"κλικ για μεγέθυνση"
ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ

Music Corner

"Ταξιδευτές"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ταξιδευτές είναι ένα νέο τριμελές συγκρότημα από την Αθήνα, το οποίο δημιουργήθηκε στις Σπέτσες το καλοκαίρι του 2001. Αποτελούνται από τους Γιώργο Τομπαζιάδη - τραγούδι, κιθάρα, πλήκτρα, φωνητικά, Γιάννη Προμπονά - μπάσο, μαντολίνο, κιθάρα και Περικλή Πάλμο - κιθάρα.
Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Ταξιδευτές» περιέχει τραγούδια που υπογράφουν οι ίδιοι και κινείται σε έντεχνο rock ήχο, με έντονες επιρροές από αυτόν τον χώρο.
Από το δίσκο έχει ήδη ξεχωρίσει το τραγούδι «όνειρα μπλε» το οποίο ακουγόταν στην καθημερινή τηλεοπτική σειρά του Mega «Βέρα στο δεξί».


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Οι Ταξιδευτές είναι ένα νέο συγκρότημα και η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά ή το πρώτο τους "ταξίδι" αν προτιμάτε, τους φέρνει στο κέντρο ακριβώς του μουσικού χώρου που αποκαλείται "έντεχνο ροκ".

Μουσικά, τα περισσότερα από τα 11 τραγούδια του δίσκου δεν προσπαθούν να κρύψουν τις επιρροές τους από τραγουδοποιούς που κινούνται στο συγκεκριμένο ήχο (το ομότιτλο τραγούδι για παράδειγμα θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται σε κάποιο δίσκο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα) ενώ στιχουργικά, κινούνται ανάμεσα στο δίπτυχο "σχέση που τελειώνει" / "φυγή" καλύπτοντας και αρκετούς μεταξύ τους συνδυασμούς, θέματα τα οποία ταιριάζουν γάντι με τις μουσικές επιλογές τους.

Η επιλογή των Ταξιδευτών να παίξουν τη μουσική που γουστάρουν είναι σεβαστή και τα καταφέρνουν αρκετά καλά. Ωστόσο, αυτό που αφήνει τελικά ο δίσκος είναι ότι τα αποτελέσματα είναι καλύτερα όταν βγαίνουν από τα στενά όρια του έντεχνου ροκ και πειραματίζονται, όπως στο εναρκτήριο "Μάτια μου" με την παραδοσιακή του χροιά (κρίμα που η λύρα και το μαντολίνο δεν ακούγονται περισσότερο στο υπόλοιπο CD), στο "Εισιτήριο" που πατάει σε ένα γερό κιθαριστικό riff ή στο "Θα φύγω", την ανάλαφρη πινελιά στο δίσκο.

Ελπίζω στο μέλλον οι Ταξιδευτές να επισκεφθούν περισσότερα μουσικά τοπία, εμπλουτίζοντας τον ήχο τους και δικαιώνοντας το όνομα τους...


HIGHLIGHTS:

... Οι επαγγελματικές ερμηνείες, η καθαρή παραγωγή που αναδεικνύει τα κομμάτια χωρίς να τα πνίγει, το riff από το "Εισιτήριο" ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Καλόγουστο, συνάδει με το όνομα του συγκροτήματος καθώς οι στίχοι παρουσιάζονται σε μορφή καρτ ποστάλ.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Μάτια μου", "Εισιτήριο", "Τα πάντα", "Σε περιμένω", "Θα φύγω"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Πρέπει ν' αποκοιμηθώ, να περάσει
Χρόνος δίχως να σκεφτώ τι θ' αλλάξει
Δεν υπάρχει πια λογική πουθενά μες στο μυαλό μου
Κι ότι μου έδωσες χάθηκε, τώρα τίποτα δικό μου...

Πώς μπορεί σε μια στιγμή
Να ξεγράψω τις πιο γλυκές στιγμές
Δε μπορεί μονάχα δυο σου λέξεις
Να με πάρουν μακριά
Θα κάνω τα πάντα, θα κάνω τα πάντα
"...

(στίχοι: Ταξιδευτές - "Τα πάντα")

Music Corner

ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ

Τίτλος CD
"ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ"
Εταιρεία: OKTABA
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Ταξιδευτές
Βασίλης Εφραιμίδης
Φωτογραφίες
Κώστας Φράγκος
Art Concept
Νικολέτα Μπαθρέλλου
Artwork
Παναγιώτης Σφυρής
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 37:19
10/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Μάτια μου
02. Τι κι αν ξέρω
03. Ταξιδευτές
04. Όνειρα μπλε
05. Έχεις κάνει λάθος
06. Εισιτήριο
07. Τα πάντα
08. Ακόμα μια στάση
09. Θα φύγω
10. Σε περιμένω
11. Βήματα αργά

MC Team ID