"κλικ για μεγέθυνση"
Stereo Mike

Music Corner

"XLi3h"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το δεύτερο προσωπικό album του Stereo Mike μετά το "Σάτυροι Νομάδες" που κυκλοφόρησε το 2005.

Bio:
Γεννημένος το 1978 στον Πειραιά, ο Μιχάλης Έξαρχος aka Stereo Mike ξεκινάει τα πρώτα του μουσικά βήματα.
Στα 18 του χρόνια οι μουσικές του ανησυχίες τον οδηγούν στην Αγγλία για σπουδές.
Μέσα σε 4 χρόνια αριστεύει σε 2 πτυχία, bachelor στη μουσική τεχνολογία και master στην παραγωγή ήχου.
Παράλληλα συνθέτει soundtrack για ταινίες μικρού μήκους και ξεκινάει την ενασχόλησή του με την ηχοληψία. Την ίδια περίοδο δέχεται τη θέση του πρώτου ηχολήπτη στα Vault Recording Studios (HACKNEY, Λονδίνο), όπου και συνεργάζεται με την αφρόκρεμα του βρετανικού hip hop (Klashnekoff, Bury Crew, Skinnyman, Taskforce, Iceberg Slim, Mike GLC, JMC).
Η παραγωγή όμως ήταν πάντα κομμάτι του εαυτού του και είχε έρθει πλέον ο καιρός να αφήσει την θέση του πίσω απ' την κονσόλα των Vault Recording Studios και να δουλέψει ως παραγωγός και ηχολήπτης για την ΑΜG Records.

Τον Ιούλιο του 2003 ως ανταμοιβή της σκληρής δουλειάς και του πλούσιου ταλέντου του έρχεται το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο από τη Mο' Mοney Recordings.
Στα χρόνια που ακολουθούν συνθέτει, γράφει στίχους και αναλαμβάνει ο ίδιος την παραγωγή του πρώτου προσωπικού του δίσκου "Σάτυροι Νομάδες", ενώ ήδη έχει ξεκινήσει την ακαδημαϊκή του καριέρα ως καθηγητής master degree παραγωγής ήχου στο πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου...

XLi3h
2007: το νέο album του Stereo Mike, που εδώ και καιρό όμως έχει κάνει αίσθηση.

"Δες καθαρά / Η καρδιά"
Τραγουδώντας στο πλευρό της Ανδριάνας Μπάμπαλη, το single - προάγγελος του album "Δες καθαρά / Η καρδιά" , δεν έκλεψε μόνο την παράσταση , αλλά έκανε τον γύρο των ραδιοφώνων κάνοντας μας να θέλουμε να ακούσουμε περισσότερα.

"Φεύγω"
Τον Οκτώβριο του 2006 έχει τη μεγάλη τιμή να βρίσκεται στην ίδια εκπομπή σε ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα για την μεγάλη μας τραγουδίστρια Χάρις Αλεξίου, ερμηνεύοντας τη διασκευή του "Φεύγω" που ο ίδιος ο Stereo Mike επιμελήθηκε. Το "Φεύγω" βρίσκεται εδώ, στον αέρα των ραδιοφώνων, και στο National Airplay Chart.

Το album όμως δεν σταματάει εδώ. Αλλά ένα δελτίο τύπου δεν λέει μέχρι που φτάνει. Η μουσική ανακαλύπτεται...


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Το δηλώνω εξαρχής: δεν το κατέχω το hip hop και γι' αυτό το αντιμετωπίζω σαν παρθένος ακροατής που απλά θέλει να γνωρίσει ένα είδος μουσικής (;) που ευδοκιμεί την τελευταία δεκαετία. Σαφώς δεν έχει καμία σχέση με ελληνικές μουσικές φόρμες, το προϊόν είναι 100% εισαγόμενο, αλλά παρόλα αυτά βρίσκει ανταπόκριση σε μεγάλη μερίδα του νεανικού κοινού. Όχι άδικα. Το σημερινό πολιτικό τραγούδι βρίσκει την έκφραση σου στο low bab (η πιο "σκληρή" εκδοχή του hip hop). Ο στίχος έχει έντονο καταγγελτικό ύφος απέναντι στο κατεστημένο, είναι πολιτικοποιημένος, ανατρεπτικός, ουσιώδης. Άλλες φορές τους βγάζεις το καπέλο με αυτά που λένε και εκφράζουν και άλλες φορές ακολουθούν τις πεπατημένες, και παραμένουν εκνευριστικά επιφανειακοί, ώστε να μη σε πείθουν.

Με τη σειρά του το XLi3h κατά ένα μεγάλο κομμάτι στηρίζεται στο στίχο και κατά ένα δεύτερο στην ένταξη έντεχνων ακουσμάτων προς ένα πιο μελωδικό αποτέλεσμα. Ο Stereo Mike λοιπόν αναμειγνύει ελληνικούς με αγγλικούς στίχους και παράλληλα προσπαθεί να συνδυάσει ραπ με έντεχνες μελωδίες. Το αποτέλεσμα δε σε ξενίζει και αν δεν είσαι συνηθισμένος στη hip hop, αυτός ο δίσκος σου βγάζει μια συμπάθεια. Όταν από την μια βρίσκεται το σκληρό low bab των Active Member και από την άλλη οι εφηβικές hip hop εξάρσεις των Goin' Through, η μουσική του Stereo Mike κινείται κάπου στο ενδιάμεσο, χωρίς όμως να αγγίζει την ευρηματικότητα των Ροδών.

Ο Stereo Mike ενώ στιλητεύει ευθέως το συνάφι του - ένα rap "γκλαμουριά κατάντια" λέει κατάντησε η hip hop - ο ίδιος δεν είναι αρκούντως ανατρεπτικός. Μικρές οι εξαιρέσεις ενός λόγου δυναμικού με σαφήνεια και στιβαρότητα. Ακολουθεί τεχνάσματα εμπορικότητας για να προσελκύσει μεγαλύτερο κοινό επαναπροσδιορίζοντας το "Φεύγω" του Αντώνη Βαρδή - εδώ πρέπει να του αναγνωριστεί ότι το απογειώνει το κομμάτι - και ξαναηχογραφόντας τη διασκευή Face a la mer που έκανε επιτυχία η Ανδριάνα Μπάμπαλη πριν μερικούς μήνες. Άλλωστε αυτά είναι και τα κομμάτια που έκαναν γνωστό το δίσκο. Ο ίδιος πάντως δείχνει να το κατέχει το θέμα των διασκευών.

Η παραγωγή καλή και προσέξτε το όνομα δίπλα στην επιμέλεια παραγωγής... Είναι ο Μάνος Θεοφίλου και το μήλο πέφτει κάτω απ' τη μηλιά (υιός του Αχιλλέα Θεοφίλου και της Χαρούλας Αλεξίου).


HIGHLIGHTS:

... Το ραδιοφωνικό hit "Δες Καθαρά" που οι παραγωγοί το μυρίστηκαν και το εξέδωσαν ξανά σε χρόνο dt ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Ένα πλήρες δεκαεξασέλιδο με τα λόγια, τις λεπτομέρειες της παραγωγής και τις "ποζεράδικες" φωτογραφίες του καλλιτέχνη.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Ψυχής Απομεινάρι", "Φεύγω" (feat. Χάρις Αλεξίου), "Δες καθαρά" (feat.Ανδριάνα Μπάμπαλη) ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Είναι οι στιγμές που βρίσκω δύναμη να σβήσω το παρελθόν μου κι απ το τίποτα να αρχίσω που το μηδέν φαντάζει λύτρωση και πίσω δε γυρίζω, το παρόν αγγίζω έτοιμος να ζήσω"...

(στίχοι: Μιχάλης Έξαρχος - "Φεύγω")

Music Corner

STEREO MIKE

Τίτλος CD
"XLi3h"
Εταιρεία: MINOS EMI
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Stereo Mike
Επιμ. Παραγωγής
Μάνος Θεοφίλου
Φωτογραφίες
Ειρήνη Μιχοπούλου
Artwork
Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 52:48
11/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Ψυχής Απομεινάρι
02. Φεύγω feat. Χάρις Αλεξίου
03. Αναγνώριση feat. Μοίχος24, Λάγνης (Ν.Τ.Π.), Reggae Philharmonic Orchestra
04. Εδώ Είναι Ελλάδα? (No Mo' Mr. Nice Guy)
05. Περαία Μου
06. Whatcha Gonna Do? feat. Ella Venae
07. Άλλη Μια Νύχτα feat. Λάγνης (Ν.T.Π.), Μοίχος24, Shaya
08. Crank It Up feat. Zeraw (Tang-Ram), Shaya
09. Politricks feat. Skrein, Sandman, Ghetto Priest
10. Δες Καθαρά (Face A La Mer) feat. Ανδριάνα Μπάμπαλη
11. Πρότυπα
Bonus Track:
12. Ο Άλλος Μπάμπης (2007 Rmx)

MC Team ID