"κλικ για μεγέθυνση"
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΝΙΩΤΗΣ

Music Corner

"Η αγάπη πονάει"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δημήτρης Χανιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον καλλιτεχνικό χώρο. Σε ηλικία 14 χρόνων ξεκίνησε τις σπουδές του στο λυρικό τραγούδι και την κλασσική μουσική ενώ συγχρόνως τραγουδούσε σε ροκ συγκροτήματα. Στα 18 του ασχολείται με το μόντελινγκ όπου συνεργάζεται με πολύ μεγάλους σχεδιαστές όπως Ferre, Armani, Ralf Lauren, Πολατώφ, Ασλάνη κ.ά.
Παρόλα αυτά, η μεγάλη του αγάπη εξακολουθούσε να είναι το τραγούδι κι έτσι η γνωριμία του με τον Γιώργο Θεοφάνους και η πρόταση του για συνεργασία σε μια πρωτοποριακή ιδέα για τα ελληνικά δεδομένα, τον έκανε να εγκαταλείψει την επιτυχημένη του καριέρα στο μόντελινγκ.
Η κοινή του πορεία με τους ΟΝΕ του φέρνει πολλές επιτυχίες, χρυσούς και πλατινένιος δίσκους καθώς και τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό της Eurovision το 2002 εκπροσωπώντας την Κύπρο και καταλαμβάνοντας της 6η θέση.
Το 2005 η συνεργασία του με τους ΟΝΕ τελειώνει και ο Δημήτρης αισθάνεται πλέον έτοιμος να ξεκινήσει τη δική του προσωπική πορεία. Έτσι επιστρέφει στη δισκογραφία με τον πρώτο του προσωπικό δίσκο που έχει τίτλο «Η αγάπη πονάει» και κυκλοφορεί από την Impact Music.
To album περιλαμβάνει 13 τραγούδια που υπογράφουν πολλοί καταξιωμένοι δημιουργοί όπως ο Βαγγέλης Τούντας, ο Τάσος Λυμπέρης, ο Πάνος Φαλάρας, η Ελένη Γιαννατσούλια, ο Κοσμάς, ο Νίκος Γρίτσης και η Ζωή Τούντα.
Τραγούδια που ξεχωρίζουν, είναι το «Είναι η αγάπη σου», το «Έλα κοπέλα μου» και το «Κράτα με», που κινούνται σε ποπ ρυθμούς, με ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις που περιέχουν και ethnic στοιχεία, καθώς και το «Ταύρος σε γυαλοπωλείο» που κινείται σε πιο λαϊκούς ήχους και μας δείχνει μία πλευρά του Δημήτρη Χανιώτη που δεν είχαμε ξανακούσει.
Καλή Ακρόαση!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ένας ακόμα πρώην "ONE" περνάει σε solo καριέρα. Ο Δημήτρης Χανιώτης κυκλοφορεί το πρώτο του προσωπικό album και είναι ξεκάθαρο πως προσπαθεί να μη ξεφύγει πολύ από το ύφος του συγκροτήματος που τον ανέδειξε. Έτσι τα τραγούδια του cd θα τα κατηγοριοποιούσα στο χώρο της εμπορικής pop - με ...ολίγη δόση λαϊκής - μουσικής.

Η πολύ καλή εικόνα που αφήνει το πρώτο τραγούδι "είναι η αγάπη σου", ξεθωριάζει σιγά σιγά στη συνέχεια, όπου τα τραγούδια ακολουθούν τη πεπατημένη. Βέβαια είναι θετικό ότι ακούς ευχάριστα τα περισσότερα κομμάτια, απλώς πρόκειται για μια ακόμα δουλειά που δεν διακινδυνεύει να ξεφύγει από τις σύγχρονες συνταγές των εφήμερων hit.

Εκτός από το πρώτο τραγούδι που συνδυάζει περίφημα σύγχρονα με παραδοσιακά στοιχεία, ξεχώρισα το εύηχο "κάτι τρέχει μ' εμάς", το ρομαντικό "πως πέρασε ο καιρός" και το πιο ατμοσφαιρικό "η αγάπη πονάει".


HIGHLIGHTS:

... Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο για "highlight" ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Ένα τετρασέλιδο που διαθέτει φωτογραφίες και σύντομο σημείωμα του τραγουδιστή, αλλά φυσικά ...δεν χωράει τους στίχους! Συνηθισμένο το εξώφυλλο.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Είναι η αγάπη σου", "Κάτι τρέχει μ' εμάς", "Η αγάπη πονάει", "Πως πέρασε ο καιρός"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Μέσα στα μάτια μας βλέπω το χρόνο να κυλάει
μοιάζουν με ζωγραφιά όλα όσα ζήσαμε παλιά
σαν παιδιά, στις γειτονιές
πόσο χαιρόμασταν να ζούμε τις στιγμές...

Μα τώρα αισθάνομαι πως ζούμε μέσα στη σιωπή
και η ψυχή μας θέλει να πετάξει για να δει
κάτι απλό, μαγικό
που σαν τον έρωτα είναι τόσο δυνατό...

Πως πέρασε ο καιρός
γίναμε αλλιώς


αλλάξαν οι καρδιές μας
μα μέσα μας κυλά
και καίει σαν φωτιά
το ίδιο τ' όνειρό μας
μια φωνή για τη ζωή"...

(στίχοι: Ζωή Τούντα - "Πως πέρασε ο καιρός")


Music Corner

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΝΙΩΤΗΣ

Τίτλος CD
"Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΝΑΕΙ"
Εταιρεία: IMPACT MUSIC
Είδος: CD

Φωτογραφίες
Γιώργος Καλφαμανώλης
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 54:24
3/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!


 

 

 


Τα τραγούδια του cd

1. Είναι η αγάπη σου
2. Χτυπάς την πόρτα μου εσύ
3. Έλα, κοπέλα μου
4. Λόγια ακατάλληλα
5. Ταύρος σε γυαλοπωλείο
6. Η αγάπη πονάει
7. Κράτα με
8. Πρίγκιπας
9. Θυμήσου με
10. Κάτι τρέχει μ' εμάς
11. Είσαι δικιά μου
12. Και αν είναι αλήθεια
13. Πως πέρασε ο καιρός

MC Team ID