"κλικ για μεγέθυνση"
ΡΑΛΛΙΑ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ

Music Corner

"Ένα χάδι ζεστό"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πριν δύο χρόνια η Ραλλία Χρηστίδου ήρθε και μας άγγιξε με τη βελούδινη φωνή της και το 'βλέμμα της καρδιάς της'. Με το ντεμπούτο album της αλλά και τις ζωντανές της εμφανίσεις δίπλα σε σημαντικούς καλλιτέχνες κατάφερε να μας είναι απαραίτητη.
Τώρα έχουμε την ευκαιρία να την ακούσουμε στη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά.
Με Ένα χάδι ζεστό' η Ραλλία μας ταξιδεύει στον μουσικό κόσμο που η ίδια προτείνει.
Αισθαντική φωνή, δυνατή ερμηνεία, ψαγμένη μελωδία και στίχος, σε έντεχνο-ρορ κυρίως ρυθμούς, μουσικές στιγμές που άλλοτε ανεβάζουν τη "διάθεση και άλλοτε την απαλύνουν ...ζεστά, δίνουν και σε αυτό το album δυναμικά το παρών τους, συνθέτοντας μια άρτια δισκογραφική δουλειά που θα εντυπωσιάσει.
Έντεκα τραγούδια που υπογράφουν οι: Μαρία Παπαδοπούλου, Ρεβέκα Ρούσση, Δημήτρης Πικράκης, Δημήτρης Βαρελάς, Θάνος Παπανικολάου, Δημήτρης Κοργιαλάς, Νίκος Μωραΐτης, Νικόλας Κουμπιός, αλλά και η ίδια η Ραλλία.
Ανάμεσα στα τραγούδια του album υπάρχουν και οι διασκευές των γαλλικών τραγουδιών 'Un ange frappe a ma porte' και 'Je sais' σε ελληνικούς στίχους του Νεκτάριου Τυράκη.
Πρώτο single το "Κρύψου" σε μουσική Μαρίας Παπαδοπούλου και στίχους Ρεβέκας Ρούσση.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Το έχω γράψει και παλιότερα και το ξαναγράφω... Η Ραλλία Χρηστίδου για μένα δεν είναι απλώς μια καλή φωνή ούτε έτσι απλά η καλύτερη τραγουδίστρια που βγήκε από τα διάφορα realities. Για μένα η Ραλλία είναι μία από τις 2-3 καλύτερες φωνές που έχουν εμφανιστεί τη τελευταία δεκαετία στη χώρα μας. Οι ερμηνείες της στο νέο της album "ένα χάδι ζεστό" ενισχύουν αυτή την άποψή μου. Φωνή με χρώμα, γυρίσματα, βάθος, ικανότατη έκταση... Και όλα αυτά πακέτο με μια παρουσία ευγενική που αν και βγήκε από έναν χώρο που προδιαθέτει για να είσαι πρωτοσέλιδο κάθε μέρα σε κουτσομπολίστικα περιοδικά του χώρου η ίδια κατάφερε και κρατήθηκε με αξιοπρέπεια μακριά από τέτοιου είδους τακτικές (αντίθετα από άλλες κι άλλους!)... Βγάζω το καπέλο!

Το νέο cd βαδίζει περίπου στα ίδια χνάρια του ντεμπούτο album της Ραλλίας, με τους pop ήχους να κυριαρχούν. Περιέχει τραγούδια πολλών γνωστών δημιουργών, ενώ και η ίδια η Ραλλία έχει γράψει ένα κομμάτι, το "σε παρακαλώ". Το δίδυμο Μαρίας Παπαδοπούλου και Ρεβέκκας Ρούσσηέχει γράψει δύο τραγούδια με τα οποία ανοίγει και κλείνει το album. Άποψή μου πως είναι τα καλύτερα του cd. Το "κρύψου" με έκανε να γυρίσω πολλές φορές να το ξανακούσω καθώς είναι από τα τραγούδια που σε κερδίζουν αμέσως. Αντίθετα το "όλα για όλα" είναι κομμάτι όμορφο που όμως δεν το προσέχεις από τη πρώτη στιγμή, θέλει το χρόνο του. Επιτυχία πιστεύω θα κάνει και το "δεν είναι για σένα" των Δημήτρη Πικράκη και Δημήτρη Βαρελά, αλλά εδώ έχω την ένσταση πως το ρεφρέν επαναλαμβάνεται υπερβολικά πολλές φορές και κουράζει, ειδικά αν ακούσεις το τραγούδι πολλές φορές. Αρκετά καλό κομμάτι και το "θα 'μαι αυτό που ποτέ μας δεν φτάνουμε" των Νικόλα Κουμπιού και Νίκου Μωραΐτη ενώ από τις μπαλάντες θα ξεχωρίσω τη "περαστική" του Θάνου Παπανικολάου.

Εντύπωση προκαλούν δύο τραγούδια που θα τα χαρακτήριζα περισσότερο ως έντεχνα λαϊκότροπα. Το ένα είναι της ίδιας της Ραλλίας, το "σε παρακαλώ" που ανέφερα και πιο πάνω. Το ...αποκορύφωμα έρχεται από τον Δημήτρη Κοργιαλά που σε στίχους Νίκου Μωραΐτη συνέθεσε ένα τραγούδι με ανατολίτικα στοιχεία, εντελώς έξω δηλαδή απ' ότι τον έχουμε συνηθίσει! Τίτλος του "αν μετρηθούμε"! Η αλήθεια είναι πως έχω συνδέσει τη Ραλλία σε πιο pop ακούσματα και αυτά τα κομμάτια με έβγαλαν λίγο εκτός του ρυθμού που δίνουν τα υπόλοιπα. Λαϊκά βέβαια η Ραλλία είχε τραγουδήσει και στο προηγούμενο cd της και μάλιστα σε κλασικότερες λαϊκές φόρμες. Στο προηγούμενο cd είχε και διασκευές κάτι που συμβαίνει και πάλι με τα "έχω ανάγκη να σε δω" και "γιατί". Δεν ξέρω για ποιο λόγο ακολούθησε τόσο κοινή γραμμή με το προηγούμενο cd. Αποτέλεσμα είναι τα δύο cd σε περιεχόμενο να έχουν πολλές ομοιότητες, σε σημείο που κάποιος θα μπορούσε να πει πως οι συντελεστές του δεν τόλμησαν να "λοξοδρομήσουν" από την επιτυχημένη γραμμή του "με το βλέμμα της καρδιάς". Όπως και να 'χει όμως, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τη πολύ καλή παραγωγή και του νέου album, όπως φυσικά και το γεγονός πως έχει αρκετά καλά τραγούδια και έρχεται σαν μια δυνατή συνέχεια για την τραγουδίστρια.


HIGHLIGHTS:

... Το τραγούδι "κρύψου" σε κερδίζει από το πρώτο άκουσμα, ωστόσο το cd έχει αρκετά κομμάτια που στη πορεία θα "αποκαλυφθούν" και θα σας αρέσουν ακόμα περισσότερο! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
16σέλιδο με τους στίχους των τραγουδιών και αρκετές φωτογραφίες της Ραλλίας καθώς και ένα σημείωμά της.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Κρύψου", "Δεν είναι για σένα", "Θα 'μαι αυτό που ποτέ μας δεν φτάνουμε", "Όλα για όλα", "Άσε με να σ' αγαπήσω", "Έχω ανάγκη να σε δω", "Περαστική"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Πέρασα πολλά κι ήσουνα σε όλα μαζί μου
δεν υπάρχεις πια έγινα σκιά
πάντοτε εσύ ήσουν η αρχή και το τέλος
αίμα και φιλί μόνιμη απειλή
άψαξα κι απόψε να σε βρω
μα για μένα είμαι πια εγώ...

Περαστική σαν τις αγάπες που 'χεις διώξει και φοβάσαι
περαστική απ' τη ζωή αυτή που φτιάξαμε κι οι δυο
αν θες εσύ σβήσε τα πάντα αφού δεν θέλεις να θυμάσαι
κι άσε με εδώ να είμαι μια περαστική που σ' αγαπώ"...

(στίχοι: Θάνος Παπανικολάου - "Περαστική")


Music Corner

ΡΑΛΛΙΑ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ

Τίτλος CD
"ΕΝΑ ΧΑΔΙ ΖΕΣΤΟ"
Εταιρεία: HEAVEN
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Κώστας Καλημέρης
Φωτογραφίες
Χρήστος Πρεντουλής
Artwork
Μάνος Δασκαλάκης
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 41:17
4/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Κρύψου
02. Σε παρακαλώ
03. Δεν είναι για σένα
04. Έχω ανάγκη να σε δω (Un ange frappe a ma porte)
05. Θα 'μαι αυτό που ποτέ μας δεν φτάνουμε
06. Γιατί (Je sais)
07. Περαστική
08. Αν μετρηθούμε
09. Άσε με να σε αγαπήσω
10. Σε περιμένω
11. Όλα για όλα

MC Team ID