"κλικ για μεγέθυνση"
ΑΘΗΝΑ ΡΟΥΤΣΗ

Music Corner

"Μην πεις αντίο"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αθηνά πήρε "το βάπτισμα πυρός" με τους Down Town Beat, ενώ αργότερα συνεργάστηκε με τους Active Member και τους Apurimac. Τα τελευταία 3 χρόνια τραγουδάει μαζί με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, στα χειμερινά του προγράμματα και στις καλοκαιρινές του συναυλίες. Δισκογραφικά την γνωρίσαμε από την διασκευή στο "Χειροκρότημα", που έγινε στα πορτογαλικά "Esse Olhar", της Δ. Γαλάνη / Λ. Νικολακοπούλου.
Η Αθηνά έρχεται να κατακτήσει τις καρδιές μας με ένα δίσκο έκπληξη που τον χαρακτηρίζουν, οι μοναδικές ερμηνείες, η ατμοσφαιρική διάθεση και η ενέργεια της ποιοτικής ελληνικής pop μουσικής. Στο album θα βρούμε 14 νέες λαμπερές δημιουργίες από πολλούς καταξιωμένους δημιουργούς όπως οι: Χριστόδουλος Σιγανός, Valentino, Σόλων Αποστολάκης, Ελεάνα Βραχάλη, Soumka, Αντώνης Παππάς, Βίκυ Γεροθόδωρου, Αντρέας Γιατράκος, Τέρυ Σιγανός, Γιάννης Κονισπολιάτης, Γιώργος Ρετίκας, Δημήτρης Μπατιστάτος και τα συγκροτήματα Ρόδες & Universal Trilogy. Την παραγωγή υπογράφουν οι Τέρυ Σιγανός και Χάρης Πρώιος, ενώ στον δίσκο θα υπάρχει και ένα νέο unplugged mix του "Esse Olhar".
Πρώτο ραδιοφωνικό single είναι το "Να ψάξεις να με βρεις", ένας power pop δυναμίτης με πλούσια ενορχήστρωση και εκπληκτική ερμηνεία από την Αθηνά, σε στίχους και μουσική από τους χαρισματικούς παραγωγούς Χριστόδουλο Σιγανό, και Valentino.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Να μια ακόμα αξιόλογη pop παραγωγή από νέο καλλιτέχνη που συναντάμε τελευταία και μας κάνει πολύ αισιόδοξους για το μέλλον αυτής της μουσικής στη χώρα μας. Η Αθηνά Ρούτση βέβαια δεν μπορεί να χαρακτηριστεί νέα καλλιτέχνης μιας και κινείται στο χώρο αρκετά χρόνια και μάλιστα οι συνεργασίες της προκαλούν εντύπωση. Από το γυναικείο group DownTown Beat που "έσκασε μύτη" στις αρχές του 1991 και μάλιστα είχε κυκλοφορήσει και ένα cd single με τραγούδια latin, reggae, soul, συνέχισε σε έναν πολύ διαφορετικό χώρο, στο πλάι των Active Member, στο επίκεντρο δηλαδή της hip hop ("low bap" όπως ονομάζουν οι ίδιοι)! Μετά από μια σύντομη συνεργασία και με τους latin Apurimac, ήρθε η σταθερή για σημαντικό διάστημα συνεργασία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, για να καταλήξει τώρα στην πρώτη ουσιαστικά δική της ολοκληρωμένη δουλειά.

Το cd "μην πεις αντίο" διαθέτει πολύ σύγχρονα ακούσματα που κάποιες φορές αγγίζουν ακόμα και house ρυθμούς, όπως το "η πιο πικρή αλήθεια". Ambient, downtempo, μπαλάντες, trip hop, μέχρι και funk, μπορεί να ακούσει κάποιος στο δίσκο της Αθηνάς Ρούτση που καταφέρνει να αποδώσει περίφημα ότι ήχο της έδωσαν οι αρκετοί δημιουργοί των τραγουδιών. Πολύ καλή φωνή, αλλά αυτό είναι κάτι που το γνωρίζαμε από προηγούμενες δουλειές της και το cd αυτό απλώς αποδεικνύει την ικανότητά της να ελίσσεται από το ένα είδος στο άλλο με επιτυχία.

Από την άλλη βέβαια, ενώ ακούμε αρκετά εμπνευσμένα κομμάτια, η παραγωγή επέλεξε να δημιουργήσει ένα cd μακράς διάρκειας, πάνω από μία ώρα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ακούσουμε και 3-4 τραγούδια που σαφώς υστερούν και που καλύτερα θα ήταν να είχαν παραλειφθεί. Σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν καταστρέφουν τη γενικότερη πολύ καλή εικόνα που αποκομίσαμε από το album.

¶ξιο αναφοράς ότι άκουσα συνθέσεις δημιουργών που ξεπέρασαν τον εαυτό τους σε ένα είδος μουσικής που δεν τους έχουμε ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν. Οι συνήθως πιο "εμπορικοί" για παράδειγμα Σόλων Αποστολάκης ή Χριστόδουλος Σιγανός επεξεργάστηκαν κάποια "διαμαντάκια" στο cd της Αθηνάς Ρούτση και έβγαλαν καταπληκτικές συνθέσεις που μέχρι σήμερα μάλλον έκρυβαν στο ...τσεπάκι τους! Για να μη παρεξηγηθώ, δεν εννοώ πως μέχρι σήμερα δεν ακούσαμε καλά τραγούδια από τα ονόματα που ανέφερα, όμως τα ακούσματά τους ήταν πιο "βιομηχανοποιημένα", ενώ εδώ μοιάζουν να βρήκαν τον χώρο να ελιχθούν και να γράψουν μουσική πιο ελεύθερα και σίγουρα πολύ πιο ποιοτικά.

Πολύ καλή η απόδοση του πασίγνωστου κομματιού της Δήμητρας Γαλάνη "το χειροκρότημα", που η Αθηνά Ρούτση ερμηνεύει στα πορτογαλικά (που έγραψε η Μιράντα βερούλη), ενώ στο cd υπάρχει και ένα αγγλόφωνο κομμάτι, το "break away from you"!


HIGHLIGHTS:

... Ένα cd που περνάει από διάφορα παρακλάδια της σύγχρονης pop σκηνής και σε συνδυασμό με τις πολύ καλές ενορχηστρώσεις συχνά θυμίζει περισσότερο ξένη παραγωγή ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
16 σελίδες με όμορφο artwork που περιέχουν τους στίχους , φωτογραφίες της ερμηνεύτριας και ένα σημείωμά της. Θα προτιμούσα ένα πιο ψαγμένο concept για εξώφυλλο...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Απ' τη γη στον ουρανό", "Να ψάξεις να με βρεις", "Η βροχή", "Esse olbar", "Η πιο πικρή αλήθεια", "Φως μου", "Εδώ υπάρχει αγάπη", "Κάπου αλλού"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Αχ! Ταιριάζει απόψε η βροχή
με τη δική μου ψυχή
και την αλήθεια θα πιω
σ' αυτό το άγριο νερό...

Μια στάλα σε φέρνει εδώ
σε παίρνει μια άλλη
δύναμη έχω να πω
πως χάνω και πάλι
πέφτει για μένα η βροχή
με βλέπει σαν φίλη
μου βρέχει τα χείλη...

Θέλω απόψε απαντήσεις...
Τι με θες; Τι με καις; Πες γιατί; Κάτι πες"...

(στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη - "Η βροχή")


Music Corner

ΑΘΗΝΑ ΡΟΥΤΣΗ

Τίτλος CD
"ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΑΝΤΙΟ"
Εταιρεία: PLUS REC
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Τέρυ Σιγανός
Χάρης Πρώιος
Φωτογραφίες
Irini Michopoulou
Artwork
Costas Siagas
1 CD 16 Tracks
Διάρκεια CD: 66:54
3/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!


 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Να ψάξεις να με βρεις (Χρ. Σιγανός - Χρ. Σιγανός / Valentino)
02. Η βροχή (Σόλων Αποστολάκης - Ελεάνα Βραχάλη)
03. Φως μου (Σόλων Αποστολάκης / Αθηνά Ρούτση - Ελεάνα Βραχάλη)
04. Εδώ υπάρχει αγάπη (Γιώργος Ρετίκας / Γιάννης Κονισπολιάτης)
05. Η πιο πικρή αλήθεια (Χάρης Πρώιος / Γιώργος Μαραυγάκης - Αντώνης Παππάς)
06. Χωρίς επιστροφή (Χρ. Σιγανός / Δημ. Μπατιστάτος - Χρ. Σιγανός / Valentino)
07. Αίνιγμα (Soumka - Βίκυ Γεροθόδωρου)
08. Αγάπης λέξεις (Ανδρέας Γιατράκος - Βίκυ Γεροθόδωρου)
09. Απ' τη γη στον ουρανό (Σόλων Αποστολάκης - Αντώνης Παππάς)
10. Κάπου αλλού (Χ. Πρώιος / Χ. Τσαουσίδης / Κ. Χαραλάμπους / Γ. Μαραυγάκης - Αντ. Παππάς)
11. Δεν αλλάζεις (Σόλων Αποστολάκης - Αθηνά Ρούτση)
12. Ούτε σήμερα θα 'ρθεις (Σεργκέι Σαμπουτίν - Αντώνης Παππάς)
13. Μην πεις αντίο (plus ii mix) (Σόλων Αποστολάκης - Αθηνά Ρούτση)
14. Esse olbar (το χειροκρότημα) (suncity unplugged mix) (Δ. Γαλάνη - Λίνα Νικολακοπούλου)
15. Break away from you (Χριστόδουλος Σιγανός / Δημήτρης Μπατιστάτος - Τέρυ Σιγανός)
16. Όλα είναι θάλασσα (Νικήτας Κλιντ)

MC Team ID