"κλικ για μεγέθυνση"
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΥΡΩΝΑΣ

Music Corner

"Τα μπλε του έρωτα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα "μπλε του έρωτα" είναι ένας κύκλος τραγουδιών που αναφέρονται αποκλειστικά σε καταστάσεις συννυφασμένες με το πιo αινιγματικό και διφορούμενο συναίσθημα, τον έρωτα. Ο έρωτας συνειρμικά αποδίδεται από όλους μας με το κόκκινο χρώμα ή τη φωτιά και γενικότερα με κάτι που καίει και σε καταστρέφει. Γιατί όμως να μην μπορούσε να αποδοθεί και με το μπλε χρώμα; Άλλωστε ο έρωτας σου προσφέρει αφειδώς συναισθήματα όπως δροσιά, γαλήνη, φρεσκάδα. Από την άλλη ο τίτλος του cd κάνει και μια αναφορά στα blues απ' όπου ουσιαστικά ξεκινάει όλη η διαδρομή της rock μουσικής.
Ο Γιάννης Βύρωνας με την πρώτη του δισκογραφική δουλειά μας προτρέπει να κάνουμε μια βουτιά ...στα μπλε του έρωτα.
Η μουσική του Γιάννη Βύρωνα, κινείται στο ευρύτερο πεδίο της pop - rock αισθητικής.
Τα τραγούδια ποικίλλουν ως προς το μουσικό τους ύφος, Electro ήχοι, Lounge Beats, Rock κιθάρες, Pop φωνητικά. Όλες αυτές οι μουσικές αποχρώσεις ενοποιούνται αρμονικά, κάτω από την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του Γιάννη Βύρωνα, ο οποίος υπογράφει τη σύνθεση και τους στίχους.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ένα ιδιαιτέρως μελωδικό album με κυρίαρχα ηλεκτρονικά στοιχεία στον ήχο του. Ο Γιάννης Βύρωνας κάνει την είσοδό του στη δισκογραφία με ένα album πέρα ως πέρα δικό του, αφού και τα τραγούδια έγραψε ο ίδιος και τα ερμήνευσε ενώ ανέλαβε και την επιμέλεια παραγωγής της δουλειάς του. Ελπιδοφόρο ντεμπούτο θα το χαρακτήριζα καθώς έχουμε να κάνουμε με ρυθμικά τραγούδια ιδιαίτερης και αρκετά ενδιαφέρουσας αισθητικής ενώ οι ερμηνείες διακρίνονται από τη χαρακτηριστική βαθειά, βραχνή φωνή του καλλιτέχνη. Το όλο άκουσμα είναι πρωτότυπο και δεν μοιάζει να προσπαθεί να αντιγράψει άλλες φόρμες.

Οι ηλεκτρικές κιθάρες (που στις περισσότερες περιπτώσεις παίζει κι αυτές ο ίδιος ο Βύρωνας!) επικρατούν στις ενορχηστρώσεις και κάποιες φορές σπρώχνουν τη δουλειά σε πιο ροκ καταστάσεις. Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει με τα φωνητικά που δίνουν έναν ξεχωριστό αέρα στα τραγούδια. Αξίζει λοιπόν να αναφέρω πως τα φωνητικά της δουλειάς έχουν αναλάβει η Μάγια Σιώζου και η Ντιάνα Άρτεμις Τσαντεκίδου. Στιχουργικά δεν παρατήρησα κάτι ιδιαίτερο, ανάλαφρα στιχάκια - κυρίως ερωτικού περιεχομένου - που δεν κουράζουν και απλώς τα ακούς ευχάριστα.


HIGHLIGHTS:

... Οι ιδιαίτερες βραχνές ερμηνείες του Γιάννη Βύρωνα είναι κάτι που ή θα σας αρέσει πολύ ή θα σας ...απωθήσει! Με εμένα πάντως συνέβη το πρώτο ...ΕΝΘΕΤΟ CD:
Αν το βρείτε να μου πείτε κι εμένα! Εκτός αν ως ένθετο εκλαμβάνεται το μονοσέλιδο που υπάρχει με ένα εικαστικό και μια αναφορά στο τραγούδι "αστέρι", ότι είναι εμπνευσμένο από τον έρωτα του Γάλλου ποιητή Πωλ Ελυάρ και της Γκαλά. Δεν δικαιούταν αυτή η δουλειά κάτι περισσότερο;

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Ο έρωτας (όμορφο ταξίδι)", "Εγώ και συ", "Ξεκόλλα", "Έφυγες", "Γέφυρα", "Σε περιμένω", "Ο έρωτας (γι' αυτό μη ρωτάς)"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Έφυγες και πήγες μακριά
χωρίσαμε φυσιολογικά
σαν φυλακή είδαμε τον δεσμό
δραπέτες γίναμε εμείς οι δυο...

Έφυγες και πήγες μακριά
σε πέλαγα ανοιχτά
κρυώνει η μοναξιά
έφυγες και γίναμε ξανά
σε ξένους ουρανούς
εξόριστα πουλιά
"...

(στίχοι: Γιάννης Βύρωνας - "Έφυγες")

Music Corner

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΥΡΩΝΑΣ

Τίτλος CD
"ΤΑ ΜΠΛΕ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ"
Εταιρεία: PROTASIS
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Γιάννης Βύρωνας
Εικαστικά
Γιάννης Βύρων Οικονομίδης
1 CD 14 Tracks
Διάρκεια CD: 53:20
7/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Ο έρωτας (όμορφο ταξίδι)
02. Σε είδα πάλι
03. Εγώ και συ
04. Έφυγες
05. Φως μου
06. Γέφυρα
07. Ξεκόλλα
08. Αστέρι
09. Να 'ρθεις μόνο
10. Ο έρωτας (γι' αυτό μη ρωτάς)
11. Σε περιμένω
12. Χιλιάδες σύννεφα
13. Θάλασσα (τα μπλε του έρωτα)
14. Ο έρωτας (μεσ' τη φωτιά)

MC Team ID