"κλικ για μεγέθυνση"
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

Music Corner

"Η αλήθεια είναι μία"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυκλοφόρησε από τη Virus Music το νέο άλμπουμ του Κωνσταντίνου Χριστόφορου με τίτλο "Η αλήθεια είναι μία".
Περιλαμβάνει 11 νέα τραγούδια που έχει γράψει ο ίδιος, όπως άλλωστε και στους προηγούμενους προσωπικούς δίσκους του. Αυτή τη φορά όμως κυριαρχεί ένα άλλο κλίμα, μια πιο εσωτερική ατμόσφαιρα, καθώς τα περισσότερα τραγούδια είναι μπαλάντες. Ο Κωνσταντίνος επιστρέφει, πιο ώριμος από ποτέ, με τραγούδια που προσφέρονται για το πάθος της ερμηνείας του.
Είναι ένας καλλιτέχνης πολυτάλαντος και ολοκληρωμένος, γράφει μουσική και στίχους, ερμηνεύει, αλλά δίνει βάρος και στη σκηνική παρουσία του. Όσο οι εμπειρίες του πληθαίνουν, τόσο περισσότερο αναγνωρίζει τις πηγές τις έμπνευσης του, στέκεται με σεβασμό απέναντι τους και αντλεί από κει τη δημιουργικότητα του.
Σε τρία τραγούδια τους στίχους έχουν γράψει η Γιούλα Γεωργίου, η Μαργαρίτα και ο Νικόλας Νικολάου.
Το τραγούδι "Στάσου ένα λεπτό" απ' τη πρώτη στιγμή που άρχισε να παίζεται στα ραδιόφωνα κέρδισε τις εντυπώσεις. Όταν άρχισε να παίζεται και το "Μήπως" οι ακροατές είχαν πια ένα χαρακτηριστικό δείγμα του τι πρόκειται να ακολουθήσει, τι υλικό περιλαμβάνει αυτός ο δίσκος και σε πια διάθεση βρίσκεται αυτή την εποχή ο δημιουργός του.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Από την αρχή της σόλο καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου ακολουθεί μια συγκεκριμένη πορεία. Το γεγονός ότι ο ίδιος εκτός από ερμηνευτής είναι και ο συνθέτης των τραγουδιών του, τον βοήθησε στο να δημιουργήσει γρήγορα ένα προσωπικό στυλ που πλέον αναγνωρίζουμε σε κάθε δουλειά του. Το νέο του άλμπουμ λοιπόν, έρχεται ως λογική συνέχεια των προηγούμενων. Ακούμε δηλαδή, έναν γνώριμο Κωνσταντίνο Χριστοφόρου αλλά αυτή τη φορά με μια διάθεση να αναδειχτεί περισσότερο ως ερωτικός τραγουδιστής παρά ως ποπ διασκεδαστής όπως τον είχαμε συνηθίσει ως τώρα.

Στο cd "Η αλήθεια είναι μία" κυριαρχούν οι μπαλάντες, οι ερωτικές μελωδίες και οι στίχοι με επίκεντρο τον πόνο του χωρισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 11 τραγούδια του άλμπουμ, μόνο 2 είναι σε γρήγορο ρυθμό, το "Πόσο μ' αγαπάς" (που υπάρχει και σε remix εκδοχή) και το "Μου φτιάχνεις το κέφι" που ...μας φτιάχνει πραγματικά το κέφι με τα κρουστά που κυριαρχούν και τη ξεσηκωτική μουσική του! Και στα δύο αυτά τραγούδια πάντως, αναγνωρίζουμε τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου ...απ' τα παλιά! Όλα τα υπόλοιπα είναι μπαλάντες άλλες, πιο χαμηλών τόνων και άλλες πιο δυναμικές. Στο άλμπουμ άλλωστε, βρίσκει κανείς όλες τις μορφές μπαλάντας! Μπαλάντα-χασάπικο, μπαλάντα ζεϊμπέκικο, μπαλάντα μελωδική κτλ!

Στα ραδιόφωνα έχει ήδη ξεχωρίσει το "Στάσου ένα λεπτό", το οποίο είναι από τα καλά τραγούδια του άλμπουμ άλλα όχι το καλύτερο. Αυτό το ..."τίτλο" τον απονέμω στο "Αχ αγάπη", το οποίο συμπεριλαμβάνω και ανάμεσα στα καλύτερα της δισκογραφίας του Χριστοφόρου. Δυστυχώς όμως το συγκεκριμένο τραγούδι κινδυνεύει να "χαθεί" λόγω κακού προγραμματισμού, καθώς βρίσκεται προς το τέλος ενώ πριν και μετά από αυτό βρίσκονται τα πιο μέτρια τραγούδια του cd! Στις καλές στιγμές και το "Μήπως", που είναι μια χαρακτηριστική μπαλάντα απ' αυτές που πάντα μας αρέσει να ακούμε, το "Αγκάθι" στο οποίο β' φωνή κάνει η Ευρυδίκη και ο "Κανόνας".

Το γενικό συμπέρασμα είναι οτι πρόκειται για ένα άλμπουμ το οποίο απευθύνεται σε όσους αγαπούν τις μπαλάντες και τα πιο χαμηλών τόνων τραγούδια. Οι ερμηνείες του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου είναι δυνατές, από την εποχή των "Οne" άλλωστε είχε ξεχωρίσει γι' αυτές, ενώ και ολόκληρη η παραγωγή είναι αρκετά προσεγμένη. Το αδύνατο σημείο του άλμπουμ είναι, κατά τη γνώμη μου, οι στίχοι που σε ορισμένα τραγούδια περιέχουν εκφράσεις χιλιοειπωμένες. Υπάρχουν ωστόσο και λιγοστές εξαιρέσεις τραγουδιών στα οποία ο στίχος αξίζει της προσοχής μας.


HIGHLIGHTS:

... Η ρομαντική - ερωτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα τραγούδια και η ομοιομορφία ως προς τον ήχο του άλμπουμ ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Πολύ όμορφη φωτογράφηση του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου στο εξώφυλλο και στο ένθετο, που ταιριάζει στο γενικότερο κλίμα του cd. Πλούσιο το booklet σε μαύρο φόντο, με τους στίχους και τους συντελεστές των τραγουδιών.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Ax αγάπη", "Μου φτιάνεις το κέφι", "Μήπως", "Στάσου ένα λεπτό", "Αγκάθι"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Κοίτα να δεις, πως η ζωή τα φέρνει
Κοίτα να δεις, εμείς οι τόσο ερωτευμένοι
Λόγια στιγμής
Κοίτα εμάς, ένα τοπίο πολέμου
Κοίτα πονάς, γιατί δε μιλάς
Αχ να γινόταν Θεέ μου να 'λεγες πως μ' αγαπάς

Αχ αγάπη, να γιατρευόσουν μόνο μ' ένα χάπι
Έτσι μόνο κι όχι με δάκρυα σιωπή και πόνο
Αχ αγάπη, να γιατρευόσουν μόνο μ' ένα χάπι
Είναι κρίμα να 'ναι η ζωή απ' το τέλος ένα βήμα
Κι είμαι εγώ το επόμενο θύμα
"...

(στίχοι: Κων/νος Χριστοφόρου - "Αχ αγάπη")


Music Corner

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

Τίτλος CD
"Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ"
Εταιρεία: VIRUS MUSIC
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
Σωκράτης Σουμέλας
Φωτογραφίες
Γιώργος Καλφαμανώλης
Artwork
Μανώλης Παναγιωτάκης
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 46:45
2/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Δεν υπάρχει σωτηρία
02. Στάσου ένα λεπτό
03. Πόσο μ' αγαπάς
04. Μήπως
05. Αγκάθι
06. Αγανάκτησα
07. Μου φτιάχνεις το κέφι
08. Ήθελα να 'ξερα
09. Αχ, αγάπη
10. Αν μ' αγαπάς (Σε χρειάζομαι να ζήσω)
11. Κανόνας
12. Πόσο μ' αγαπάς - Dj FunkyFly Mix (bonus track)

MC Team ID