"κλικ για μεγέθυνση"
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ

Music Corner

"Απόψε θα διαρρήξω τη σελήνη"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απόψε θα διαρρήξω τη σελήνη...
είναι η νέα μουσική πρόταση του πλέον καταξιωμένου δημιουργού, Μιχάλη Νικολούδη, που έρχεται να ' "ταράξει" τα νερά της Ελληνικής μουσικής σκηνής, γεμίζοντας την με ροκ ήχους, υπερασπιζόμενος για πρώτη φορά το ρόλο του ερμηνευτή σε δώδεκα ποιητικά σενάρια του Νίκου Σταθόπουλου.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ψαγμένος μουσικός ο Μιχάλης Νικολούδης με πλούσιο βιογραφικό. Καλλιτέχνης με ιδιαίτερη έκφραση και πολύ ιδιαίτερο στυλ. Κυκλοφορεί το cd "απόψε θα διαρρήξω τη σελήνη" και το αποτέλεσμα μοιάζει με ένα έργο τέχνης απ' αυτά που κανείς - με όση φαντασία κι αν διαθέτει - δεν καταλαβαίνει τι είναι!

Η αλήθεια είναι ότι άκουσα αρκετά αυτό το cd, όχι επειδή μου άρεσε, αλλά επειδή προσπαθούσα να καταλάβω σε ποιο κοινό απευθύνεται... Τζίφος! Πρόκειται για μια δουλειά που χαρακτηρίζεται από το πολύ προσωπικό ύφος και γούστο των δημιουργών της και δεν κατατάσσεται ουσιαστικά σε κανένα μουσικό είδος. Απαγγελία ποιημάτων με μουσική υπόκρουση. Όλα όμως τόσο περίεργα εκτελεσμένα...

Ο Μιχάλης Νικολούδης διαβάζει με επιβλητικό ύφος - παραπάνω ίσως απ' όσο θα έπρεπε - τους στίχους που έχει γράψει ο Νίκος Σταθόπουλος και τους τοποθετεί ροκ - ως επί το πλείστον - ήχους για μουσικό χαλί.

Τι να πω... Προσωπικά δεν βρήκα κάτι ενδιαφέρον, εκτός από τη μελωδία του τρίτου track "ζορίσανε τα πράγματα", άντε και του "Δευτέρα". "Βαρύγδουπες" εκφράσεις, σκοτεινοί συνθετικοί αυτοσχεδιασμοί και ένα cd που αν μη τι άλλο θα δυσκολέψει τον ακροατή του να το παρακολουθήσει.

Σίγουρα δύσκολη δουλειά, πολύ δύσκολη για την ακρίβεια, που θέλει πολύ χρόνο να της αφιερώσεις χωρίς το αποτέλεσμα να είναι σίγουρο πως στο τέλος θα σε ανταμείψει. Για πολύ ψαγμένους, αλλά ακόμα και γι' αυτούς θα πρότεινα να ακούσουν λίγο το album πριν αποφασίσουν να το αγοράσουν.


HIGHLIGHTS:

... Το όμορφο artwork του ένθετου! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Πολύ καλή η σχεδίαση του 16σέλιδου ένθετου. Ο Μιχάλης Νικολούδης εμφανίζεται στις φωτογραφίες σαν ...Ινδιάνος που στη πλάτη αντί για φαρέτρα με βέλη κουβαλάει τη κιθάρα του! Υπάρχουν και οι στίχοι.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Ζορίσανε τα πράγματα", "Δευτέρα", "Βραδινό τραγούδι"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Του επιουσίου η πατέντα, για να γίνεται κουβέντα
λύπη μου βρωμιά στον τοίχο, δίνω πάσα σ' ένα στίχο
και στων λαμπτήρων το φως, πως να κάνω αλλιώς
τον Moby Dick πριν γεράσω να πετύχω"...

(στίχοι: Νίκος Σταθόπουλος - "Moby Dick")


Music Corner

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ

Τίτλος CD
"ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΔΙΑΡΡΗΞΩ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ"
Εταιρεία: POLYMUSIC
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Βίκτωρ Πολυδώρου
Φωτογραφίες
Ιάκωβος Καλαϊτζάκης
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 42:03
2/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Moby Dick
02. Οι θάλασσές μου απόψε λιγοστεύουνε
03. Ζορίσανε τα πράγματα
04. Δευτέρα
05. Έχω ένα τέρας στο μυαλό
06. Τα ξύλινα ανθρωπάκια
07. Αμίλητες βραδιές
08. Απόψε θα διαρρήξω τη σελήνη
09. Σαρακινός
10. Τις νύχτες που η σελήνη
11. Με μάγκα λύκο
12. Βραδινό τραγούδι

MC Team ID