"κλικ για μεγέθυνση"
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ

Music Corner

"Νέα μέρα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από δισκογραφική απουσία έξι χρόνων, τα Υπόγεια Ρεύματα επιστρέφουν με το δίσκο "Νέα Μέρα", έναν τίτλο που σηματοδοτεί και τη νέα εποχή του σχήματος καθώς εδώ και τρία περίπου χρόνια η σύνθεση του έχει παγιωθεί στα πρόσωπα των Γρηγόρη Κλιούμη (κιθάρα-τραγούδι), Κώστα Παρίση (κιθάρα -τραγούδι), Απόστολου Καλτσά (ηλεκτρικό μπάσο), Τάσου Πέππα (τύμπανα).
Ο Γρηγόρης Κλιούμης και ο Κώστας Παρίσης αποτελούν ιδρυτικά μέλη του γκρουπ, με αξιόλογη παράλληλη πορεία ως αυτόνομοι τραγουδοποιοί αφού κομμάτια τους έχουν τραγουδήσει μεταξύ άλλων η Μελίνα Κανά, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Γιάννης Χαρούλης, το Τρίφωνο κ.ά..
Ο Απόστολος Καλτσάς και ο Τάσος Πέππας είναι το νέο αίμα του συγκροτήματος, μουσικοί υψηλής τεχνικής κατάρτισης, φορείς σύγχρονων μουσικών ρευμάτων αλλά και τραγουδοποιοί ιδιαίτερου στυλ και οι ίδιοι.
Όλα αυτά τα χρόνια η έντονη συναυλιακή δράση του σχήματος, κυρίως στην επαρχία, βοήθησε στη ζύμωση των μελών του και είχε σαν αποτέλεσμα την αποκρυστάλλωση του ήχου τους σε ένα μείγμα ακραιφνώς ροκ διαθέσεων με λυρικές και εσωστρεφείς εκλάμψεις. Όχημα όπως πάντα η ποιητική στιχουργική τους, στην οποία ανέκαθεν τα Υπόγεια Ρεύματα έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα
Ο νέος δίσκος ίσως αποτελέσει έκπληξη για αρκετούς παλαιότερους φίλους του γκρουπ αφού συγκεντρώνει πολλά φαινομενικά ετερόκλητα στοιχεία. Οι δυνατές καθαριστικές στιγμές είναι παραδοσιακά εδώ αλλά πλαισιώνονται κι από τραγούδια που πρεσβεύουν ένα πιο ακουστικό ήχο και μια πιο ανάλαφρη, πιο φαιδρή οπτική των πραγμάτων. Το χιούμορ και η λεπτή ειρωνεία υποφώσκουν σε πολλά κομμάτια του δίσκου, παικτική αρτιότητα συνυπάρχει με την ακατέργαστη, αυθόρμητη διάθεση.
Με τραγούδια όπως το ομότιτλο "Νέα Μέρα", τα "Αστέρια", "Το Τρένο", την "Σταγόνα" αλλά και τη διασκευή στο τραγούδι "Παράξενη Κοπέλα" του Μανώλη Χιώτη, τα Υπόγεια Ρεύματα θεωρούν πως η "Νέα Μέρα" είναι ο πιο πολυσυλλεκτικός δίσκος στη μέχρι τώρα πορεία τους.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Άλλο ένα cd από την Impact Music, ένα νέο δισκογραφικό label (παρακλάδι των Legend - Virus) που έχει μπει στο χώρο πολύ δυναμικά με μαζεμένες παραγωγές από διάφορα μουσικά είδη.

Τα Υπόγεια Ρεύματα επιστρέφουν δισκογραφικά μετά από πολύχρονη απουσία. "Νέα μέρα" ξημερώνει για το συγκρότημα με τον ιδιαίτερο ήχο. Το cd διαθέτει λίγο απ' όλα. Ήχους "ευμετάβλητης διάθεσης", παρεΐστικες στιγμές, ακόμα και εύθυμους στίχους που με επιτυχία δίνουν έναν πιο ανάλαφρο τόνο, όποτε το κλίμα βαραίνει! Οι κιθάρες αποτελούν όπως πάντα τον κεντρικό άξονα των ενορχηστρώσεων πετυχαίνοντας κατά περίπτωση να ανεβάζουν την αδρεναλίνη μας ή να μας μελαγχολούν...

Δεν είναι το κορυφαίο cd των Υπόγειων Ρευμάτων, ούτε άκουσα τραγούδι στο επίπεδο του θρυλικού "μ' αρέσει να μη λέω πολλά", όμως είναι ένας δίσκος που έχει αξιόλογα κομμάτια. Η παραγωγή και οι στίχοι στέλνουν το cd σε περίοπτη θέση στη δισκοθήκη μας...


HIGHLIGHTS:

... Η τόλμη των Υπόγειων Ρευμάτων να κάνουν τα δικά τους (ακόμα και να ...ροχαλίσουν!) καταφέρνοντας όμως μέσα από τους πειραματισμούς τους να κρατούν πάντα ψηλά το επίπεδο τη μουσικής τους... Και σε όποιον αρέσουν! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Ένθετο ..."ντυμένο στα μαύρα" που ξεδιπλώνει και φέρνει μπροστά μας τους στίχους των τραγουδιών και πολλά όμορφα σκιτσάκια!

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Το τρένο", "Πάλι εγώ", "Νέα μέρα", "Τ' αστέρια", "Ανακοπή", "Παράξενη κοπέλα", "Παραστάσεις Ι", "Παραστάσεις ΙΙ"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Κάποτε έρχεται η μέρα
που φαίνεται ανοιχτός ο δρόμος
κάνεις το βήμα πας πιο πέρα
κι εκεί που φτάνεις είσαι ακόμα πιο μόνος.

Κάποτε έρχεται ένα τρένο
και λες αυτό επιτέλους ήρθε για μένα
μα το εισιτήριο είναι κομμένο
τι ξέρεις άλλωστε εσύ από τρένα;"...

(στίχοι: Μάριος Τσάγκαρης - "Το τρένο")

Music Corner

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ

Τίτλος CD
"ΝΕΑ ΜΕΡΑ"
Εταιρεία: IMPACT MUSIC
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Υπόγεια Ρεύματα
Δημιουργικό
Υπόγεια Ρεύματα
Μανώλης Παναγιωτάκης
1 CD 14 Tracks
Διάρκεια CD: 49:47
3/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Το τρένο
02. Σταγόνα
03. Νέα μέρα
04. Παραστάσεις Ι
05. Ονειρεύομαι
06. Παράξενη κοπέλα
07. Πάλι εγώ
08. Ωραίο μάθημα στα χαμένα παιδιά
09. Τ' αστέρια
10. "Μικρή" αγγελία
11. Δεν ακούς
12. Σίσυφος
13. Παραστάσεις ΙΙ
14. Ανακοπή

MC Team ID