"κλικ για μεγέθυνση"
ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ

Music Corner

"Είμαστε ένα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Γιατί δεν παντρευόμαστε να κάνουμε παιδιά» αναρωτιέται η Αμαρυλλίς στο πρώτο single του νέου της album, ένα τραγούδι που έχει κάνει αίσθηση στις ραδιοφωνικές συχνότητες και συζητιέται στις παρέες.
Το νέο album της Αμαρυλλίδος μόλις κυκλοφόρησε από τη Heaven, με τον τίτλο «Είμαστε ένα» και περιέχει 11 ολοκαίνουργια τραγούδια και 2 remixes, με την υπογραφή εξ ολοκλήρου του Χριστόδουλου Σιγανού και του Βαλεντίνο.
Ένα σύγχρονο λαϊκό album που τραβάει την προσοχή από την πρώτη στιγμή. Από το εντυπωσιακό intro του πρώτου track «Είμαστε ένα» - όπου ακούγεται ο χτύπος της καρδιάς - ως το τέλος, τα τραγούδια ανεβάζουν την καλοκαιρινή διάθεση στα ύψη.
Εντυπωσιακό και το εξώφυλλο με την Αμαρυλλίδα με νέο ανανεωμένο look και δυναμική εμφάνιση, που κλέβει τις εντυπώσεις.
Αυτό το καλοκαίρι τα νέα τραγούδια της Αμαρυλλίδος γίνονται ένα με την επιτυχία!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Μετά από ένα πολύ ελπιδοφόρο ξεκίνημα το 2003 με τους Exis, όπου η Αμαρυλλίς εμφανίστηκε ως τραγουδίστρια του group και έδωσε πολύ καλά δείγματα ερμηνεύοντας καθαρόαιμα pop κομμάτια, η τραγουδίστρια κατάφερε - κυριολεκτικά! - να χαλάσει όλη αυτή την εικόνα και να ερμηνεύει σήμερα ανάλαφρα λαϊκοπόπ τραγουδάκια μισής σεζόν. Σαν φωνή βλέπω βέβαια πως τα καταφέρνει αρκετά καλά και σε πιο λαϊκότροπα ακούσματα, αλλά νομίζω πως η στροφή που έχει κάνει την οδηγεί πλέον σε λάθος διαδρομή. Μπορεί να κερδίζει κάποια εύηχα τραγουδάκια για να έχει να λέει στα κέντρα που εμφανίζεται, αλλά προσωπικά πιστεύω πως είχε δυνατότητες να χτίσει καριέρα με κάτι πιο δυνατό.

Το cd αυτό ξεκινάει με ..."ακραία" λαϊκά στοιχεία που από το τρίτο τραγούδι και μετά εναλλάσσονται με μπιτάτα χορευτικά κομμάτια, με μπαλάντες, με ζεϊμπέκικα και φτάνει και σε ραπ! (γίνεται λαϊκοπόπ δίσκος σήμερα χωρίς ολίγη ραπ;). Έχω ξαναγράψει αρκετές φορές πως προσωπικά πλέον με ενοχλεί αυτό το "λίγο απ' όλα" σε ένα cd, με ακούσματα ριζικά αντίθετα μεταξύ τους και διάθεση που σε πηγαίνει από τη μια άκρη στην άλλη. Η κοινή ενορχηστρωτική γραμμή δεν αρκεί για να δέσει τραγούδια εντελώς διαφορετικού χαρακτήρα και το πέρασμα από κλαρίνα σε ηλεκτρικές κιθάρες και μετά ξανά σε κλαρίνα και βιολιά γίνεται στο τέλος κουραστικό. Ο στίχος δεν προσφέρει κάτι αξιόλογο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις προσπαθεί να φαίνεται εύθυμος, αλλά τι έχουν να προσφέρουν τελικά στιχάκια του στυλ "γιατί δεν παντρευόμαστε να ζήσουμε καλά, γιατί δεν παντρευόμαστε να κάνουμε παιδιά"!

Γενικά είναι ένα album με καλοκαιρινή διάθεση που μου δίνει την εντύπωση πως συνολικά προσπαθεί να μιμηθεί δουλειές σε στυλ Βανδή - Κοκκίνου κλπ. Υπάρχουν κάποια τραγούδια που μπορούν να πετύχουν το στόχο τους να γίνουν hits της σεζόν, αλλά μέχρι εκεί. Άποψή μου είναι πως η Αμαρυλλίς πρέπει να επαναπροσδιορίσει η ίδια τους δικούς της στόχους, γιατί πραγματικά πιστεύω - αν και δεν την έχω δει live - πως φωνητικές δυνατότητες έχει...


HIGHLIGHTS:

... --- ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Μου άρεσε το εξώφυλλο ενώ και το ένθετο, αν και απλό, είναι σχεδιαστικά όμορφο. Στις 16 σελίδες του θα βρείτε πολλές φωτογραφίες της τραγουδίστριας, ένα σημείωμά της και τους στίχους των τραγουδιών.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Ουσία καμία", "Σ' αγαπάω" και από τα εύθυμα πιστεύω πως μπορεί να κάνει επιτυχία η "ψυχική διαταραχή"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Ξυπνάω το πρωί να πάω στη δουλειά
βγαίνω από το σπίτι μου και όλα μια χαρά
μα στη διαδρομή με πιάνει πανικός
νιώθω πως ιδρώνω μου ανεβαίνει ο πυρετός
βάζω τα alarm και κάνω δεξιά
νιώθω ένα σφίξιμο και σβήνω ξαφνικά
παίρνω την απόφαση να πάω στο γιατρό
κι αυτός μου λέει...

Πως για σένα θα πεθάνω
πως σ' αφήνω ή με χάνω
ψυχική διαταραχή
μου το είπαν οι γιατροί
πως για σένα θα πεθάνω
πως σ' αφήνω ή με χάνω"...

(στίχοι: Χριστόδουλος Σιγανός / Valentino - "Ψυχική διαταραχή")

Music Corner

ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ

Τίτλος CD
"ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ"
Εταιρεία: HEAVEN
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Χριστόδουλος Σιγανός
Valentino
Ενορχήστρωση
Χριστόδουλος Σιγανός
Valentino
Φωτογραφίες
Γιώργος Καλφαμανώλης
Artwork
Γιώργος Τούμπαλης
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 47:14
6/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


 


Τα τραγούδια του cd

01. Είμαστε ένα
02. Γιατί δεν παντρευόμαστε
03. Τζέντλεμαν
04. Ουσία καμία
05. Σ' αγαπάω
06. Όλα για πάρτη σου
07. Ψυχική διαταραχή
08. India
09. Πόσες φορές
10. Μείνε
11. Μάζεψε τα μυαλά σου
12. Είμαστε ένα (emma's mix)
13. Γιατί δεν παντρευόμαστε (club intro)

MC Team ID