"κλικ για μεγέθυνση"
ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ

Music Corner

"Εκτός σχεδίου"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου παρουσιάζει έναν καινούργιο διαφορετικό δίσκο "Εκτός Σχεδίου". Πρόκειται για μια συλλογή από τραγούδια φίλων που ζήτησαν από τον Νίκο Πορτοκάλογλου να τα μοιραστούν, και δικά του που τα μοιράστηκε με φίλους. Το "Εκτός Σχεδίου" περιλαμβάνει ακόμα τραγούδια που έγραψε ο Νίκος Πορτοκάλογλου μαζί με τους φίλους του ή τραγούδησε μαζί τους εκτός της δικής του δισκογραφίας.
Ο δίσκος περιέχει 30 τραγούδια, 30 σημαντικές μουσικές στιγμές με φίλους που προέκυψαν είτε από μια συνεργασία σε παραστάσεις, είτε από μια τυχαία συνάντηση είτε από ένα ξαφνικό τηλεφώνημα. Όλες αυτές οι στιγμές που πληθύνανε μέσα στα 25 χρόνια ουσιαστικής πορείας στο ελληνικό τραγούδι και γίνονται τώρα ένα σύνολο με παράξενη συνοχή. Ένα μουσικό σύνολο που περιέχει τραγούδια που αγαπήθηκαν από το κοινό όπως το "Δε μας Συγχωρώ", "Ο Άγνωστος", "Στις Εκκλησιάς την Πόρτα", "Κάποιες μέρες", "Άσε με να λέω", σπάνιες ηχογραφήσεις του "Ρίσκο", "Ψέματα", "Ταξίδι" καθώς και δυο ανέκδοτα ορχηστικά θέματα από την ταινία "ΠΑΡΕΕΣ" του Σωτήρη Γκορίτσα.
Στο "Εκτός Σχεδίου" ο Νίκος Πορτοκάλογλου συναντά φίλους όπως η Χάρις Αλεξίου, ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Ελένη Βιτάλη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Μανόλης Φάμελος, η Αφροδίτη Μάνου, ο Μάνος Πυροβολάκης, ο Πέτρος Γαιτάνος, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Μανόλης Ρασούλης, ο Οδυσσέας Τσάκαλος, ο Κώστας Λειβαδάς.

"Εκτός σχεδίου, με δυό λόγια, είναι οι φιλίες που γεννήθηκαν στα 25 χρόνια που ζω μέσα στην περιπέτεια της μουσικής.
Οι επιρροές και οι δεσμοί που με ενώνουν με την οικογένεια μου. Την οικογένεια του τραγουδιού.
Σε όλους αυτούς τους φίλους και συγγενείς μου είναι αφιερωμένη αυτή η συλλογή.
Σαν ένα ευχαριστώ
Και σαν μια ευχή για νέες συναντήσεις
Εντός η εκτός σχεδίου...
"

Νίκος Πορτοκάλογλου


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Το παρόν cd συγκαταλέγεται στα συλλεκτικής αξίας και κινείται στο πρότυπο μιας ανάλογης συλλογής που είχε κυκλοφορήσει δύο χρόνια πριν η Ελευθερία Αρβανιτάκη με τραγούδια της παράλληλης δισκογραφίας της. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας τραγουδοποιός με μακρά πορεία στην σύγχρονη ελληνική σκηνή, πέρα από την προσωπική του δισκογραφία, η οποία μας έχει χαρίσει χρόνια τώρα μεγάλες επιτυχίες, αρέσκεται να συμμετέχει πολύ συχνά και σε δίσκους άλλων συναδέλφων του, χαρίζοντας είτε τη φωνή του είτε κάποιο τραγούδι του. Με το πέρασμα των χρόνων οι συμμετοχές αυτές πλήθυναν και να που έφτασε η στιγμή που ενσωματώθηκαν όλες σε ένα διπλό cd.

Το μεν πρώτο περιλαμβάνει κυρίως την ερμηνευτική του συμμετοχή σε δίσκους του Μάνου Πυροβολάκη, του Γιάννη Κότσιρα, του Οδυσσέα Τσάκαλου, του Νίκου Ξυδάκη, της Ελένης Βιτάλη κ.α ενώ το δεύτερο αποτελείται από τραγούδια που ο Πορτοκάλογλου έχει γράψει για δίσκους της Χάρις Αλεξίου, της Ελένης Τσαλιγοπούλου, της Ανδριάννας Μπάμπαλη, της Αφροδίτης Μάνου, της Αναστασίας Μουτσάτσου κ.α. Παράλληλα περιλαμβάνονται και κάποιες ανέκδοτες ηχογραφήσεις όπως το τραγούδι "ταξίδι" με τη συνοδεία μόνο μιας κιθάρας, η live εκδοχή του "Ρίσκο", και δύο ορχηστρικά θέματα από την ταινία του Σ. Γκορίτσα, "Παρέες".

Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι σε κάποια σημεία ανομοιογενές ηχητικά, ωστόσο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και κάλλιστα μπορεί να θεωρηθεί σαν μια ολοκληρωμένη προσωπική δισκογραφική δουλειά του δημοφιλούς τραγουδοποιού.

Από τη μεγάλη επιτυχία "Στης εκκλησιάς την πόρτα" που μοιράζεται με τον Μάνο Πυροβολάκη, τις αθόρυβες αλλά και ιδιαίτερες συνεργασίες του με τους Grandeloopa,τον Σταύρο Λογαρίδη και τον Οδυσσέα Τσάκαλο μέχρι την συνεύρεση του με την σπουδαία Ελένη Βιτάλη και την επανεκτέλεση ενός από τα ωραιότερα τραγούδια του, το "Δεν μας συγχωρώ" από την Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Πορτοκάλογλου μας παρασύρει σε ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι.

Μια συλλεκτική έκδοση που απευθύνεται σε όλους τους φίλους του τραγουδοποιού που είτε αναζητούσαν αυτά τα τραγούδια και ήθελαν να τα έχουν συγκεντρωμένα σε ένα cd είτε σ' αυτούς που αγνοούσαν την αποτύπωση τους στη δισκογραφία.


HIGHLIGHTS:

... Τα ντουέτα του Πορτοκάλογλου με πολλούς και διαφορετικών μουσικών ειδών τραγουδιστές, από τον Γιάννη Κότσιρα μέχρι την Ελένη Βιτάλη και από τον Μανώλη Φάμελλο μέχρι την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Νίκο Ξυδάκη ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Πολύ όμορφο εξώφυλλο με πλούσια και έντονα χρώματα και ένα παράπηγμα στη μέση του πουθενά... εκτός σχεδίου! Κατά τα λοιπά η σχεδίαση του μόλις 8σέλιδου ενθέτου είναι πολύ απλή και αποτελείται από ένα ευχαριστήριο σημείωμα του Πορτοκάλογλου και μια ανεπαρκή αναφορά των τραγουδιών του δίσκου χωρίς περισσότερες πληροφορίες.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Άσε με να λέω", "Δεν μας συγχωρώ", "Μυστικά σημάδια", "Ταξίδι", "Ψέματα"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Είδα μέσα στη βουή την παλιά μου αγάπη
Τόσες θύελλες εκεί, τόσες πυρκαγιές
Πώς να κλείσει η πληγή, πώς να βγει τ' αγκάθι
Γιατί βρήκαμε, γιατί, τόσες αφορμές...

Θα' μαι πάντα εδώ να φυλάω αυτά που πέταξες
Δε σε συγχωρώ για όλες τις φωτιές που ξέχασες
Θα' μαι πάντα εδώ, όσα χρόνια κι αν περάσαμε
Δε μας συγχωρώ, από φόβο χάσαμε
"...

(στίχοι: Νίκος Πορτοκάλογλου - "Δεν μας συγχωρώ")

Music Corner

ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ

Τίτλος CD
"ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ"
Εταιρεία: UNIVERSAL
Είδος: Διπλό CD

Διεύθ. Παραγωγής
Νίκος Πορτοκάλογλου
Φωτογραφίες
Τάσος Βρεττός
Artwork
Γιάννης Κουρούδης
2 CD 32 Tracks
Διάρκεια
CD1: 57:42
CD2: 60:49
10/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

CD1
01 Ταξίδι
02 Το περιβόλι
03 Στης εκκλησιάς την πόρτα - Μάνος Πυροβολάκης
04 Κάποιες Μέρες - Μανώλης Φάμελλος
05 Βάλε μου να πιώ
06 Παλιολευκες - Γιάννης Κότσιρας
07 Του δρόμου η αρχή - Οδυσσέας Τσάκαλος
08 Να μη μου κλαίς - Grandeloopa
09 Βρέχει στην εθνική οδό
10 Χάνω το ταξίδι
11 Μη φοβάσαι - Στ.Λογαρίδης, & Κ.Λειβαδάς
12 Ρίσκο (LIVE)
13 Άσε με να λέω - Ελένη Βιτάλη
14 Αγάπη μου FIDELLA - Encardia
15 Μη φοβάσαι - Ελ.Αρβανιτάκη, Ν.Ξυδάκης
16 Ψέματα

CD2
01 Παρέες (Ορχηστρικό)
02 Δεν μας συγχωρώ - Ελένη Τσαλιγοπούλου
03 Ο άγνωστος - Χάρις Αλεξίου
04 Δύο λέξεις μόνο - Νίκος Ζιώγαλας
05 Γύρνα πίσω - Ανδριάνα Μπάμπαλη
06 Μια παλιοκατίνα - Αφροδίτη Μάνου
07 Όνειρα - Ελένη Τσαλιγοπούλου
08 Ανεβαίνω τα σκαλοπάτια σου - Στ.Λογαρίδης
09 Μυστικά σημάδια - Αναστασία Μουτσάτσου
10 Δοκίμαέ με - Ανδριάνα Μπάμπαλη
11 Γής μαδιάμ - Αφροδίτη Μάνου
12 Δείξε μου ποιός μ'αγαπάει - Ελένη Τσαλιγοπούλου
13 Μια νύχτα σ'έδιωξα - Πέτρος Γαϊτάνος
14 Μόνο Εσείς - Ανδριάνα Μπάμπαλη
15 Όλα θαμπώσανε - Αναστασία Μουτσάτσου
16 Παρέες (Ορχηστρικό)

MC Team ID