"κλικ για μεγέθυνση"
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Music Corner

"Από κουρέλια νυφικό"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μας συστήθηκε με τη συμμετοχή του ως δημιουργού σε δίσκους του Παντελή Θαλασσινού, του Γιώργη Χριστοδούλου, της Αργυρώς Καπαρού...

Αυτή τη φορά οι ρόλοι αντιστρέφονται και όλοι οι παραπάνω ερμηνευτές συμμετέχουν στην πρώτη δισκογραφική δουλειά του Σταμάτη Χατζηευσταθίου, με έναν ακόμη σημαντικό ερμηνευτή να προστίθεται στη συντροφιά, τον Κώστα Μακεδόνα.

Δέκα ολοκαίνουρια τραγούδια, όλα σε μουσική και στίχους του ταλαντούχου δημιουργού Σταμάτη Χατζηευσταθίου, κυκλοφορούν σε ένα καλαίσθητο cd από τη Legend με τίτλο «Από Κουρέλια Νυφικό».

Τραγούδια με ψυχή από τον Κώστα Μακεδόνα («Μαζί» -που ήδη ακούγεται στα ραδιόφωνα- και «Σαν τη σκόνη»), μελωδίες νοσταλγικές με την πάντα ταξιδιάρικη φωνή του Παντελή Θαλασσινού («Εγώ θα μείνω», «Οι παλιές αγάπες», «Πώς να σ' το πω»), ερωτικές μπαλάντες με τον Γιώργη Χριστοδούλου («Καινούρια μέρα», «Έχω σιωπές»), δυνατές ερμηνείες από την Αργυρώ Καπαρού («Τα μυστικά», «Έφυγα», «Κρατάω την απόστασή μου»).

Από Κουρέλια Νυφικό, ένας πολυσυλλεκτικός δίσκος που σε δύσκολους καιρούς ζητάει λίγη από την προσοχή μας...


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τον Σταμάτη Χατζηευσταθίου, αν και έχει συμμετάσχει αρκετές φορές σε δουλειές άλλων, πότε ως συνθέτης, πότε ως στιχουργός, πότε και τα δύο...

Αυτή τη φορά αποφάσισε να καλέσει κάποιους απ' τους καλλιτέχνες με τους οποίους έχει συνεργαστεί σε ένα δίσκο με αποκλειστικά δικές του δημιουργίες. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό. Το «Από κουρέλια νυφικό» περιλαμβάνει δέκα τραγούδια, από ζεϊμπέκικα μέχρι pop μπαλάντες (με την καλή έννοια του όρου), όλα με ένα rock άγγιγμα στην ενορχήστρωση. Το δυνατό στοιχείο όμως των τραγουδιών είναι οι στίχοι, όλοι ζωντανά ποιήματα, γεμάτα συναισθήματα γνωστά σε όλους μας.
Οι τραγουδιστές που συμμετέχουν δεν νομίζω πως χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις. Όπως ακριβώς τους ξέρετε, έτσι θα τους συναντήσετε και στο δίσκο. Η βαθιά φωνή της Αργυρώς Καπαρού, η λαϊκή χροιά του Κώστα Μακεδόνα, η ανάλαφρη υπόσταση του Γιώργη Χριστοδούλου, το παραδοσιακό ύφος του Παντελή Θαλασσινού... Όλοι είναι εκεί, σαν τα τραγούδια να γράφτηκαν για τον καθένα ξεχωριστά.

Ωστόσο, αυτό νομίζω είναι και το βασικό πρόβλημα του δίσκου. Είτε τα τραγούδια προσαρμόστηκαν στον εκάστοτε καλλιτέχνη, είτε οι ίδιοι οι ερμηνευτές έφεραν τα τραγούδια στα μέτρα τους, το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Μοιάζει να μάζεψαν κομμάτια από άλλες δουλειές και να τα συγκέντρωσαν σε ένα album. Λείπει από το δίσκο το προσωπικό στίγμα του δημιουργού. Πχ το «Έχω σιωπές» θα μπορούσε να ανήκει στο τελευταίο cd του Χριστοδούλου, ενώ το «Μαζί» είναι σαν να ξέφυγε από το «Έπεσε έρωτας» των Κραουνάκη - Μακεδόνα... Αν αυτό έγινε ηθελημένα, εντάξει. Αν όμως σκοπός ήταν να γνωρίσουμε τον Σταμάτη Χατζηευσταθίου, τότε νομίζω πως δεν το καταφέρνει. Όσοι θα ακούσουν τα τραγούδια στο ραδιόφωνο, θα τα αγαπήσουν αλλά ίσως να μην προσέξουν ποτέ το δημιουργό και τον δίσκο του.

Βέβαια, πιστεύω πως είναι μια καλή αρχή για έναν νέο τραγουδοποιό. Δεν είναι το album της χρονιάς, ίσως δεν καταφέρει ποτέ να μπει στα αγαπημένα σας, είναι όμως ευχάριστος απ' την αρχή ως το τέλος, κάτι που δεν συναντάς εύκολα πλέον σε καινούρια έργα. Θέλεις οι πολύ καλοί τραγουδιστές, θέλεις οι άριστοι μουσικοί που παίζουν, ίσως και τα ίδια τα τραγούδια, δίνουν ένα αποτέλεσμα που κάθε άλλο παρά βαρετό είναι. Και αν σας αρέσει έστω και ένας απ' τους τραγουδιστές που συμμετέχουν, προτείνω να το αποκτήσετε σύντομα...


HIGHLIGHTS:

... Το "Kραουνακικό" «Μαζί»! Απλό, λιτό και υπέροχα ερμηνευμένο από τον Κώστα Μακεδόνα ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Όμορφη η εικόνα στο εξώφυλλο, εσωτερικά κινείται στα ίδια χρώματα. Περιέχει και τους στίχους των τραγουδιών.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Δύσκολο αυτό, μου άρεσαν όλα!! Θα ξεχωρίσω ενδεικτικά τα «Μαζί», «Έχω σιωπές», «Εγώ θα μείνω», «Κρατάω την απόστασή μου»...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Έχω σιωπές κεντημένες στο μαξιλάρι μου
Αγάπες μου παλιές που κλάψατε για χάρη μου
Της νύχτας συντροφιές κι αποχαιρετισμοί.

Έχω φτερά κρυμμένα στο ντουλάπι
Να με παν' μακριά, στ' ουρανού την άκρη
Να δω ξανά τη γη σαν μπάλα στρογγυλή.

Τόσες σιωπές που έχουν μαζευτεί
Γίναν' κραυγή, δίνουνε διαταγή
Τόσες σιωπές φωνάζουν μη χαθεί
"...

(στίχοι: Σταμάτης Χατζηευσταθίου - "Έχω σιωπές")

Music Corner

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Τίτλος CD
"ΑΠΟ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΝΥΦΙΚΟ"
Εταιρεία: LEGEND
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Σταμάτης Χατζηευσταθίου
Δημήτρης Μπαρμπαγάλας
Ενορχήστρωση
Δημήτρης Μπαρμπαγάλας
Φωτογραφίες
Maxime Gyselinck
Artwork
Maxime Gyselinck
1 CD 10 Tracks
Διάρκεια CD: 38:27
10/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Τα μυστικά - Αργυρώ Καπαρού
02. Εγώ θα μείνω - Παντελής Θαλασσινός
03. Καινούρια μέρα - Γιώργης Χριστοδούλου
04. Οι παλιές αγάπες - Παντελής Θαλασσινός
05. Έφυγα - Αργυρώ Καπαρού
06. Έχω σιωπές - Γιώργης Χριστοδούλου
07. Σαν τη σκόνη - Κώστας Μακεδόνας
08. Πως να σ' το πω - Παντελής Θαλασσινός
09. Κρατάω την απόστασή μου - Αργυρώ Καπαρού
10. Μαζί - Κώστας Μακεδόνας

MC Team ID