"κλικ για μεγέθυνση"
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΡΟΣ

Music Corner

"Εξαιτίας σου"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γιώργος Βέρος παρουσιάζει την πρώτη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο "Εξαιτίας σου", που κυκλοφορεί από τη Minos Emi.
"Εξαιτίας του" θα αναθεωρήσετε την έννοια νέος λαϊκός τραγουδιστής, καθώς πρόκειται για έναν καλλιτέχνη με φωνή με πολύ μεγάλες δυνατότητες και σκηνική παρουσία που θα ζήλευαν πολλοί από τους μεγαλύτερους συναδέλφους του.
Από το 2004 ο Γιώργος Βέρος εμφανίζεται σε μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και έχει ήδη στο ενεργητικό του συνεργασίες με αξιόλογους τραγουδιστές, όπως τον Χρήστο Μενιδιάτη, την Κέλυ Κελεκίδου, τον Νίκο Κουρκούλη, τον Γιώργο Γιαννιά, τον Δημήτρη Χρυσοχοϊδη. Με τις εμφανίσεις του στο Ρόδον αποκτά πολλούς θαυμαστές και πολλούς φίλους, ενώ όλοι μιλούν για το μεγάλο ταλέντο του Γιώργου Βέρου και την αμεσότητά του στην πίστα. Η φωνητική του ωριμότητα και η αμεσότητά του στη σκηνή τον οδηγούν στη Minos Emi, η οποία υπέγραψε τον ανερχόμενο καλλιτέχνη.
Το άλμπουμ του Γιώργου Βέρου χαρακτηρίζεται από καθαρό λαϊκό ήχο και περιλαμβάνει τραγούδια ρυθμικά, ζεϊμπέκικα και ερωτικά. Το πρώτο single του άλμπουμ είναι το ομώνυμο τραγούδι, το "Εξαιτίας σου", ένα ζεϊμπέκικο του Σάκη Καντά, το οποίο ήδη έχει αρχίσει να αποκτά θαυμαστές. Ο ίδιος δημιουργός έχει γράψει και το "Από δώ και πέρα".
Ο Βασίλης Κελαϊδής με τον Πάνο Φαλάρα έγραψαν το "Σβήστα όλα", ενώ ο Ιορδάνης Παύλου με τον Γιάννη Μαλλιά τα "Ας γύριζε ο χρόνος" και το "Τώρα δε μιλάμε". Ο Βασίλης Γαβριηλίδης με τον Νάσο Σωκρατίδη έγραψαν το "Το παραμύθι της αγάπης" και ο Νίκος Τσαρουχίδης με τον Γιώργο Γκουτζούδη το "Νόμιζα". Οι ίδιοι με την βοήθεια της Ηλέκτρας Στεφανίδου στους στίχους έγραψαν το "Πάρε με αγκαλιά". Το "Κάψτα" του Κωνσταντίνου Γαλανού είναι ένα τραγούδι που θα κάνει αίσθηση, όπως και το "Στα σκαλοπάτια σου" του Νίκου Τσοτσουμάνου.
Ο Γιώργος Βέρος εκτός από εξαιρετικός τραγουδιστής είναι ένα παιδί δυναμικό με ανησυχίες που ταιριάζουν στο νεαρό της ηλικίας του. Πηγαίνει σε συναυλίες ελληνικών και ξένων συγκροτημάτων όσο πιο συχνά μπορεί, ακούει πολλή μουσική και παρακολουθεί τις εξελίξεις.
Πρόκειται για έναν λαϊκό τραγουδιστή με ιδιαίτερα μεγάλες φωνητικές ικανότητες και εκπληκτική σκηνική παρουσία, που συνδυάζονται με τον χαρακτήρα ενός παιδιού που έχει μεγαλώσει στην ελληνική επαρχία με περιορισμένες ανέσεις, αλλά μεγάλο πάθος για το τραγούδι.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Διαβάζοντας το παραπάνω δελτίο τύπου αρχίζεις και πιστεύεις ότι θα βάλεις το cd και θα ακούσεις κάτι εξαιρετικό, κάτι έξω από τα συνηθισμένα και μια φωνή που θα τη ξεχωρίσεις από τους πρώτους στίχους... Ακούγοντας το cd απλώς διαπιστώνεις για μια ακόμα φορά τις ...υπερβολές των δελτίων τύπου! Όχι, σε καμία περίπτωση δεν ανακαλύψαμε τον νέο Πλούταρχο ή τον νέο Τερζή. Δεν ανακαλύψαμε καν κάποια νέα "φωνάρα". Ανακαλύψαμε απλώς έναν νεαρό, ταλαντούχο ερμηνευτή, αλλά μέχρι εκεί. Ούτε τίποτα εξαιρετικό τραγουδάει, ούτε η ερμηνεία του μας "συνεπήρε"! Μια δουλειά που δεν ξεφεύγει από τα συνηθισμένα λαϊκά album της εποχής, με κάποια σουξεδάκια και κάποια άλλα κομμάτια που δεν θα ακουστούν ποτέ γιατί δεν λένε τίποτα.

Με τα παραπάνω δεν θέλω να αμφισβητήσω την όποια αξία του νεαρού Γιώργου Βέρου, αλλά να μη λέμε και υπερβολές. Μέλλον μπορεί να έχει αλλά πρέπει να δουλέψει πολύ γι' αυτό. Από τα τραγούδια του album θα ξεχωρίσω το "ας γύριζε ο χρόνος" (μακράν το καλύτερο), το ζεϊμπέκικο "εξαιτίας σου" που έδωσε τον τίτλο του cd και το "νόμιζα"...


HIGHLIGHTS:

... --- ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Κατ' αρχήν δεν καταλαβαίνω ποιος είχε την έμπνευση στο εξώφυλλο να ντύσει και να "στήσει" τον Γιώργο Βέρο αλά ...Ζάκ Στεφάνου! Δείτε την αντίστοιχη φωτό του Στεφάνου εδώ και οι κρίσεις δικές σας... Κατά τ' άλλα το 8σέλιδο ένθετο δεν έχει τους στίχους των τραγουδιών και γεμίζει κυρίως με φωτογραφίες του τραγουδιστή.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Ας γύριζε ο χρόνος", "Εξαιτίας σου", "Νόμιζα", "Το παραμύθι της αγάπης"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Δεν κοστολόγησα καλά τον εαυτό μου
και λίγη αξία παραπάνω του 'χω δώσει
άκου τι έκανα δεν έχω το Θεό μου
πήγα και σ' έδιωξα επάνω στο θυμό μου.

Δεν υπολόγιζα τι ήσουνα για μένα
νόμιζα πάλι πως θα με παρακαλέσεις
δεν το κατάλαβα πως έφτασες στο τέρμα
νόμιζα πάλι πως στα πόδια μου θα πέσεις"...

(στίχοι: Γιάννης Μαλλιάς - "Ας γύριζε ο χρόνος")


Music Corner

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΡΟΣ

Τίτλος CD
"ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ"
Εταιρεία: MINOS EMI
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Νίκος Νικολαΐδης
Φωτογραφίες
Δημήτρης Μανιάτης
Artwork
Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος
1 CD 10 Tracks
Διάρκεια CD: 36:39
3/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!


 

 

 


Τα τραγούδια του cd

1. Σβήστα όλα
2. Ας γύριζε ο χρόνος
3. Εξαιτίας σου
4. Το παραμύθι της αγάπης
5. Νόμιζα
6. Πάρε με αγκαλιά
7. Από δω και πέρα
8. Κάψτα
9. Στα σκαλοπάτια σου
10. Τώρα δε μιλάμε

MC Team ID