"κλικ για μεγέθυνση"
ANASA

Music Corner

"Όλα αλλάζουν στο χρόνο"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ANASA είναι ένα νέο γκρουπ που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2006. Αποτελείται από τον Αργύρη Λούλατζη και τον Θάνο Τσαϊρίδη, οι οποίοι είναι φίλοι από μικροί. Ξεκίνησαν να παίζουν μουσική σε παραλίες τα καλοκαίρια και αργότερα σε μουσικές σκηνές, κυρίως της Θεσσαλονίκης. Το ενδιαφέρον τους για τη μουσική εξελίχθηκε και σιγά σιγά άρχισαν να γράφουν τα πρώτα δικά τους κομμάτια.

Τώρα κυκλοφορεί από την Impact Music η πρώτη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο "Όλα αλλάζουν στο χρόνο". Δέκα κομμάτια σε μουσική και στίχους δικούς τους που χαρακτηρίζονται από alternative / έντεχνο / ροκ ήχο. Οι επιρροές τους προέρχονται τόσο από την ξένη, όσο και από την ελληνική μουσική σκηνή.

Προσέξτε τα τραγούδια: "Πληρωμένα φιλιά", "Άλλη μια φορά", "Αυγουστιάτικο φεγγάρι".


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Πρώτη δισκογραφική δουλειά δύο νέων παιδιών από Θεσσαλονίκη, που καλλιτεχνικά ακούνε στο όνομα "Ανάσα". Δύο παιδικοί φίλοι που ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας δέκα τραγούδια σε στίχους και μουσική των ίδιων. Το album κυκλοφορεί με τον τίτλο "Όλα αλλάζουν στο χρόνο". Και υποψιάζομαι ότι για τον Αργύρη και τον Θάνο, δεν είναι τυχαίος τίτλος, αλλά μάλλον συμβολικός, καθώς από τις παραλίες που έπαιζαν τα καλοκαίρια και τις μουσικές σκηνές της ιδιαίτερης πατρίδας τους, βρίσκονται τώρα εδώ να μας παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο τους μουσικό εγχείρημα.

Ο ήχος του συγκροτήματος είναι αναμφίβολα επηρεασμένος από την ξένη και ελληνική rock μουσική σκηνή, με έντονα pop στοιχεία αλλά και με ηλεκτρονικές πινελιές. Ακούγοντάς τους, αναπόφευκτα μου θύμισαν έντονα τους κλασικούς πλέον Πυξ Λαξ και τους μεταγενέστερους Όναρ, ιδίως στις μπαλάντες τους. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον στίχο και τη μουσική αλλά και στα φωνητικά, όπου η επιρροή είναι έκδηλη.

Κατά τ' άλλα, πρόκειται για ένα δίσκο που ακούγεται ευχάριστα σε γενικές γραμμές, αν και κάποιες από τις μπαλάντες τους τις βρήκα κάπως κουραστικές. Ενδεχομένως μέσω αυτών να εκφράζονται καλύτερα. Κατά την ταπεινή μου όμως άποψη το 1ο track του cd (Άλλη μια φορά), που κινείται σε electro - pop - dance ρυθμούς είναι ό, τι καλύτερο έχει να επιδείξει το νέο αυτό γκρούπ από την συμπρωτεύουσα. Και επίσης θεωρώ ότι είναι και ένα μουσικό είδος που λείπει και που χρήζει ενθάρρυνσης στην Ελλάδα, καθώς τη στιγμή που μιλάμε ο μόνος πολύ γνωστός εκφραστής του είναι ο Δημήτρης Κοργιαλάς.

Από την άλλη, δεν θα μπορούσα να μην αναγνωρίσω ότι οι δύο μουσικοί του συγκροτήματος συνέθεσαν μόνοι τους τα τραγούδια, στίχους και μουσική, συμμετείχαν ενεργά στην ενορχήστρωση των κομματιών και επιπλέον επιμελήθηκαν και την παραγωγή της πρώτης τους δισκογραφικής απόπειρας. Γεγονός αναμφισβήτητα εκτιμητέο, που αν μη τι άλλο δείχνει την αγάπη και το μεράκι τους γι' αυτό που κάνουν.

Στο θέμα των στίχων, με χαροποίησε που δεν άκουσα τραγούδια εύκολα και "πιασάρικα". Δεν πρόκειται βέβαια για ποίηση αλλά τα παιδιά δείχνουν να μην τους αφορά η στιχουργική προχειρότητα και οι ρίμες "κονσέρβες". Μολονότι θεματολογικά δεν ξεφεύγουν πολύ από αυτά που ακούμε συνήθως, καθώς και αυτοί τραγουδούν για τον έρωτα και την αγάπη, εντούτοις διακρίνει κανείς μια κάποια ποιότητα.

Θα ολοκληρώσω λέγοντας πως "κάθε αρχή και δύσκολη" και αυτό βέβαια αφορά στο νέο ξεκίνημα των "Ανάσα". Μπορεί ο δίσκος αυτός να μην αποτελεί μουσική έκπληξη. Παραταύτα είναι μια νέα, εναλλακτική και ελπιδοφόρα προσπάθεια και θέλω να πιστεύω ότι το νέο αυτό γκρουπάκι θα 'χει περαιτέρω συνέχεια και εξέλιξη, θα ωριμάσει μουσικά, θα βρει το προσωπικό του στίγμα και θα επανέλθει δριμύτερο, έχοντας πλέον πολλά περισσότερα να μας πει και να μας δείξει.


HIGHLIGHTS:

... Στα highlights αυτής της δουλειάς σίγουρα ανήκει το κομμάτι "Άλλη μια φορά", που είναι ένα φρέσκο, ρυθμικό και χορευτικό τραγούδι που αποτυπώνεται στο μυαλό σου από το πρώτο κιόλας άκουσμα και γενικά η όλη φιλότιμη πρώτη δισκογραφική προσπάθεια των δύο νεαρών ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
8σέλιδο ένθετο, απλό και συνοπτικό, περιέχει τους στίχους των τραγουδιών και φωτογραφίες των δύο καλλιτεχνών.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Προσωπικά ξεχώρισα το "Άλλη μια φορά", που κατά τη γνώμη μου είναι και το καλύτερο του δίσκου, το "Αυγουστιάτικο Φεγγάρι" και το "Κάπου να σε βρω" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Σε είδα να κοιτάς μακριά
σε είδα να φιλάς αληθινά
όμως δεν ήμουνα για σένα
κι έτσι έφυγα μακριά...

Μα ένα βράδυ που ο ύπνος θα σε πάρει
θα 'μαι εκεί να χαϊδεύω τα μαλλιά σου
κι όταν φέρει η καρδιά σου καλοκαίρι
θα 'μαι εκεί, αυγουστιάτικο φεγγάρι"...


(στίχοι: Αργύρης Λούλατζης, Θάνος Τσαϊρίδης - "Αυγουστιάτικο φεγγάρι")

Music Corner

ANASA

Τίτλος CD
"ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ"
Εταιρεία: IMPACT
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Anasa
Σωτήρης Νούκας
Φωτογραφίες
Νεκτάριος Μποτσάκης
1 CD 10 Tracks
Διάρκεια CD: 41:16
4/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


 


Τα τραγούδια του cd

01. Άλλη μια φορά
02. Στο βροχερό μου τζάμι
03. Ανάσα μου (μείνε δίπλα μου)
04. Αυγουστιάτικο φεγγάρι
05. Πληρωμένα φιλιά
06. Που ταξιδεύεις
07. Μια άνοιξη και φέτος
08. Παράξενες σκέψεις
09. Θέλει υπομονή
10. Κάπου να σε βρω


MC Team ID