"κλικ για μεγέθυνση"
ΜΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Music Corner

Έντεχνα
"Πότε πικρός πότε γλυκός"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Μάνου Παπαδάκη.

Ο έρωτας, πότε πικρός, πότε γλυκός, σαν ένα φλυτζάνι φρέσκου, αρωματισμένου καφέ.
Ο καφές, μια καθημερινή ιεροτελεστία, μια συνήθεια, μια εξάρτηση, μια αφορμή για συνάντηση με τους αγαπημένους της ζωής μας.
Ο έρωτας, μια καθημερινή υποχρέωση του ανθρώπου στον εαυτό του, μια αφορμή για χρώμα, άρωμα και ζωή, πάντα να μας δοκιμάζει και να τον δοκιμάζουμε, πότε πικρό, πότε γλυκό...

Έτσι και η μονσική και τα τραγούδια αυτού του δίσκου, βαθιά προσωπικά, βιωματικά και μη, ιστορίες και μύθοι, πλέκουν το υλικό των έντεκα τραγουδιών σε μουσική και στίχους του Μάνου Παπαδάκη, με την συνδρομή στον στίχο του μεγάλου "παππού" Νίκου Καζαντζάκη, του γνήσιου φίλου Στέλιου Μπικάκη, της νεαρής στιχουργού Λήδας Αναστασοπούλου και του αληθινού Κωστή Δημουλά, που ως δια μαγείας έφεραν τα λόγια τους στην μουσική του, την στιγμή που έκρινε ο χρόνος.

Ένα υλικό που δούλεψαν δέκα φίλοι μουσικοί, πρόσθεσαν με τις γνώσεις τους και τις δεξιότητες τους και το έκαναν δικό τους, πολλές ώρες στους χώρους ηχογράφησης είτε στην Κρήτη, είτε στην Αθήνα με πολλή ενέργεια και δύναμη. Ενορχηστρώσεις των Ζαχαρία Σπυριδάκη, Δημήτρη Νεονάκη, Γιώργου Τζωρτζάκη, Απόστολου Ξυριτάκη, Μάνου Παπαδάκη.
Στον ήχο ο Κώστας Μαρκάκης, στις κιθάρες ο Δημήτρης Νεονάκης και ο Μάνος Παπαδάκης, στο ηλεκτρικό μπάσο ο Γιώργος Τζωρτζάκης, στο πιάνο ο Απόστολος Ξυριτάκης, στα τύμπανα ο Νικόλας Χριστόπουλος, στο κανονάκι ο Μανόλης Κανακάκης, στο βιολοντσέλο ο Hansen Soren, στο σαξόφωνο ο Δημήτρης Γιαννόπουλος, στο ακορντεόν η Κατερίνα Ανδρουλάκη και στην Κρητική λύρα ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης.

Συμμετέχει φιλικά ο μεγάλος τραγουδιστής, ο βυζαντινός γίγαντας Χαράλαμπος Γαργανουράκης και ο Γιάννης Κασσωτάκης.


Music Corner

ΜΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Τίτλος CD
"ΠΟΤΕ ΠΙΚΡΟΣ ΠΟΤΕ ΓΛΥΚΟΣ"
Εταιρεία: ΣΕΙΣΤΡΟΝ
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Μάνος Παπαδάκης
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 44:55
9/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Γυναίκα
02. Απόψε
03. Πότε πικρός, πότε γλυκός
04. Προσφυγοπούλι (συμμετέχει ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης)
05. Ανήσυχος
06. Ηλεκτρικό
07. Κυρία Μαρία
08. Θαλασσινό
09. Δον Κιχώτης
10. Λύπη (συμμετέχει ο Γιάννης Κασσωτάκης)
11. Το μερακλίδικο πουλί

MC Team ID