γιάννης Νάστας ενορχηστρώνει αυτόν τον μουσικό καμβά. Πέρα από την καθημερινότητα μας, η μουσική καταφέρνει ακόμα να βάζει χρώμα στη ζωή μας. Ένα τέτοιο cd είναι αυτό. Από αυτά που το καταφέρνουν...
Το πρώτο single είναι η διασκευή της "μεγάλης επιτυχίας του CALOGERO - Face a la mer που έγινε "ΔΕΣ ΚΑΘΑΡΑ" με τους ελληνικούς στίχους του Νίκου Μωραΐτη και την Ανδριάνα Μπάμπαλη σε μια ερμηνεία έκπληξη.
Ήρθε για να γίνει το soundtrack του καλοκαιριού. Ακούγεται με ανοιχτά παράθυρα και ΔΥΝΑΤΑ!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Πρόκειται πράγματι για ένα "πολύχρωμο" album! Η Ανδριάνα Μπάμπαλη ερμηνεύει συνθέσεις δικές της αλλά και αρκετών ακόμα γνωστών δημιουργών και ξανοίγεται σε διάφορα "ηχητικά ταξίδια". Τραγούδια με χαρακτηριστική lounge διάθεση και άλλα σε πολύ πιο έντονους pop ήχους, μέχρι και μια ιδέα από ...rap θα ακούσετε σ' αυτή τη δισκογραφική δουλειά. Ωστόσο οι ενορχηστρώσεις του Γιάννη Νάστα, γνωστού από το group Xaxakes, καταφέρνουν να εκμηδενίσουν τη διαφορετικότητα των συνθέσεων και να δημιουργήσουν μια συμπαγή ηχητική εικόνα, η οποία μπορεί να βασίζεται στα συνθεσάιζερ και γενικότερα σε ηλεκτρικά ακούσματα, περιέχει όμως και αρκετά φυσικά όργανα, όπως σαξόφωνο, τρομπέτες, τσέλο ακόμα και μαντολίνο. Θα προτιμούσα όμως να υπάρχει μια πιο έντονη παρουσία των φυσικών οργάνων. Κάποιες φορές αυτό το μονότονο "τσίκι τσίκι" που παράγουν τα synths σε ρόλο "κρουστών", είναι λίγο εκνευριστικό, ειδικά σε μια δουλειά που χαρακτηρίζεται όπως είπαμε από τη "πολυχρωμία" του ήχου της...

Το cd ξεκινάει με το νωχελικό "έτσι απλά", ρυθμός που πιστεύω πως ταιριάζει γάντι στην ιδιαίτερη φωνή της ερμηνεύτριας. Πρόκειται μάλιστα για κομμάτι που έχει γράψει η ίδια η Ανδριάνα Μπάμπαλη. Στη συνέχεια θα ακούσουμε αρκετά ακόμα τραγούδια που θα τραβήξουν τη προσοχή και το ενδιαφέρον μας. Μου άρεσε η διασκευή του "face a la mer" με ελληνικό τίτλο "δες καθαρά" σε στίχους Νίκου Μωραΐτη, στο οποίο η Μπάμπαλη εκπλήσσει στα rap κουπλέ του τραγουδιού! Κορυφαίο κομμάτι του cd θεωρώ το "το κατάλαβα" που ακολουθεί, σε μουσική της ίδιας της Ανδριάνας Μπάμπαλη και στίχους Νίκου Μωραΐτη.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου σε στίχους Ανδριάνας Μπάμπαλη έχει γράψει το "γαλάζιο καλοκαίρι", ένα τραγούδι πολύ καλό, που όμως νομίζω ότι υποφέρει ενορχηστρωτικά, καθώς θα ήθελα να έχει πιο φυσικό ήχο. Απορώ μάλιστα πως ο Πορτοκάλογλου που τελευταία στρέφεται όλο και περισσότερο σε φυσικούς ήχους, δεν ζήτησε να κρατηθεί το κομμάτι του όσο πιο μακριά από έντονα ηλεκτρονικά στοιχεία.

Κατά τ' άλλα μου άρεσε το πιο ανάλαφρο "όλοι μου λένε" και αυτό σε μουσική και στίχους της Ανδριάνας Μπάμπαλη που σε κάθε δουλειά της φροντίζει να υπάρχουν και δικά της τραγούδια και πολύ καλά κάνει, καθώς είναι ξεκάθαρο πλέον πως ξέρει να γράφει πολύ καλά κομμάτια! Στο ίδιο ανάλαφρο στυλ ξεχωρίζει και το "λάθος που αρχίζει από Π" των Γιώργου Θεοφανίδη - Sunny Μπαλτζή.


HIGHLIGHTS:

... Η πολυμορφία των συνθέσεων ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Οι πολύχρωμες πινελιές στο ρούχο με το οποίο φωτογραφήθηκε η Ανδριάνα Μπάμπαλη χαρακτηρίζουν άψογα τη δουλειά! Κατά τ' άλλα η σχεδίαση του είναι λυτή σε υπερβολικό βαθμό. Υπάρχουν λίγες χαριτωμένες φωτογραφίες της ερμηνεύτριας και οι στίχοι των τραγουδιών.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Το κατάλαβα", "Έτσι απλά", "Δες καθαρά", "Όλοι μου λένε", "Λάθος που αρχίζει από Π", "Το γαλάζιο καλοκαίρι"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Μη μου το πεις
πως η αγάπη τώρα φεύγει, μη το πεις
το 'δα στα μάτια σου να φέγγει
πριν να μου το πεις, το κατάλαβα...

Μη μου το πεις
όποιος πονάει καταλαβαίνει, πριν το πεις
αυτός που αγαπάει πεθαίνει
πριν να μου το πεις, το κατάλαβα"...

(στίχοι: Νίκος Μωραΐτης - "Το κατάλαβα")

Music Corner

ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΜΠΑΜΠΑΛΗ

Τίτλος CD
"ΔΕΣ ΚΑΘΑΡΑ"
Εταιρεία: MINOS EMI
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Νεκτάριος Κόκκινος
Συμβ. Παραγωγής
Νίκος Μωραΐτης
Φωτογραφίες
Λίλα Σωτηρίου
Artwork
Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 37:55
6/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 Τα τραγούδια του cd

01. Έτσι απλά
02. Τι πιο απλό (συμμετέχει ο Γιάννης Νάστας)
03. Δες καθαρά (Face a la mer)
04. Το κατάλαβα
05. Το γαλάζιο καλοκαίρι
06. Όλοι μου λένε
07. Λάθος που αρχίζει από Π
08. Τα μηνύματα
09. Τα δάκρυα
10. Πάρκινγκ
11. Πεθαμένα αστέρια

MC Team ID