"κλικ για μεγέθυνση"
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ

Music Corner

"Η ζωή αλλού σε πάει"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από τρία χρόνια αποχής από τη δισκογραφία, ο Δημήτρης Μπάσης επιστρέφει με νέα δουλειά και νέα εταιρεία.
«Η ζωή άλλου σε πάει» είναι ο τίτλος του νέου πολυσυλλεκτικού album του που κυκλοφορεί από τη Legend και περιλαμβάνει 12 καινούργια τραγούδια, τα οποία αξιοποιούν τις κλασικές φόρμες του λαϊκού τραγουδιού και πρωτοτυπούν ενορχηστρωτικά.
Ο Δημήτρης Μπάσης ανήκει στην κατηγορία των ερμηνευτών που κάθε δισκογραφική τους δουλειά έχει λόγο ύπαρξης και δε βασίζεται στην γνωστή συγγένεια νυχτερινής εργασίας - δισκογραφίας.
Στο διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στην τελευταία του προσωπική δουλειά και στο δίσκο που κυκλοφορεί τώρα, πραγματοποίησε δεκάδες συναυλίες, είτε προσωπικές είτε με άλλες ορχήστρες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, με αποκορύφωμα το διήμερο συναυλιών, τον περασμένο Ιούλιο, στο θέατρο Μικρής Επιδαύρου με πλήρη αναφορά στη δισκογραφία του αλλά και τις σημαντικότερες στιγμές διαχρονικά του ελληνικού τραγουδιού.
Δισκογραφικά, στο διάστημα αυτό συμμετείχε σε δυο σημαντικές - καλλιτεχνικά αλλά και εμπορικά - δουλειές, στο «Υπάρχει...και το Ζεϊμπέκικο...» με τον Δημήτρη Μητροπάνο και τον Θέμη Αδαμαντίδη (πλατινένιος δίσκος) και στο δίσκο του Λευτέρη Παπαδόπουλου «Σπάει το ρόδι» (χρυσός δίσκος).
Στο νέο δίσκο του Δημήτρη Μπάση τη μουσική των τραγουδιών υπογράφουν οι Χριστόφορος Γερμενής, Στέργιος Γαργάλας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Θανάσης Βασιλάς και τους στίχους οι Πάνος Φαλάρας, Γιάννης Μπαγουλής, Ελένη Γιαννατσούλια, Εύη Δρούτσα, Λίνα Δημοπούλου, Βασίλης
Γιαννόπουλος.
Οι ενορχηστρώσεις έγιναν από τον Βασίλη Γκίνο, τον Θανάση Βήχο και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο.
Στο cd περιλαμβάνεται το ντουέτο με τον Γιάννη Κότσιρα «Πάμε φίλε», ενώ τα τραγούδια «Μελαγχολικά μου μάτια», «Η ζωή αλλού σε πάει» και «Με πονάνε τα χρόνια» είναι αυτά που ακούγονται ήδη στα ραδιόφωνα.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ο Δημήτρης Μπάσης είναι αναμφίβολα ο καλύτερος τραγουδιστής της γενιάς του. Διαθέτει μια σπουδαία και με εκτεταμένες ερμηνευτικές δυνατότητες φωνή, στην καλλιέργεια της οποίας συντέλεσε σε μεγάλο βαθμό και η ενασχόληση του με τη βυζαντινή μουσική. Από την αρχή της καριέρας του, δέκα χρόνια πριν, ευτύχησε να θητεύσει δίπλα στους μεγαλύτερους συνθέτες του Ελληνικού τραγουδιού όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Σταμάτης Κραουνάκης κ.α ενώ μας έχει χαρίσει πολλά και καλά τραγούδια που όλοι μας λίγο πολύ έχουμε σιγοτραγουδήσει.

Αυτό τον καιρό και μετά από μια αποχή τριών περίπου χρόνων από την δισκογραφία μας παρουσίασε τον καινούριο του πολυσυλλεκτικό δίσκο με τίτλο "Η ζωή αλλού σε πάει", ο οποίος μάλιστα εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τη νέα του δισκογραφική εταιρεία, τη Legend.

Τα δώδεκα τραγούδια του cd είναι στην πλειοψηφία τους λαϊκά και αναδεικνύουν σε ικανοποιητικό βαθμό τις φωνητικές δυνατότητες του τραγουδιστή. Ξεχωρίζουν η ηλεκτρική μπαλάντα "Με πονάνε τα χρόνια", που αποτελεί και το πρώτο single του cd, τα ζεϊμπέκικα "Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σε σένα" και "Απόψε φεύγω" ενώ στο ομότιτλο "Η ζωή αλλού σε πάει", με έντονα τα ανατολίτικα ηχοχρώματα, ο Μπάσης δίνει ρέστα!

Το ντουέτο με τον Γιάννη Κότσιρα δεν μπορώ να πω πως με ενθουσίασε ενώ στα αρνητικά του cd είναι και η πληθώρα χασάπικων και ζεϊμπέκικων σε σημείο που να καθιστούν το συνολικό άκουσμα κάπως μονότονο. Σε δύο τραγούδια ακούμε το υποδειγματικό σιγόντο της Γλυκερίας.

Συμπερασματικά πρόκειται για μια αξιοπρεπέστατη δισκογραφική δουλειά από μια φωνή που επιβάλλεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα μουσικά δρώμενα της χώρας μας.


HIGHLIGHTS:

... Η φωνητικές ικανότητες του Δημήτρη Μπάση είναι "διάχυτες" και σ' αυτή τη δουλειά! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Πολύ καλή η φωτογράφηση του Τάσου Βρεττού. Πλούσιο ένθετο με τους στίχους των τραγουδιών, τους συντελεστές του cd καθώς και ένα ευχαριστήριο σημείωμα του Μπάση.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Με πονάνε τα χρόνια", "Η ζωή αλλού σε πάει", "Κλείσε την πόρτα", "Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σε σένα", "Πόσο η αγάπη θα κρατήσει"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Οδηγώ μονάχος στη βροχή
Να σκεφτώ θέλω πάνω στο τιμόνι
γιατί δε ζούμε πια καμία Κυριακή
γιατί μαζί όταν βρεθούμε είμαστε μόνοι

Ντελαπάρω στου μυαλού μου τα στενά
Και τα φώτα του κινδύνου μ' ενοχλούνε
Γιατί τα όνειρα να μοιάζουν μακρινά
Γιατί οι όρκοι της καρδιάς δεν μας ακούνε.

Με πονάνε τα χρόνια που χάσαμε
Με πονάνε αυτά που θα ζήσω
Δίχως λόγο για κοίτα που φτάσαμε
και έναν πόλεμο πρέπει να αρχίσω
μ' εσένα π' αγαπώ
Δεν ξέρω τι να πω"...


(στίχοι: Εύη Δρούτσα - "Με πονάνε τα χρόνια")

Music Corner

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ

Τίτλος CD
"Η ΖΩΗ ΑΛΛΟΥ ΣΕ ΠΑΕΙ"
Εταιρεία: LEGEND
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Γιώργος Μακράκης
Φωτογραφίες
Τάσος Βρεττός
Μανώλης Χιώτης
Styling
Δημήτρης Πέτρου
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 45:41
12/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Η ζωή αλλού σε πάει
02. Κλείσε την πόρτα
03. Πάμε φίλε (ντουέτο με τον Γιάννη Κότσιρα)
04. Μελαγχολικά μου μάτια
05. Απόψε φεύγω
06. Διεύθυνση
07. Με πονάνε τα χρόνια
08. Ανάθεμά σε, έρωτα
09. Πόσο η αγάπη θα κρατήσει
10. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σ' εσένα
11. Θεέ μου
12. Πότε ανασαίνω

MC Team ID