"κλικ για μεγέθυνση"
ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ
ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ
ΕΛΕΝΗ ΖΙΩΓΑ

Music Corner

"Ο χορός των άστρων"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καινούριος δίσκος από την CANTINI με τίτλο "Ο Χορός Των Άστρων". Η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, οι στίχοι της Ελένης Ζιώγα, με την ερμηνεία της Έλλης Πασπαλά. Δέκα τραγούδια από την ανατολή στη δύση, ένα μουσικό ταξίδι με πολλές εικόνες και ηχοχρώματα.
Τρείς γυναίκες, που αν και είχαν συνεργαστεί μεμονωμένα στο παρελθόν, σύμπράπουν για πρώτη φορά όλες μαζί στη δημιουργία μιας μουσικής δουλειάς, με γυναικεία ματιά και διάθεση. Δίνοντας η κάθε μια το δικό της στίγμα, προκύπτει ένα αποτέλεσμα ανάλογο με την ευαισθησία και την ιδιαιτερότητα που τις χαρακτηρίζει.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ευανθία Ρεμπούτσικα, Ελένη Ζιώγα και Έλλη Πασπαλά μαζί στο cd "O χορός των άστρων". Η ισχύς των γυναικών εν τη ενώσει; Όχι απαραίτητα και όχι πάντα. Εν προκειμένω, η ισχύς ταλαντούχων γυναικών εν τη ενώσει. Με αποτέλεσμα δέκα ωραία τραγούδια, βασισμένα στις εξαιρετικές μελωδίες της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, που απλώνονται σε διάφορες μουσικές περιοχές και στους στίχους της Ελένης Ζιώγα. Στίχοι ερωτικοί, με ευαισθησία και συναίσθημα και με τη γυναικεία ματιά να κυριαρχεί.

Είναι πολύ τυχερές οι δυο τους, που τα τραγούδια τους ερμηνεύει η Έλλη Πασπαλά, στην πιο ώριμη ερμηνευτική της στιγμή. Φωνή από τις άριστες του τραγουδιού μας, μπήκε στο χώρο στις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα με τις "ευλογίες" του Μάνου Χατζιδάκι και μέχρι τώρα έδρασε με κριτήρια αυστηρά καλλιτεχνικά και μόνο.

Στο "Χορό των άστρων", βρίσκουμε αυτό που απουσιάζει σήμερα από την ελληνική δισκογραφία: Την "αγία τριάδα" του τραγουδιού παρούσα! Συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής μαζί σε ένα ενιαίο κύκλο τραγουδιών. Σε μια εποχή που οι περισσότεροι τραγουδιστές καταφεύγουν στη λύση των πολυσυλλεκτικών δίσκων, μήπως κι έτσι καταφέρουν να ...τσιμπήσουν το σουξέ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Ελένη Ζιώγα συνυπογράφουν τα τραγούδια ενός δίσκου. Είχε προηγηθεί το "Μόνο ένα φιλί" με το Γιάννη Κότσιρα, εν έτει 2000 και, δυο χρόνια μετά, το single "Alma libre" - πάλι με το Γιάννη Κότσιρα - για την ομότιτλη τηλεοπτική σειρά της Ελένης Ζιώγα στο "Mega".

Παλιές γνώριμες είναι και η Ευανθία Ρεμπούτσικα με την Έλλη Πασπαλά. Από "Το αστέρι κι η ευχή" του 1998, μέχρι τα τέσσερα τραγούδια στο soundtrack "Φωνή Αιγαίου" (2004) σε στίχους του Μιχάλη Γκανά. Με ενδιάμεση στάση το τραγούδι "Η μεγάλη διαφορά", σε στίχους Άρη Δαβαράκη, στο live cd "Trio" (2001).


HIGHLIGHTS:

... Η πολύ όμορφη φωτογραφία των τριών γυναικών στο εξώφυλλο. Σαν πίνακας ζωγραφικής! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Δεν υπάρχει ένθετο βιβλιαράκι, αλλά στο εσωτερικό της τρίπτυχης κασετίνας θα βρείτε τους στίχους όλων των τραγουδιών.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Αύγουστος", "Αν η αγάπη", "Ο χορός των άστρων", "Ψέμα είναι"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Ήτανε που λες κατακαλόκαιρο
κι ο δρόμος σ' ένα διάφανο ουρανό
μες στην αγκαλιά μου ότι ακριβότερο
κι ο κόσμος ένα βότσαλο μικρό...

Κι εσύ μου λες να ξεχαστώ
τον Αύγουστο να σβήσω από τους μήνες
μα κι αν τις μνήμες πολεμώ
στον Αύγουστο με πάνε πάλι εκείνες
"...

(στίχοι: Ελένη Ζιώγα - "Αύγουστος")

Music Corner

ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ
ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ
ΕΛΕΝΗ ΖΙΩΓΑ

Τίτλος CD
"Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ"
Εταιρεία: CANTINI
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Ευανθία Ρεμπούτσικα
Φωτογραφίες
Σταύρος Νιφλής
Artwork
Αντώνης Γλυκός
1 CD 10 Tracks
Διάρκεια CD: 35:43
12/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Πόλη
02. Αύγουστος
03. Αν η αγάπη
04. Ποια εκδίκηση
05. Πως να ξεχάσω
06. Ο χορός των άστρων
07. Στοίχημα στον έρωτα
08. Ψέμα είναι
09. Δεύτερη ζωή
10. Alma libre

MC Team ID