"κλικ για μεγέθυνση"
ΤΥΧΗ ΒΟΥΝΟ

Music Corner

"Διάφοροι"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απόλυτα εναρμονισμένο με το story της δημοφιλούς κωμικής σειράς του ΑΝΤ1, το soundtrack «Τύχη Βουνό», που μόλις κυκλοφόρησε από τη Heaven, χαρακτηρίζεται από ποντιακούς ρυθμούς και ήχους.
Η μουσική έχει την υπογραφή του Χρήστου Παπαδόπουλου, ενώ στο τραγούδι των τίτλων ακούμε το Νίκο Κουρκούλη, η φωνή του οποίου έχει κατά καιρούς ταυτιστεί με τα ποντιακά τραγούδια, αποδίδοντας τα με άνεση, αγάπη και πάθος.
Στο soundtrack συναντάμε επίσης τη φωνή του γνωστού πόντιου τραγουδιστή Δημήτρη Καρασαβίδη, της Σοφίας Βόσσου, ενώ τραγούδια ερμηνεύουν επίσης ο Νίκος Μίχας, σε μια ερμηνεία-έκπληξη και κόντρα στο ρεπερτόριο που υπηρετεί, η Πέλα Νικολαίδου, η Φάνη Αβραμίδου αλλά και ο Γιώργος Κωνσταντινίδης το τραγούδι «Το τσιάμπασιν», μια διασκευή του σε παραδοσιακό τραγούδι του Πόντου.
Στίχους έχουν δώσει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, ο Γιάννης Μάνιος, ο Κώστας Μπαλαχούτης, ο Βασίλης Μωυσιάδης.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Cd με πολύ ιδιαίτερο περιεχόμενο. Πρόκειται για το soundtrack της σειράς "Τύχη βουνό" που διακομωδεί την ένωση μιας ποντιακής και μιας αστικής οικογένειας μέσα από έναν γάμο συμφέροντος! Το πρόβλημα για το cd είναι ότι δεν μπορεί να απευθυνθεί σε ευρύ target group καθώς διαθέτει σχεδόν στο σύνολό του ρυθμούς ποντιακούς. Έτσι ακόμα κι αν παρακολουθείτε "φανατικά" τη σειρά, όμως τα ποντιακά τραγούδια δεν ανήκουν στο αγαπημένο σας ρεπερτόριο τότε δεν έχετε ιδιαίτερο λόγο να προβείτε στην αγορά αυτού του cd. Το ακριβώς αντίθετο θα έλεγα για όσους έχουν έφεση στα ποντιακά ακούσματα, οι οποίοι ίσως βρουν κάποια ενδιαφέροντα κομμάτια.

Αυτό που προκαλεί το ενδιαφέρον πάντως, είναι η συμμετοχή τραγουδιστών που όχι μόνο δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν δοκιμαστεί σ' αυτό το είδος μουσικής, αλλά ούτε και περιμέναμε να τους ακούσουμε σε κάτι τέτοιο! Για παράδειγμα ο ροκάς του Fame Story Νίκος Μίχας. Ή ακόμα κι η Σοφία Βόσσου. Από την άλλη έχουμε τον έμπειρο πόντιο τραγουδιστή Δημήτρη Καρασαβίδη να ερμηνεύει τρία τραγούδια, τον Γιώργο Κωνσταντινίδη επίσης γνωστό στο χώρο της Ποντιακής μουσικής να ερμηνεύει το "τσιαμπασίν", τον Νίκο Κουρκούλη στο κεντρικό τραγούδι των τίτλων της σειράς και τις πιο άγνωστες στο ευρύ κοινό Πέλα Νικολαΐδου και Φανή Αβραμίδου να συμπληρώνουν το καστ των τραγουδιστών του cd.Ο Παύλος Κοντογιαννίδης, ένας εκ των πρωταγωνιστών της σειράς...
.
HIGHLIGHTS:

... Ο πολύ ιδιαίτερος χαρακτήρας της μουσικής. Ποντιακές παραγωγές δεν συναντάμε συχνά σήμερα (τουλάχιστον από τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες) ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Τίποτα ιδιαίτερο, κάποιες μικρές φωτογραφίες από τη σειρά, οι τίτλοι των τραγουδιών και οι συντελεστές του cd και της σειράς. Στίχοι δεν υπάρχουν.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Δεν είναι ειδικότητά μου τα ποντιακά, αλλά πιστεύω ότι περισσότερο θα εκτιμηθούν τα πιο "γνήσια" ορχηστρικά "Αϊντα", "Κοτς", "Τας" και "Διπάτ" καθώς και οι ερμηνείες του Δημήτρη Καρασαβίδη... Μου άρεσε πάντως και το "μια σκιά" με τη Φανή Αβραμίδου.

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Άστραψαν τα μάτια σου στη νύχτα
έμοιαζε η τύχη μου βουνό
άπλωσες έρωτα τα δίχτυα
το ψέμα θα βγει αληθινό"
...

(στίχοι: Κώστας Μπαλαχούτης - "Τύχη βουνό")


Music Corner

SOUNDTRACK

Τίτλος CD
"ΤΥΧΗ ΒΟΥΝΟ"
Εταιρεία: HEAVEN
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Κώστας Καλημέρης
Ενορχήστρωση
Χρήστος Παπαδόπουλος
Φίλιππος Γεμελάς
Μουσική
Χρήστος Παπαδόπουλος
Στίχοι
Γιώργος Κωνσταντινίδης
Γιάννης Μάνιος
Κώστας Μπαλαχούτης
Βασίλης Μωυσιάδης
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 41:07
2/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


Νίκος Κουρκούλης


Τα τραγούδια του cd

01. Τύχη βουνό - Νίκος Κουρκούλης
02. Ερημώθανε το σπίτε - Δημήτρης Καρασαβίδης
03. Έλα ζωή μου - Σοφία Βόσσου
04. Τραπεζούντα Αθήνα - Νίκος Μίχας, Πέλα Νικολαϊδου
05. Μέρες έκανα τις νύχτες - Δημήτρης Καρασαβίδης
06. Αϊντα - Ορχηστρικό
07. Μια σκιά - Φανή Αβραμίδου
08. Κοτς - Ορχηστρικό
09. Ούτε σον Παράδεισον μονάχος - Δημήτρης Καρασαβίδης
10. Παρ' την αγάπη μου - Πέλα Νικολαϊδου
11. Τας - Ορχηστρικό
12. Το τσιαμπασίν - Γιώργος Κωνσταντινίδης
13. Διπάτ - ορχηστρικό
14. Τύχη Βουνό - Ορχηστρικό

MC Team ID