"κλικ για μεγέθυνση"
RAINING PLEASURE

Music Corner

"Who's gonna tell Juliet?"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέο άλμπουμ των Raining Pleasure με τον τίτλο "Who's gonna tell Juliet?"

«Δεν ξέρεις ακριβώς τι σημαίνει αλλά ηχεί όμορφα». Οι Raining Pleasure επιστρέφουν με ένα διαφορετικό, πολύ πιο δυνατό άλμπουμ. Μελαγχολικό, «αφού η μελαγχολία υπήρχε από την αρχή και δεν μπορούμε να την αποβάλουμε», με ένα κιθαριστικό ήχο γεμάτο ένταση και παραγωγό τον Βρετανό Clive Martin, που στο παρελθόν έχει δουλέψει από τους Puressence, David Byrne, Stereophonics μέχρι τους Negresses Verdes.

Το νέο άλμπουμ τους σίγουρα πάει την πορεία τους ένα βήμα μπροστά.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Αν και το φαινόμενο έχει περάσει μάλλον απαρατήρητο στα μέρη μας, στην μακρινή πλευρά του Ατλαντικού η κιθαριστική indie ροκ μουσική γνωρίζει περίοδο ακμής με πρωτεργάτες ονόματα όπως οι Modest Mouse, οι Shins, οι TV On The Radio, οι Band of Horses κλπ κλπ. Δεν γνωρίζω αν η στροφή των Raining Pleasure σε έναν σαφώς πιο κιθαριστικό ήχο είναι μια απλή σύμπτωση αλλά ο νέος τους δίσκος Who's gonna tell Juliet τους φέρνει μουσικά πολύ κοντά σε αυτό το "πανηγύρι".

Το ότι ο νέος ήχος των Raining Pleasure είναι σαφώς πιο ροκ δεν συνεπάγεται αυτόματα ότι είναι απλοϊκός ή πιο "εύκολος". Οι στίχοι υποδεικνύουν ένα γκρουπ με μάλλον σκοτεινή διάθεση την οποία προσπαθούν να ξορκίσουν με δυνατές κιθάρες και κοφτά riffs ενώ τα περισσότερα τραγούδια θέλουν αρκετό χρόνο για να φανερώσουν τις αρετές τους. Οι Radiohead είναι σαφώς μια βασική επιρροή στα 12 κομμάτια αλλά υπάρχουν και αρκετά σημεία που φαίνεται να πατάνε στους Sonic Youth, τους Pixies, τους Smiths (πχ το "God is pregnant") αλλά και την electro-disco (το "Love was just a girl" με φαλσέτο που μου θύμισε έντονα Scissor Sisters). Εύσημα χρειάζονται και για την παραγωγή του Clive Martin που αφήνει το γκρουπ να διατηρήσει τη μουσική του ταυτότητα, αλλά και να την μπολιάσει πετυχημένα με τον πιο δυναμικό και κιθαριστικό ήχο που χαρακτηρίζει το δίσκο.

Συνολικά ο δίσκος απαιτεί αρκετές ακροάσεις: οι μελωδίες δεν γατζώνονται με την πρώτη στο μυαλό σου, οι στίχοι είναι σκοτεινοί, οι κιθάρες δυνατές και (με εξαίρεση το ομότιτλο κομμάτι του δίσκου και ίσως κάποια ακόμα), το Who's gonna tell Juliet δεν είναι γεμάτο τραγούδια που θα γίνουν το νέο "Fake" ή το νέο "Love me, love me, love me". Και αυτό δείχνει ένα γκρουπ που προτιμά να κάνει επιτυχία με τους δικούς του όρους και όχι επαναλαμβάνοντας μια γνωστή φόρμουλα. Αν τους ακολουθήσετε θα σας πάνε από τον Μάνο Χατζηδάκι στους Sonic Youth με μία κίνηση!


HIGHLIGHTS:

... Η αυτοπεποίθηση ενός γκρουπ που κάνει τη μουσική που του αρέσει και την κάνει καλά... Η παραγωγή... Αρκετοί από τους στίχους... Το ότι το γκρουπ ακούγεται σύγχρονο και μοναδικό χωρίς να είναι ουρά κάποιου ξένου ρεύματος ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Καλαίσθητο, περιλαμβάνει τους στίχους...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Who's gonna tell Juliet", "Breathe in - breathe out", "Love was just a girl", "God is pregnant", "You are not young anymore" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"He spent his whole life lying in bed
Oh well give him a friend before you call him a loner
And when you finally know what was wrong
Well you are not young anymore
"...

(στίχοι: Vassilikos - "You are not young amymore")

Music Corner

RAINING PLEASURE

Τίτλος CD
"WHO'S GONNA TELL JULIET?"
Εταιρεία: CELESTA
EMI
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Clive Martin
Artwork
Γιάννης Παπαδόπουλος
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 45:23
12/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Breath in - Breath out
02. You are not young anymore
03. Flamenko
04. Stains on the wall
05. God is pregnant
06. Who's gonna tell Juliet
07. Run to the disco
08. Love was just a girl
09. Game over
10. Stay
11. Our father
12. Rainbow

MC Team ID