"κλικ για μεγέθυνση"
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΗΣ

Music Corner

"Να ξεκινήσουμε απ' την αρχή"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έχοντας ήδη μια δισκογραφία που περιέχει μερικά από τα ωραιότερα και πιο δημοφιλή ραδιοφωνικά τραγούδια των τελευταίων χρόνων, ο Γιάννης Βαρδής επιστρέφει αυτές τις μέρες με το νέο του προσωπικό άλμπουμ, που μόλις κυκλοφόρησε από τη Heaven.
Ο ταλαντούχος ερμηνευτής με τη νέα του δισκογραφική δουλειά μας προτρέπει - λίγο πριν το τέλος της χρονιάς - να σταματήσουμε το χρόνο και 'να ξεκινήσουμε απ' την αρχή'! Αυτός είναι και ο τίτλος του πρώτου του single σε μουσική Αντώνη Βαρδή και στίχους Βασίλη Γιαννόπουλου, που παίζεται στα ραδιόφωνα.
Τα 10 τραγούδια του album κινούνται στους γνώριμους ρυθμούς του ρεπερτορίου του Γιάννη Βαρδή, ρυθμικό ποπ και μελωδικές μπαλάντες, με την προσθήκη κάποιων λαϊκών τραγουδιών - που η φωνή του Γιάννη έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να υποστηρίζει πολύ καλά - ενώ σχολιάζει "με μουσικό τρόπο" και την επικαιρότητα.
Στη σύνθεση πάντα δίπλα του ο πατέρας του Αντώνης Βαρδής, του χαρίζει για άλλη μια φορά κομμάτια-προίκα για το ρεπερτόριο του, ενώ δύο τραγούδια του έχει γράψει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Οι στίχοι φέρουν την υπογραφή του Βασίλη Γιαννόπουλου, εκτός από το "Άλλη μια μέρα" που έγραψαν ο Γιώργος Στάντζος και ο Κώστας Πεΐδης.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Η καλή ποπ είναι κάτι που αναμφίβολα χρειάζεται στα μουσικά δρώμενα. Μόνο που ορισμένες φορές, το αποτέλεσμα είναι υπερβολικά "αποστειρωμένο", υπερβολικά "λουστραρισμένο", υπερβολικά επαγγελματικό.

Κάτι τέτοιο παρατηρούμε στη νέα δουλειά του Γιάννη Βαρδή "Να ξεκινήσουμε απ' την αρχή". Δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάτι κακό με τα τραγούδια αλλά είναι αυτό αρκετό; Συνολικά ο δίσκος ακούγεται λίγο επίπεδος και οι όποιες μουσικές παρεκλίσεις ακούγονται περισσότερο σαν αποτέλεσμα εμπορικής απόφασης και λιγότερο ως καλλιτεχνική αναζήτηση. Κοινώς, για όλους έχει ο μπαξές: λίγη ρυθμική ποπ (το ομότιτλο single, Σουλτάνα) μερικές μπαλάντες (Είπα κρυφά να φύγω, Πάει καιρός, Τελευταία φορά), 2 λαϊκά (Δύο τσιγάρα, Έχω ανάγκη), 1 latin α λα ...Carlos Santana (Έφη), λίγο κλασσικό ροκ (Όλα για σένα) και κάτι από ...Μπρέγκοβιτς (Άλλη μια μέρα - ένα παλιό κομμάτι της Ελπίδας). Στην προσπάθεια όμως να καλύψει τόσο πολύ έδαφος και να ικανοποιήσει όλα τα γούστα, το τελικό αποτέλεσμα ακούγεται χωρίς μουσική ταυτότητα ενώ οι στίχοι χωρίς να είναι κακοί, δεν έχουν να πουν κάτι καινούριο με εξαίρεση το Έφη που σχολιάζει το τηλεοπτικό τοπίο της χώρας μας και το star system που αναπαράγει.

Παρά τις παραπάνω ενστάσεις, κάποια τραγούδια στέκονται άνετα, κυρίως οι δύο πιο ποπ προσπάθειες, το "Έφη" (με ευθείες βολές κατά του Je t' aime - όσο για την Έφη καλύτερα να μην κάνω εικασίες για το σε ποιά αναφέρονται οι στίχοι) και το "Όλα για σένα": είναι άκρως ραδιοφωνικά, κολλάνε εύκολα στο μυαλό, είναι δηλαδή ότι πρέπει για να γίνουν επιτυχίες. Αν ο στόχος ήταν να βγουν απλά 3-4 κομμάτια για το ραδιόφωνο, τότε η αποστολή εξετελέσθη. Για έναν πραγματικά καλό δίσκο όμως, χρειάζεται κάτι παραπάνω.


HIGHLIGHTS:

... Οι ποπ διαθέσεις του δίσκου ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Προσεγμένο (όπως τα πάντα στο δίσκο) με στίχους και φωτογραφίες.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Να ξεκινήσουμε απ' την αρχή", "Σουλτάνα", "Έφη", "Όλα για σένα"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Ένα καινούριο άστρο ανατέλλει και ψάχνει ευκαιρία να βγει στο γυαλί
Τα νούμερα ανεβάζει, ο κόσμος τη θέλει, η Έφη της καρδιάς μας πουλάει πολύ
Έφη, εσύ μας έλειπες Έφη, Έφη παρ'το και λίγο αλλιώς
Καινούριο άστρο στην οθόνη κρατάει πριόνι
Στο δρόμο που χάραξε η Έφη βαδίζουν πολλοί
"...

(στίχοι: Βασίλης Γιαννόπουλος - "Έφη")

Music Corner

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΗΣ

Τίτλος CD
"ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ"
Εταιρεία: HEAVEN
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Γιάννης Βαρδής
Φωτογραφίες
Σωκράτης Ευσταθόπουλος
Styling
Αλεξάνδρα Λίγγου
Art Direction
Κωνσταντίνος Τσαγάνης
1 CD 10 Tracks
Διάρκεια CD: 37:45
12/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Δυο τσιγάρα
02. Να ξεκινήσουμε απ' την αρχή
03. Σουλτάνα
04. Πάει καιρός
05. Άλλη μια μέρα
06. Είπα κρυφά να φύγω
07. Έχω ανάγκη
08. Τελευταία φορά
09. Έφη
10. Όλα για σένα

MC Team ID