"κλικ για μεγέθυνση"
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Music Corner

"Μονάχα η αγάπη είναι λύση"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ιστορία αυτού του δίσκου ξεκινά με την βράβευση της στιχουργού Ιωάννας Αντωνοπούλου στον Πανελλήνιο διαγωνισμό στιχουργικής που διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο Περιστερίου με επιτροπή τους Λευτέρη Παπαδόπουλο, Μιχάλη Μπουρμπούλη, Γιώργο Κοντογιάννη και Χρήστο Νικολόπουλο. Η Ιωάννα συναντά τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και ξεκινούν να συνεργάζονται το 2004. Η προσπάθεια τους δημιουργεί «κύκλους» τραγουδιών με νέο ήθος και σπάνια ευαισθησία.
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, γιος του διεθνώς καταξιωμένου σολίστα του μπουζουκιού Κώστα Παπαδόπουλου, έχοντας μια μεγάλη θητεία στην υπηρεσία του καλού λαϊκού τραγουδιού κατορθώνει και καταθέτει στα τραγούδια του το απόσταγμα αυτής της πορείας. Γνώστης των μουσικών δρόμων αλλά και του αληθινού αισθήματος που πρέπει να έχει ένα λαϊκό τραγούδι, αξιοποιεί τον λυρισμό των στίχων και αναδεικνύει τις εικόνες και τα όνειρα της στιχουργού. Η ερμηνεία του λιτή και ουσιαστική με ευαισθησία και ευθύτητα μας δίνει την δυνατότητα να τον χαρακτηρίσουμε σαν μια ακόμη ελπίδα στην ομάδα των τραγουδοποιών.
Στο δίσκο «ΜΟΝΑΧΑ Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ» μια μεγάλη ομάδα εκλεκτών συνεργατών (μουσικών, τραγουδιστών) συσπειρώθηκε σαν ομάδα αντίστασης στην τρέχουσα ευκολία και στην προκατασκευασμένη προχειρότητα των υπολογιστών. Ηχογραφήθηκαν λαϊκά τραγούδια με τον παλιό φυσικό τρόπο έτσι που να δημιουργηθεί μια μοναδική ακουστική μίξη καθαρότητας, ευγένειας και στιβαρότητας.
Στο δίσκο συμμετέχουν ο Μανώλης Λιδάκης, η Μαρία Λούκα και σε ένα ντουέτο ο Παντελής Θαλασσινός.
Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος γράφει για το άλμπουμ: «Δύσκολο είναι στις μέρες μας, μέσα σ' αυτή τη θάλασσα των τραγουδιών που κυκλοφορούν να βρεις ένα ρεφραίν που θα σ' αγγίζει, μια μελωδία που θα σε υποχρεώσει να περιμένεις τη συνέχεια της, μια φωνή τέλος, που θα σου αφηγείται μια ιστορία με αληθινή συγκίνηση... Γενικά αυτό το cd με ξεδίψασε, με τα ωραία τραγούδια του... Η φωνή του Παπαδόπουλου είναι καθαρή, αντρική, θωπευτική και παρηγορητική όσο χρειάζεται».
Την ενορχήστρωση υπογράφει ο ίδιος ο συνθέτης με τον Πέτρο Βαρθακούρη.
Την επιμέλεια της παραγωγής έκανε ο Άγγελος Σφακιανάκης. Είναι μια παραγωγή του Μικρού Ήρωα για την Impact Music.

+ Η Ιωάννα Αντωνοπούλου δεν είναι πια μαζί μας.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Τρία πράγματα σε προδιαθέτουν θετικά για τούτο εδώ το δίσκο. Πρώτον, ότι είναι μια παραγωγή του Μικρού Ήρωα (βλ. Άγγελος Σφακιανάκης), εγγύηση ποιότητας. Δεύτερον, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος με το σημείωμα του προτείνει την ακρόαση των τραγουδιών αυτών. Και τρίτον, η μουσική ιστορία που κουβαλά το όνομα του ίδιου του καλλιτέχνη, υιός του Κώστα Παπαδόπουλου.

Μόνο που μετά το τέλος της ακρόασης του cd η θετική προδιάθεση εξανεμίζεται και η αφημένη γεύση στα χείλη είναι γλυκόπικρη. Γλυκιά γιατί στην μνήμη επανέρχονται μουσικές και αισθήσεις της τραγουδοποιίας της δεκαετίας του '90 και πικρή γιατί πάλι δεν συμβαίνει εκείνο το μαγικό που θα σε κάνει να γυρίσεις το κεφάλι προς το μεγάφωνο για να μπορέσεις να ακούσεις καλύτερα αυτό που σε απέσπασε από τον κόσμο σου...

Υποθέτω ότι το συγκρατημένο σημείωμα του Λευτέρη Παπαδόπουλου χρησιμεύει για να προσδώσει κύρος στο δίσκο αλλά και να τονιστεί πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο στίχος σε τούτη εδώ τη παρθενική δισκογραφική απόπειρα του συνονόματου του. Όχι... ούτε ο στίχος είναι άξιος προσοχής, ούτε η μουσική, ούτε οι ενορχηστρώσεις, ούτε καν η παραγωγή. Τα τραγούδια μέτρια, οι φωνητικές ικανότητες του τραγουδιστή αδιάφορες. Και δεν είναι ότι είμαι αυστηρός αλλά μέσα σε όλα, το τραγούδι "Ο Καφές" είναι καρμπόν σερβιρισμένο με τον "Καφέ" του Ορφέα Περίδη προ δεκαετίας από τον δίσκο "Καλή σου μέρα αν ξυπνάς" και σχεδόν σατανικά, η φωνή του Παπαδόπουλου είναι ίδια με του Περίδη!

Σαφείς οι προθέσεις του Άγγελου Σφακιανάκη να συμπεριλάβει στις ερμηνείες τις φωνές του Λιδάκη και του Θαλασσινού. Το "Να σ' αγαπάω κόσμε" είναι από τα πιο όμορφα τραγούδια του δίσκου και φορτίζεται ιδιαίτερα από την ερμηνεία του Λιδάκη. Σε ένα τραγούδι η συμπαθέστατη Μαρία Λούκα.
Ο δίσκος είναι μέτριος και μάλλον θα βρεθεί στα χέρια σας από σπόντα.


HIGHLIGHTS:

... Οι ερμηνείες του Μανώλη Λιδάκη ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Τυπικό και πρόχειρο. Κάποιες φωτογραφίες - ποτραίτα του τραγουδιστή και οι στίχοι των τραγουδιών.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Να σ' αγαπώ κόσμε", "Ο αναρχικός", "Όνειρο"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Βάλε μια φωτιά
Να καούν οι νομοθέτες
Και οι πονηροί εφέτες
Που τους νόμους κόβουν φέτες
Μας μπερδεύουνε αμάν
Και τα βολεύουνε
"...

(στίχοι: Δημήτρης Παπαδόπουλος - "Ο αναρχικός")

Music Corner

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Τίτλος CD
"ΜΟΝΑΧΑ Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ"
Εταιρεία: IMPACT MUSIC
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Άγγελος Σφακιανάκης
(Μικρός Ήρως)
Ενορχήστρωση
Δημήτρης Παπαδόπουλος
Πέτρος Βαρθακούρης
Φωτογραφίες
Xavier Hallauer
Συμμετέχουν
Μανώλης Λιδάκης
Παντελής Θαλασσινός
Μαρία Λούκα
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 50:43
11/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Όνειρο - Παντελής Θαλασσινός
02. Αν δεν τρελαθώ
03. Μονάχα η αγάπη είναι λύση - Μανώλης Λιδάκης
04. Ο καφές
05. Ο αναρχικός
06. Ό,τι θέλει η αγάπη κάνει - Μαρία Λούκα
07. Αετός
08. Καλοκαιρινή βροχή μου
09. Θέλω να μάθω
10. Να σ' αγαπώ, κόσμε - Μανώλης Λιδάκης
11. Ξένος
12. Σειρήνα

MC Team ID