"κλικ για μεγέθυνση"
ΝΙΝΟ

Music Corner

"Θαύματα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τέταρτο προσωπικό άλμπουμ του Νίνο είναι γεγονός! Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά το "Επηρεάστηκα", ο Νίνο επιστρέφει για να 'ξεσηκώσει' άλλη μία φορά το κοινό του, τραγουδώντας για τα 'ΘΑΥΜΑΤΑ' που συμβαίνουν στη ζωή! Μέσα από τα 12 νέα τραγούδια θα αγαπήσετε από την αρχή το Νίνο που ξέρετε ...αλλά, παράλληλα, θα ανακαλύψετε και άλλες πτυχές του!
Το "ΘΑΥΜΑΤΑ" είναι ένας πολυσυλλεκτικός δίσκος. Σημαντικοί δημιουργοί εμπιστεύθηκαν τραγούδια στο Νίνο... τραγούδια που θα μας 'κερδίσουν', τραγούδια που θα γίνουν επιτυχίες, τραγούδια που άξιζαν την υπομονή του κοινού μέχρι το επόμενο αυτό δισκογραφικό βήμα του!
Το ομότιτλο τραγούδι φέρει την υπογραφή του Άκη Δείξιμου στη μουσική και του Αντώνη Παππά στους στίχους. Ο Τάκης Μπουγάς δίνει το μουσικό του στίγμα στο ανατρεπτικό "Κακό Παιδί" σε στίχους του Νίκου Γρίτση, στο δυναμικό "Ποια είναι αυτή" και στο μελωδικό 'Κάθε Φορά', σε στίχους της Βίκυς Γεροθόδωρου. Τέσσερα τραγούδια εμπιστεύθηκαν στο Νίνο ο Βαγγέλης Τούντας και η Εύη Δρούτσα: τα χορευτικά "Άναψες Δύο Σπίρτα" και "Λογοκρισία", τη ρυθμική μπαλάντα "Δεν πιστεύω αυτό που γίνεται", αλλά και το απόλυτα ερωτικό "Είσαι Όμορφη". Ο Ανδρέας Μπονάτσος έγραψε μουσική και στίχους στα 'Το 'κανα για να Ζηλέψεις' και "Άλλη Θυσία", ενώ το 'Δε Σε Συγχωρώ' έχει την καλλιτεχνική σφραγίδα των Στέλιου Μάρη στη μουσική και της Ελένης Γιαννατσούλια στους στίχους. Τέλος, ο ίδιος ο Νίνο παρουσιάζει για πρώτη φορά μία άλλη πλευρά του, γράφοντας μουσική και στίχους μαζί με τον Μιχάλη Ράδο, για το 'επιθετικό' "Σε Μισώ". Η διεύθυνση παραγωγής ανήκει στον Κώστα Καλημέρη.
Για τις ανάγκες του νέου άλμπουμ, ο Νίνο φωτογραφήθηκε στη σκηνή - στο φυσικό του χώρο! Έπιπλα προστέθηκαν στο σκηνικό, δηλώνοντας ότι για το Νίνο η σκηνή και το τραγούδι είναι η ζωή του, η καθημερινότητα του... Το αποτέλεσμα είναι απλά εντυπωσιακό!
"Η χρονιά που πέρασε με έκανε να πιστέψω στα θαύματα", γράφει στο σημείωμα του ο Νίνο και βρίσκει την ευκαιρία μέσα από τα νέα του τραγούδια να μοιραστεί όλα τα συναισθήματα που βίωσε. Το άλμπουμ το αφιερώνει "σε κάθε αγγελούδι που ξεκινάει να φτιάξει το δικό του παράδεισο... σε όλα τα παιδιά...", σε όλους εσάς!
Το πρώτο single από το άλμπουμ 'ΘΑΥΜΑΤΑ' είναι το ομότιτλο, που ήδη ακούτε από τις ραδιοφωνικές συχνότητες. Απολαύστε τον!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Απίστευτο κι όμως αληθινό, πρόκειται για το τέταρτο προσωπικό άλμπουμ του Νίνο! Σα χθες βγήκε από την "Μουσική (τηλεοπτική) Ακαδημία" για να κάνει τα πρώτα του βήματα, απίστευτο κι όμως πέρασε κιόλας ενάμιση χρόνος από το τελευταίο του CD "Επηρεάστηκα"!

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα "ΘΑΥΜΑΤΑ", θα λέγαμε. Τέσσερις διαφορετικοί συνθέτες, έξι στιχουργοί και η πρώτη προσπάθεια του Νίνο να γράψει μουσική και στίχο, δημιουργούν έναν δίσκο όπου (ευτυχώς!) καθένα τραγούδι έχει διαφορετικό ύφος.

Ευχάριστα ακούγεται, χωρίς να έχει φοβερές ερμηνείες. Φιλότιμη η προσπάθειά του όμως να τραγουδήσει από μπαλάντες μέχρι πιο δυναμικά και ακόμα πιο λαϊκά κομμάτια. Σίγουρα κάποια από αυτά θα γίνουν επιτυχίες, σίγουρα κάποια από αυτά θα μας / σας κερδίσουν. Στα περισσότερα αναγνωρίζεις το γνωστό στυλ ερμηνείας του καλλιτέχνη, ενώ σε άλλα σε ξαφνιάζει ευχάριστα με την αλλαγή του.

Όπως λέει και ο ίδιος είναι καλό να πιστεύουμε στα θαύματα. Έχουμε έναν ακόμα λόγο για να ξυπνάμε κάθε πρωί πιο ευτυχισμένοι που είμαστε υγιείς...!


HIGHLIGHTS:

... Αν και όλα τα τραγούδια έχουν έντονη την αίσθηση της αγάπης αν και μιλάνε για χωρισμό, εγκατάλειψη, θλίψη, πόνο, απόρριψη, ωστόσο δεν έχουν μέσα τους απογοήτευση ...

... Όμορφη η αφιέρωση "σε κάθε αγγελούδι που ξεκινάει να φτιάξει το δικό του παράδεισο...". Η ευαισθησία της την κάνει ξεχωριστή ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Είναι σημαντικό ότι περιέχει τους στίχους όλων των τραγουδιών, αναφέροντας, φυσικά τους δημιουργούς αλλά και όλους τους συντελεστές από τους μουσικούς μέχρι και τους τεχνικούς και όλους όσους δούλεψαν για τη δημιουργία του άλμπουμ.

Μαυρόασπρο ολόκληρο, από τις φωτογραφίες μέχρι τα τραγούδια, μάλλον θέλει να είναι κοντά στο ύφος των στίχων (όταν μιλάς για πόνο και χωρισμό ή απόρριψη είναι γύρω σου όλα γκρίζα). Η φωτογράφηση προσαρμοσμένη όσο ποτέ στο στυλ του Νίνο, προβάλλει πολύ έως υπερβολικά την εξωτερική του εμφάνιση.


ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Μας άρεσαν τα "Κάθε φορά", "Άναψες δύο σπίρτα" και "Άλλη Θυσία", βρίσκοντας επίσης ενδιαφέροντα το "Κακό παιδί", τη "Λογοκρισία" και το "Είσαι όμορφη"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Κάθε φορά που κυλάω στη λύπη
κι όλα είναι εδώ μα δεν ξέρω
τι λείπει
Θέλω εσένα
κάθε φορά που το δρόμο κοιτάω
Μοιάζει γνωστός μα δεν ξέρω που πάω
Θέλω εσένα
Λείπεις και χάνομαι πια
Δεν αισθάνομαι
Πέφτω στο κενό και φωνάζω
Δεν πονώ δεν υπάρχω δεν ζω
Με τον εαυτό μου τρομάζω
Είμαι ή δεν είμαι εγώ
"...

(στίχοι: Βίκυ Γεροθόδωρου - "Κάθε φορά")

Music Corner

ΝΙΝΟ

Τίτλος CD
"ΘΑΥΜΑΤΑ"
Εταιρεία: HEAVEN
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Κώστας Καλημέρης
Φωτογραφίες
Ρούλα Ρέβη
Creative Direction
Πάνος Πιτσιλίδης
Art Direction
Χρήστος Σιγκούνης
Styling
Λίλα Κουτσιουμάρη
Παραγωγή Φωτογράφησης
Μάνια Ντάνου
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 47:02
11/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Θαύματα
02. Κακό παιδί
03. Ποια είναι αυτή
04. Κάθε φορά
05. Άναψες δυο σπίρτα
06. Σε μισώ
07. Λογοκρισία
08. Το κανα για να ζηλέψεις
09. Δεν πιστεύω αυτό που γίνεται
10. Άλλη θυσία
11. Δε σε συγχωρώ
12. Είσαι όμορφη

MC Team ID