"κλικ για μεγέθυνση"
ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Music Corner

"Πειρατής ή Θεός"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πριν από έναν χρόνο περίπου, ο πάντα επίκαιρος Πασχάλης μας ξεσήκωσε πραγματοποιώντας μία
συνεργασία - έκπληξη με τους Goin' Through και τη διασκευή του «Σχολείου». Κάπως έτσι ...θυμήθηκαν οι παλιοί και έμαθαν οι νεώτεροι. Ο Πασχάλης επανέρχεται με καινούργιο single και διάθεση να μας απογειώσει. Μία από τις πλέον οικείες και αναγνωρισμένες φωνές της μουσικής σκηνής είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει και πάλι. Με μία νέα μουσική πρόταση, ο Πασχάλης θέτει το
δίλημμα ...«Πειρατής ή Θεός». Η παραγωγή και η ηχογράφηση έγιναν στο Μιλάνο από τον
Nick Trexxel. Η μουσική είναι των Tullio Depiscopo και M&G Capuano και οι ελληνικοί στίχοι είναι του Χάρη Καφετζόπουλου.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Το τελευταίο που περίμενα να ακούσω είναι τον Πασχάλη να ...ραπάρει! Δεν λέω, ο γνωστός καλλιτέχνης ήταν πάντα - εδώ και δεκαετίες - μέσα στη μουσική μόδα της κάθε εποχής, όμως σήμερα, έχοντας πλέον ένα πολύ "βαρύ" βιογραφικό, θα έπρεπε να προσέχει περισσότερο τις επιλογές του. Βλέπετε δεν είναι μόνο ότι μας ξενίζει η rap ερμηνεία του Πασχάλη, ούτε είναι μόνο ότι οφείλει να επιλέγει τραγούδια που να στέκονται άξια απέναντι στην ιστορία του... Είναι και ότι το συγκεκριμένο τραγούδι δεν έχει τίποτα ιδιαίτερο να παρουσιάσει σε καμία από τις δύο εκδοχές που το ακόύμε στο cd single.

Προφανώς ο Πασχάλης "ζήλεψε" τους ίδιους τους Goin Through με τους οποίους συνεργάστηκε πέρσι στη hip hop διασκευή του "σχολείου", όμως εκεί και το τραγούδι είναι θρυλικό, αλλά και τη rap ερμηνεία του την ανέλαβαν οι "ειδικοί" δίνοντας στο κομμάτι τις σωστές βάσεις.

Μου αρέσει ο Πασχάλης και εκτιμώ αφάνταστα την πορεία του στο χώρο. Για μένα αυτό το cd single είναι απλά ένας πειραματισμός που ελπίζω γρήγορα να τον ...ξεχάσουμε!


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Ανύπαρκτο...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
---...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Λίγο λίγο θα δεις
κάτι άλλο θα βρεις
να γελάει, να μιλάει, να ρωτάει
και να μας κρατά.
Πειρατής ή Θεός
που χορεύει στο φως
και μεθάει και ξεσπάει και ζητάει
να μας πάει μακριά"...

(στίχοι: Χάρης Καφετζόπουλος - "Πειρατής ή Θεός")

Music Corner

ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Τίτλος CD
"ΠΕΙΡΑΤΗΣ Η ΘΕΟΣ"
Εταιρεία: MERCURY
UNIVERSAL
Είδος: CD Single

Διεύθ. Παραγωγής
Claudio Dentes
Nick Trexxel
Φωτογραφίες
Θοδωρής Ψιάχος
Artwork
Δημήτρης Καράμπελας
1 CD 2 Tracks
Διάρκεια CD: 9:24
5/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Πειρατής ή Θεός (Adamento Lento)
02. Πειρατής ή Θεός (Extended)

MC Team ID