"κλικ για μεγέθυνση"
ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

Music Corner

"Μνήμες"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυο χρόνια μετά τον διπλά πλατινένιο δίσκο "Ανά...γεννησις" και τον ζωντανά ηχογραφημένο πλατινένιο δίσκο "Νύχτες...Μαγικές", ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ μας παρουσιάζει τον δίσκο "ΜΝΗΜΕΣ".
Ο νέος δίσκος του ΝΟΤΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ "ΜΝΗΜΕΣ" κυκλοφόρησε στις 25 Νοεμβρίου και έγινε πλατινένιος από την πρώτη στιγμή! Αυτό αποδεικνύει τη εμπορικότητα που χαρακτηρίζει το ΝΟΤΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ και τη μεγάλη δυναμική που έχει στον κόσμο.
Οι "ΜΝΗΜΕΣ" περιέχουν 16 νέα τραγούδια, 16 μεγάλες επιτυχίες. Ο νέος δίσκος του ΝΟΤΗ μας συστήθηκε με το "Πάρ' τα", που ήδη παίζεται από όλα τα ραδιόφωνα της χώρας και έχει κατακτήσει τις καρδιές του κόσμου. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τα υπόλοιπα 15 νέα τραγούδια του δίσκου "ΜΝΗΜΕΣ".
Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ως κλασσικός λαϊκός ερμηνευτής και συνάμα σύγχρονος καλλιτέχνης αφουγκράζεται το ρυθμό της εποχής, την ψυχοσύνθεση του κόσμου, τις αγωνίες, τα προβλήματα, τον παλμό της κοινωνίας και έρχεται να εκφράσει όλα αυτά μέσα από τις επιλογές του και τη σοβαρή ερμηνεία του. Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ με τρόπο άμεσο αλλά καίριο, με τρόπο γαλήνιο και ψύχραιμο χωρίς άγχος είναι η ήρεμη δύναμη.
Ο ολοκαίνουργιος πλατινένιος δίσκος "ΜΝΗΜΕΣ" έχει τραγούδια με ψυχή αλλά είναι και μια παραγωγή υψηλότατων προδιαγραφών. Πρόκειται για ένα δίσκο προσεγμένο σε όλα τα επίπεδα, γιατί ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ σέβεται πάνω απ όλα το κοινό.
Τα 16 νέα τραγούδια του Νότη υπογράφουν οι αξιόλογοι δημιουργοί Βασίλης Δήμας, Harry K, Ηλίας Φιλίππου, Χριστόφορος Γερμενής, Πάνος Φαλάρας, Σοφία Αργυροπούλου, Σταύρος Σοφρωνάς, Άγγελος, Ντιάνα Τζόβολου, Ιωσήφ Σαρασίδης, Διονύσης Αλεξίου, Τριαντάφυλλος Μπαμπατζής, Ανδρέας Μέξας, Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, Παύλος Αλεξίου, Βασίλης Χρυσανθακόπουλος, Δημήτρης Λάζος. Η διεύθυνση παραγωγής του δίσκου είναι του Μανώλη Βλάχου.
Οι "ΜΝΗΜΕΣ" του ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ θα γραφτούν στη ΜΝΗΜΗ ΣΑΣ!

Όταν οι μνήμες ξεθωριάζουν,
όταν εύκολα ξεχνάς,
την ζωή σου δεν σεβάσθηκες!
Για αλήθεια μην μιλάς
την αλήθεια δεν την ήξερες
αφού δεν θυμάσαι!!!

Notis


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Καθαρά λαϊκός δίσκος οι "ΜΝΗΜΕΣ", από έναν καθαρά λαϊκό τραγουδιστή, όπως είναι ο Νότης Σφακιανάκης... Ευχάριστα ακούγεται ολόκληρο το νέο του CD και μάλιστα μπορείς να το ακούσεις και να το ξανακούσεις με repeat, χωρίς να νιώσεις ότι βαριέσαι. Έντονο είναι το μπουζούκι σε όλα σχεδόν τα τραγούδια, όμορφα και τα κρουστά όπου υπάρχουν.

Οι στίχοι, γεμάτοι όρκους, μιλούν για αγάπες για έρωτες που ...ατσαλώθηκαν δια πυρός και σιδήρου! Διέκρινα και ένα δύο που έχουν "φορτίο" τον πόνο, χωρίς ωστόσο αυτός να πηγάζει τόσο πολύ από τον ίδιο τον ερμηνευτή όσο από τα λόγια των τραγουδιών. Φυσικά δεν λείπουν και οι αναφορές σε κοινωνικοπολιτικά προβλήματα της εποχής, που ο καλλιτέχνης συνηθίζει να χτυπάει τα τελευταία χρόνια με τα τραγούδια του...

Για μια ακόμα φορά λοιπόν, ο Νότης Σφακιανάκης παραμένει σταθερός στο ύφος που έχει καλλιεργήσει τόσα χρόνια. Χωρίς "εκπλήξεις", χωρίς να αλλάζει ρότα στην πορεία του, προσφέρει 16 ολοκαίνουργια τραγούδια, στον κόσμο, ανανεώνοντας το ρεπερτόριό του...


HIGHLIGHTS:

... Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες του ΝΟΤΗ, από το προσωπικό του αρχείο υποθέτω, που διακοσμούν το εξώφυλλο και ταιριάζουν απόλυτα με τον τίτλο του δίσκου : Μνήμες! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Προσεγμένο και ιδιαίτερα φροντισμένο, από την αρχή ως το τέλος. Υπάρχουν, όλοι οι στίχοι των τραγουδιών, αναφέρονται συνθέτης και στιχουργός στο καθένα ξεχωριστά, όπως αναλυτικά αναφέρονται και όλοι οι μουσικοί, οι τεχνικοί και οι συντελεστές του δίσκου. Σε κάθε σελίδα έχουμε μια μεγάλη έγχρωμη φωτογραφία του ΝΟΤΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ, μα και κάθε τραγούδι "συνοδεύεται" από ασπρόμαυρες παλιότερες φωτογραφίες του ερμηνευτή. Πολύ καλή ιδέα!

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Αριστερά", "Το νόημα του κόσμου", "Σαν δυο ξένοι" και "Χάρε αν ήσουν άνθρωπος"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Δεν έχει αξία η ζωή χωρίς το θάνατο
Δεν έχει αξία το σωστό χωρίς το λάθος
Κι αν κάτι μείνει αμετάβλητο κι αθάνατο
Αυτό θα είναι ό,τι έζησες με πάθος
"...

(στίχοι: Βασίλης Δήμας - "Το νόημα του κόσμου")

Music Corner

ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

Τίτλος CD
"ΜΝΗΜΕΣ"
Εταιρεία: UNIVERSAL
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Μανώλης Βλάχος
Φωτογραφίες
Ντίνος Διαμαντόπουλος
1 CD 16 Tracks
Διάρκεια CD: 61:22
11/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Τα κλεμμένα
02. Μάτια παλάτια μου
03. Πάρτα
04. Γυναίκα μυστήριο
05. Θα βρω τη δύναμη
06. Μόνο για σένα
07. Χάρε να ήσουν άνθρωπος
08. Δεν είμαι σαν τους άλλους
09. Πόσο κακό μου κάνεις
10. Δεν κοιμάμαι
11. Ανθρωπάκι
12. Αριστερά
13. Το νόημα του κόσμου
14. Σαν δυό ξένοι
15. Σκοτεινέ μου έρωτα
16. Δύσκολοι καιροί

MC Team ID