"κλικ για μεγέθυνση"
ΕΛΕΑΝΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Music Corner

"Έρωτας"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ελεάνα Παπαϊωάννου δηλώνει δισκογραφικά παρούσα με ένα cd που μιλάει κατευθείαν στη καρδιά...
«Ερωτας» ο τίτλος του και το περιεχόμενο του 11 καινούρια τραγούδια που θα ενθουσιάσουν, καθώς αποτελούν μια ολοκληρωμένη λαϊκή μουσική πρόταση, που βρίσκουν ιδανική ερμηνεία στη μοναδική φωνή της Ελεάνας Παπαϊωάννου.
Καθόλου τυχαία, άλλωστε, την παραγωγή του νέου δίσκου της Ελεάνας ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο Ηλίας Φιλίππου, ο οποίος υπογράφει και πέντε από τα έντεκα τραγούδια.
«Ποσοστά» είναι ο τίτλος του πρώτο single της Ελεάνας που ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα. Πρόκειται για ενα δυναμικό κομμάτι, σε μουσική Αντώνη Καφετζόπουλου και στίχους Ηλία Φιλίππου, που κερδίζει τον ακροατή από τις πρώτες νότες. Αξίζει ακόμη να προσέξετε την υπέροχη μπαλάντα «Έρωτας» (Γιώργος Καφετζόπουλος - Ηλίας Φιλίππου), το τσιφτετέλι «Βαλίτσα» αλλά και το ρυθμικό τραγούδι «Πέρασε καιρός». Στο νέο της cd η Ελεάνα Παπαϊωάννου ερμηνεύει μοναδικά το τραγούδι «Θα ξαναπάς στη Σαλονίκη» των Γιάννη Φακίρη και Νίκου Μητροσίλη, καθώς και μια παλιότερη επιτυχία του Μάνθου Ζολώτα, το τραγούδι «Αν είσαι η μεγάλη αγάπη».
Ακούστε τα νέα τραγούδια της Ελεάνας Παπαϊωάννου, της λαϊκής φωνής που ήρθε για να μείνει!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

"...Επειδή οι μεγάλες φωνές θέλουν και μεγάλες δουλειές για να φανούν, πήρα την απόφαση [...] να πάρω την ευθύνη για το επόμενο βήμα της Ελεάνας" αναφέρει μεταξύ άλλων στο σημείωμά του ο παραγωγός του νέου δίσκου της Ελεάνας Παπαϊωάννου, γνωστός επιτυχημένος στιχουργός Ηλίας Φιλίππου. Βέβαια, το κατά πόσο "μεγάλη" είναι αυτή η δουλειά, είναι ένα θέμα προς συζήτηση! Για τη φωνή της Ελεάνας φυσικά, ούτε λόγος.

"Έρωτας" είναι ο τίτλος του άλμπουμ. Περιέχει έντεκα ερωτικά (;) λαϊκά τραγούδια ερμηνευμένα ικανοποιητικά από την τραγουδίστρια. Δυστυχώς όμως για ακόμα μία φορά το ρεπερτόριό της είναι κατώτερο από αυτό που θα της άξιζε. Μεγάλο λάθος να προσπαθούν να την κάνουν να προσεγγίσει τη Χαρούλα Αλεξίου ή τη Ρίτα Σακελλαρίου ή δε ξέρω εγώ ποια άλλη. Η σύγκριση με τις "μεγάλες κυρίες" λοιπόν ίσως να μην της κάνει και τόσο καλό...

Πολύ καλές στιγμές στο CD αποτελούν τα τραγούδια "Έρωτας" (Γιώργος Καφετζόπουλος - Ηλίας Φιλίππου), "Αν είσαι η μεγάλη αγάπη" (Μάνθος Ζολώτας), "Ξημερώνει" και "Απεγνωσμένες λύσεις" (Χρήστος Γιαννόπουλος). Το τελευταίο μάλιστα μοιάζει να γράφτηκε για την Ελένη Βιτάλη (μου θύμισε κάτι από "Ένα χειμωνιάτικο πρωί"). Το "Ποσοστά" (Γιώργος Καφετζόπουλος - Ηλίας Φιλίππου) θυμίζει το "Η αυτοκαταστροφή σου" του Γιάννη Πλούταρχου... Τα υπόλοιπα κομμάτια θα τα χαρακτήριζα έως και αδιάφορα. Η τραγουδίστρια δίνει τον καλύτερό της εαυτό, είναι η αλήθεια, αλλά σίγουρα δε φταίει αυτή για το μέτριο ή ακόμα και κακό αποτέλεσμα. Νέα κοπέλα είναι, αλίμονο αν τη βάζουν από τώρα να τραγουδάει τα "βαριά" κι "ασήκωτα"!

Προσωπικά αμφιβάλλω αν η Ελεάνα Παπαϊωάννου αδυνατεί να βρει τραγούδια που να της ταιριάζουν και που να αναδεικνύουν το ταλέντο της, γι' αυτό ελπίζω στην επόμενη δισκογραφική της δουλειά να έχει αξιοπρεπές υλικό χωρίς φτωχά στιχάκια και μελωδίες γραμμένες να "εκτελούνται" (κυριολεκτικά και μεταφορικά) στην πίστα...


HIGHLIGHTS:

... --- ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Απαράδεκτο, σε μόλις 4 σελίδες αναφέρονται οι βασικές πληροφορίες της παραγωγής... Γιατί μας αναγκάζουν να μαντεύουμε ή να απομνημονεύουμε τους στίχους των τραγουδιών; Τόση τσιγκουνιά στο χαρτί πια;

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Αν είσαι η μεγάλη αγάπη", "Απεγνωσμένες λύσεις", "Έρωτας", "Ξημερώνει"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Γιατί μαζί σου ζω μια κόλαση επίγεια
φιλιά και χάδια σου πονάνε σα μαστίγια
και παίζω θέατρο μαζί σου πάντα κλαίγοντας
σε παραστάσεις με τον τίτλο Έρωτας
"...

(στίχοι: Ηλίας Φιλίππου - "Έρωτας")

Music Corner

ΕΛΕΑΝΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Τίτλος CD
"ΕΡΩΤΑΣ"
Εταιρεία: VIRUS MUSIC
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Ηλίας Φιλίππου
Φωτογραφίες
Ειρήνη Μιχοπούλου
Styling
Λίλα Κουτσιουμάρη
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 40:11
11/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Έρωτας
02. Θα ξαναπάς στη Σαλονίκη
03. Ποσοστά
04. Βαλίτσα
05. Πέρασε καιρός
06. Αν είσαι η μεγάλη αγάπη
07. Ξημερώνει
08. Πρόβλημά σου
09. Μην ανάβεις φωτιές
10. Ούτε γι' αστείο
11. Απεγνωσμένες λύσεις

MC Team ID