"κλικ για μεγέθυνση"
ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ

Music Corner

"Κάποιον αγαπάει ακόμα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με δέκα καινούργια τραγούδια επιστρέφει στην δισκογραφία ο Ορφέας Περίδης, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα τη συνεργασία του με την Impact Music.
Ο αγαπημένος μας τραγουδοποιός με την ευαίσθητη φωνή και τις χαρακτηριστικές του μελωδίες, προετοίμαζε το νέο του άλμπουμ εδώ και αρκετό καιρό, αφού προηγουμένως "δοκίμασε" τα νέα του τραγούδια στο κοινό που τον παρακολουθεί στις συναυλίες του.
Στο νέο άλμπουμ με τίτλο "Κάποιον Αγαπάει Ακόμα", ο Ορφέας συναντά το κοινό του μέσα από τα τραγούδια του, υπογράφοντας σε όλα τη μουσική αλλά και τους στίχους στα περισσότερα από αυτά.
Στο τραγούδι "Ο Ίσιος Δρόμος", ο Ορφέας Περίδης μελοποίησε μέρος από το ομότιτλο ποίημα του Κωστή Παλαμά, "Νέοι Ίαμβοι Και Ανάπαιστοι", ενώ στον δίσκο υπάρχουν δυο ακόμα τραγούδια βασισμένα σε ποιήματα, το "Μες Τον Υπόνομο", βασισμένο σε ποίημα του Τζωρτζ Ροντίλβα και το "Όταν Κοπάζει Ο Θόρυβος", βασισμένο σε ποίημα του Τίτου Πατρίκιου.
Την ενορχήστρωση του δίσκου έχει κάνει ο Σταύρος Λάντσιας ενώ μουσικοί όπως ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, ο Γιάννης Σπάθας, ο Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος, ο Michael Watts και η Susan Helen Nerton συμμετέχουν στο δίσκο του Ορφέα, δημιουργώντας ένα τοπίο που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ατμοσφαιρική δουλειά που απαιτεί ήρεμη και χαλαρή ακρόαση. Λίγο παλιό, λίγο καινούργιο, λίγο μπαλάντα, λίγο ροκ. Σε κάποιες άλλες φάσεις ο Ορφέας Περίδης δείχνει λίγο επηρεασμένος από άλλους όπως για παράδειγμα στο πολύ ωραίο και ατμοσφαιρικό τραγούδι "κάποιον αγαπάει ακόμα" θυμίζει Μάλαμα ενώ στο ρυθμικό "όταν κοπάζει ο θόρυβος" Πυξ-Λαξ που μάλιστα νομίζω ότι του ταιριάζει πολύ αυτός ο ήχος. Παρατήρησα ακόμα μια σχετική επανάληψη του μοτίβο του "τα τσιγάρα αναβοσβήνω" στο "ΙΧ". Γενικά ο καλλιτέχνης μου έδωσε την εντύπωση πως βρίσκεται σε αναζήτηση ενός νέου δρόμου, ενός νέου ύφους. Ίσως το τραγούδι "τώρα είναι τώρα" που μου άρεσε δείχνει μια νέα κατεύθυνση.

Φωτεινή η ενορχήστρωση του Σταύρου Λάντσια όπως και η μουσική συμμετοχή η δική του αλλά και των άλλων πολύ καλών συνεργατών. Η μελοποίηση ποιητών ενός ξένου (Ροντίλβα) και δύο Ελλήνων (Πατρίκιος και Παλαμάς), μόνο ενδιαφέρον προσθέτει στο περιεχόμενο του cd.


HIGHLIGHTS:

... Οι μελοποιήσεις ποιητών, και το unplugged κομμάτι "κάποιον αγαπάει ακόμα" ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Απλό, με ωραίες φωτογραφίες και τους στίχους των τραγουδιών...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Τώρα είναι τώρα", "Όταν κοπάζει ο θόρυβος" και το unplugged "Κάποιον αγαπάει ακόμα" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"θα ρητορεύω, θα φιλοσοφώ
θα βαριέσαι, θα κοιτάς αλλού
θα αναλύω, θα σου εξηγώ
θα νυστάζεις, δε θα μιλάς.

Θα μ' αγκαλιάζεις, θα με φιλάς
Θα μια ακίνητος, παγωμένος
Θα ναι παράλογο, θα διαφωνώ
Θα μου δείχνεις, δε θα κοιτώ.

Τώρα είναι τώρα, της ζωής τα δώρα"...

(στίχοι: Ορφέας Περίδης - "Τώρα είναι τώρα")


Music Corner

ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ

Τίτλος CD
"ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΑΚΟΜΑ"
Εταιρεία: IMPACT MUSIC
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Σταύρος Λάντσιας
Ενορχήστρωση
Σταύρος Λάντσιας
Φωτογραφίες
Λάζαρος Πυλαρινός
Artwork
Δήμητρα Ζαμπούρα
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 36:38
5/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Κάποιον αγαπάει ακόμα
02. Όλη τη νύχτα περπατώ
03. Χωρισμός
04. Μες στον υπόνομο
05. Τώρα είναι τώρα
06. Ψευδώνυμο
07. Κλέφτη έρωτα
08. Όταν κοπάζει ο θόρυβος
09. Ο ίσιος δρόμος
10. ΙΧ
11. Κάποιον αγαπάει ακόμα (unplugged)

MC Team ID