"κλικ για μεγέθυνση"
ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

Music Corner

"Δεν έχω ιδέα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Κώστας Χρονόπουλος κάνει το αυτονόητο. Γράφει τα τραγούδια του. Τραγουδάει τα τραγούδια του κι επειδή αγαπάει τα τραγούδια του τα αφήνει ελεύθερα να ταξιδέψουν. Κι όπου φθάσουν. Το αυτονόητο όμως πια είναι εξαίρεση. Ο Κώστας Χρονόπουλος λοιπόν είναι η εξαίρεση.
Διατηρώντας χαμηλό προφίλ κατάφερε σε δύο μόλις χρόνια να ντεμπουτάρει επιτυχημένα με το άλμπουμ "Σαν Μια Φωτογραφία" και τώρα να επανέρχεται με το δεύτερό του δισκογραφικό βήμα "Δεν έχω ιδέα" και επιπλέον έχει καταφέρει να γράφει μόνος του τα τραγούδια του, να επιμελείται την παραγωγή τους έως και να αποκτήσει το στούντιο στο οποίο ηχογραφούσε και να το διαχειρίζεται τους τελευταίους μήνες. Η απόδοση των κομματιών διατηρείται και στο νέο του άλμπουμ "Δεν έχω ιδέα" σε υψηλό επίπεδο, κάτι που είχε κάνει αίσθηση από το ντεμπούτο άλμπουμ του 2005.
Στο άλμπουμ "Δεν έχω ιδέα" συνεργάστηκαν εξαιρετικοί μουσικοί και καλοί φίλοι του Κώστα Χρονόπουλου (ο οποίος έχει παγιώσει αυτού του είδους την εργασία) όπως ο Νίκος Ζούδιαρης, ο Δημήτρης Καρράς (Βωξ) ο οποίος είχε την επιμέλεια της παραγωγής μαζί με τον Βαγγέλη Καραπέτρο, τη Ζίνα Αρβανιτίδη (Βωξ) και τον Κώστα Μαυριδάκη οι οποίοι εργάστηκαν για την ηχοληπτική υποστήριξη αλλά και τη μίξη του άλμπουμ.
Ο ίδιος ο Κώστας Χρονόπουλος υπογράφει τη διεύθυνση παραγωγής ενώ το όλο εξαιρετικό πακέτο ολοκληρώνει η υπέροχη εικαστική επιμέλεια του ζωγράφου / γλύπτη, Κωστή Γεωργίου ο οποίος χρησιμοποίησε έργα του από τις συλλογές του, Diaspora (2003) και Ex Ordinis (2004)


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Από το πρώτο του κι όλας album πριν περίπου δύο χρόνια, ο Κώστας Χρονόπουλος είχε θέσει τις βάσεις για μια αξιόλογη πορεία στο χώρο της ηλεκτρονικής pop σκηνής. Ικανός δημιουργός τραγουδιών αλλά και ιδιαίτερος στην ερμηνεία του, άφησε το στίγμα του γρήγορα. Η επιστροφή του αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πάντα ένα δεύτερο cd έρχεται να επιβεβαιώσει οριστικά ή να "γκρεμίσει" την αρχική εικόνα που σου δίνει ένας καλλιτέχνης.

Το δεύτερο cd του έχει τίτλο "δεν έχω ιδέα", ένας μάλλον μη αντιπροσωπευτικός και ανέμπνευστος τίτλος για τη συγκεκριμένη δουλειά. Τα τραγούδια του νέου album κινούνται στα πλαίσια και τα πρότυπα της ντεμπούτο δουλειάς του Χρονόπουλου. Ηλεκτρικές κιθάρες και πλήκτρα "χτίζουν" τις ενορχηστρώσεις, διατηρώντας την "electro pop" εικόνα του πρώτου cd. Οι μελωδίες όμως είναι πολύ πιο ατμοσφαιρικές και προβάλλουν μια πολύ πιο προσωπική άποψη του καλλιτέχνη. Αυτό ίσως κάνει τα ακούσματα λίγο δυσκολότερα, όμως από την άλλη ο ήχος είναι ιδιαίτερος και ιδανικός για "εξερεύνηση"! Αυτό που ομολογώ πως με προβλημάτισε λίγο είναι η μελαγχολία που αφήνουν πίσω τα περισσότερα κομμάτια. Ποτέ δεν μου άρεσαν οι υψηλές δόσεις "μελαγχολίας" σε δισκογραφικές δουλειές. Δεν μπορώ όμως να μην ομολογήσω και τον θαυμασμό μου για κάποια καταπληκτικά ακούσματα, όπως οι "μπάλες", κομμάτι με υπέροχη μουσική και ενορχήστρωση.

Όπως όλες οι δουλειές με "βάθος", έτσι και η συγκεκριμένη ζητάει χρόνο για να τη ξεχωρίσετε και να διακρίνετε τη πραγματική της λάμψη και τα νοήματά της...


HIGHLIGHTS:

... Ο ατμοσφαιρικός χαρακτήρας των συνθέσεων και το πολύ όμορφο ένθετο ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Στα χέρια μου έχω ένα πανέμορφο ένθετο και αυτό οφείλεται στην εξαιρετική εικόνα που του δίνουν οι ζωγραφιές του Κωστή Γεωργίου που κοσμούν και το εξώφυλλο. Το 24σέλιδο ένθετο έχει ακόμα τους στίχους των τραγουδιών.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Μπάλες", "Τελευταία φορά", "Land Ahoy", "Δυο λογάκια", "Αυλαία", "Πιόνι"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Μια μελωδία στο μυαλό και ένα πρόσωπο σκεπτικό, αρκεί για να μιλήσει
να προσπαθήσει να σου πει πως ότι έζησε μαζί σου θα γυρίσει
μα είναι δύσκολο πολύ για κάποιον φύση εγωιστή να αποκαλύψει
πως είναι μάλλον ειρωνικό στο τέλος να δακρύσει...

Μου είχες πει πολλές φορές πως θα γυρίσεις
μου είχες πει κι άλλες πολλές πως προσπαθείς
και εγώ εδώ να περιμένω
και εγώ εδώ να νοσταλγώ"...

(στίχοι: Κώστας Χρονόπουλος - "Δυο λογάκια")

Music Corner

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

Τίτλος CD
"ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ"
Εταιρεία: MINOS EMI
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Κώστας Χρονόπουλος
Επιμ. Παραγωγής
Δημήτρης Καρράς
Βαγγέλης Καραπέτρος
Καλλιτεχνική Επιμ. Έκδοσης
Κωστής Γεωργίου
Artwork
Κώστας Χρύσης
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 44:18
7/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 Τα τραγούδια του cd

01. Αυλαία
02. Δυο λογάκια
03. Πιόνι
04. Μπάλες
05. Land ahoy
06. Ο άστεγος
07. Θέλω να με βρω
08. Αρρωσταίνεις με τους ήχους της πόλης
09. Τελευταία φορά
10. Το χρώμα του κρασιού
11. Πες μου αν θέλεις κάτι

MC Team ID