"κλικ για μεγέθυνση"
ΜΑΡΙΑ ΠΑΛΛΗ

Music Corner

"Χαράζει"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Virus Music έχει τη χαρά να παρουσιάζει το νέο cd της Μαρίας Παλλη με τίτλο «Χαράζει».
Αυθεντική λαϊκή φωνή, από αυτές που στο πρώτο κιόλας άκουσμα προκαλούν αίσθηση, η Μαρία Πάλλη μας συστήνεται με 12 καινούρια τραγούδια για τον έρωτα, που υπογράφει μια πλειάδα σημαντικών δημιουργών.
Ο Αντώνης Βαρδής, που πίστεψε στη φωνή της Μαρίας Πάλλη, υπογράφει το εξαιρετικό ζεϊμπέκικο «Δικαίωμα», σε στίχους Βασίλη Γιαννόπουλου, που είναι και το πρώτο single του δίσκου.
Η Μαρία Πάλλη με την αισθαντική φωνή της τραγουδά για επετείους που δε γιόρτασε («Επέτειος»), για νύχτες αξημέρωτες («Χαράζει») και άλλες που δεν ήθελε να ζήσει («Πετάγομαι»), για σημάδια που δεν έφυγαν («Έχω σημάδια»), φιλιά που λαχτάρησε («Φίλησε με»), τον «Πόλεμο», τη «Χαριστική βολή» και το «Μαχαίρι» του έρωτα.
Τα τραγούδια του νέου cd της Μαρίας Πάλλη υπογράφουν οι Κυριάκος Παπαδόπουλος, Βασίλης Κελαϊδής, Νίκος Βαξεβανέλης, Γιάννης Κουρκουμέλης, Παναγιώτης Μπρακούλιας, Νίκος Παπαδόπουλος, Πίτσα Βαξεβανέλη-Τσιάλτα, Γαβριήλ Αλεξάνδρου.
Η Μαρία Πάλλη είναι η νέα λαϊκή φωνή που θα ξεχωρίσετε.
Απολαύστε την!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

"Χαράζει" για την πρωτοεμφανιζόμενη Μαρία Πάλλη με τραγούδια που έγραψαν διάφοροι δημιουργοί, ανάμεσά τους και ο Αντώνης Βαρδής (κάτι σημαίνει αυτό...).

Ας ξεκινήσουμε με το σχολιασμό των τραγουδιών του CD. Δυστυχώς τα περισσότερα δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό να πουν... Τετριμμένους "λαϊκούς" στίχους και συνηθισμένες "λαϊκές" μελωδίες άκουσα: τσιφτετέλια, ζεϊμπέκικα και μπαλάντες, ντυμένα με φτωχές, χιλιοακουσμένες λέξεις. Στίχοι όπως "άμα δε σου κάνω / πες το να την κάνω / πες το να εξαφανιστώ" ("Χαριστική βολή"), "θα γυρίσει τούμπα το φεγγάρι κάποια νύχτα" ("Πόλεμος" ) ή "κοίτα τις ψυχές μας, ψυχές απόκληρες / κοίτα τις ζωές μας, ζωές απόκριες" ("Ζωές απόκριες") του Νίκου Βαξεβανέλη, θα προτιμούσα ν' απουσιάζουν. Τρία τραγούδια ξεχώρισα και προτείνω να ακούσετε, το ομότιτλο (Γιάννης Κουρκουμέλης, Νίκος Βαξεβανέλης), το "Φίλησέ με" που έχει ωραία μουσική και ενορχήστρωση (Κυριάκος Παπαδόπουλος, Γαβριήλ Αλεξάνδρου) και το "Επέτειος" (Βασίλης Κελαϊδής, Νίκος Βαξεβανέλης). Το "Δικαίωμα" του Αντώνη Βαρδή και του Βασίλη Γιαννόπουλου δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα συνηθισμένο ζεϊμπέκικο. Με λίγα λόγια, πιστεύω πως η Μαρία Πάλλη ατύχησε στα πρώτα της τραγούδια - αναρωτιέμαι πώς μπορεί να φανεί ένας νέος καλλιτέχνης αν δεν του δοθεί αξιοπρεπές υλικό...

Το πρώτο που προσέχει κανείς στη Μαρία Πάλλη είναι η ιδιαίτερη φωνή της, που μοιάζει με εκείνην της Ελένης Βιτάλη! Φυσικά η δεύτερη είναι ασύγκριτη, αμίμητη και αξεπέραστη, οπότε κάθε ακούσια ή εκούσια απόπειρα προσέγγισης ή και μίμησης, πέφτει στο κενό. Στην προκειμένη περίπτωση, δε νομίζω πως η Πάλλη έχει πρόθεση να μιμηθεί τη Βιτάλη, φαντάζομαι όμως πως την έχει μελετήσει οπότε αναπόφευκτα "πέφτει" επάνω της. Τι κι αν στα "Χαράζει" και "Φίλησέ με" είναι σαν να ακούμε τη Βιτάλη σε νέα τραγούδια, σημασία έχει το γεγονός ότι η φωνή της νεαρής τραγουδίστριας είναι αξιοπρόσεκτη.

Η εντύπωση που μου άφησε η ακρόαση της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς της Μαρίας Πάλλη είναι θετική, με κάνει να είμαι αισιόδοξος για το μέλλον! Στο επόμενο βήμα της θα περιμένω να ακούσω καλύτερα τραγούδια και η ίδια να μου θυμίζει τη Μαρία Πάλλη και μόνον αυτήν...


HIGHLIGHTS:

... Η φωνητική ομοιότητα της Μαρίας Πάλλη με την Ελένη Βιτάλη, που όμως είναι δίκοπο μαχαίρι. Ελπίζω να της βγει σε καλό ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Ένα φτωχό τετρασέλιδο με αναλυτική αναφορά των μουσικών που έπαιξαν σε κάθε τραγούδι αλλά τίποτα περισσότερο. Δεν υπάρχουν στίχοι ή κάποιο άλλο σημαντικό στοιχείο ...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Χαράζει", "Φίλησέ με", "Επέτειος" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Χωρίς εσένα η ζωή μου δε μετράει
ούτε η νύχτα ούτε η μέρα δεν περνάει
εσένα θέλω τα όνειρά σου να με ντύσεις
και στου έρωτά σου τα παλάτια να με κλείσεις
κι όταν γυρνάς και με φιλάς
το πάθος μέσα μου ξυπνάς.

Φίλησέ με, μέσα στο φιλί σου να χαθώ
να πεθάνω και να ξαναγεννηθώ
φίλησέ με, μέσα στο φιλί σου μόνο ζω
ζήτησέ μου και δε θα σου αρνηθώ"...

(στίχοι: Γαβριήλ Αλεξάνδρου - "Φίλησέ με")

Music Corner

ΜΑΡΙΑ ΠΑΛΛΗ

Τίτλος CD
"ΧΑΡΑΖΕΙ"
Εταιρεία: VIRUS MUSIC
Είδος: CD

Φωτογραφίες
Ντίνος Διαμαντόπουλος
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 46:26
12/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Επέτειος
02. Χαράζει
03. Δικαίωμα
04. Πόλεμος
05. Πετάγομαι
06. Πόσο μου 'λειψες
07. Έχω σημάδια
08. Φίλησέ με
09. Χαριστική βολή
10. Άλλαξες
11. Μαχαίρι
12. Ζωές Αποκριές

MC Team ID