"κλικ για μεγέθυνση"
ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Music Corner

"Δήμος Αναστασιάδης"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Αναστασιάδης, νέος και πολλά υποσχόμενος καλλιτέχνης, κυκλοφορεί το πρώτο του single σε μουσική δική του και στίχους του Κωνσταντίνου Ρουκά.
Μόλις 23 χρονών, μας συστήνεται με το ομώνυμο single που περιέχει δύο τραγούδια
γεμάτα καλοκαιρινούς ήχους: "Εσύ" και "Δεν Μπορείς Να Ζεις Σαν Ξένη".
Τον Δήμο τον είδαμε για πρώτη φορά στη μουσική σκηνή "Σταυρός του Νότου", όπου εμφανιζόταν για δύο συνεχόμενες χρονιές. Μέσα από τις live εμφανίσεις του και με όπλο τη χαρακτηριστική φωνή και την εντυπωσιακή παρουσία του επί σκηνής, κατάφερε να αποκτήσει το δικό του κοινό, που τον ακολουθεί πιστά στις συναυλίες του σε μουσικά στέκια της πρωτεύουσας και όχι μόνο.
Με μουσική του ίδιου, ενορχήστρωση και μουσική επιμέλεια του Γιώργου Ζαχαρίου, management από την People Entertainment Group και δισκογραφική εταιρία την Warner Music, ο Δήμος Αναστασιάδης κάνει τον Σεπτέμβριο το δισκογραφικό του ντεμπούτο, ενώ ολόκληρο το καλοκαίρι θα πραγματοποιήσει μια σειρά από συναυλίες και εμφανίσεις σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ένας ακόμα νεαρός τραγουδιστής που μπαίνει στη δισκογραφία ακολουθώντας ...γραμμές Χατζηγιάννη. Ο Δήμος Αναστασιάδης είναι καλός τραγουδιστής και καλός συνθέτης. Τουλάχιστον αυτό αποκομίζουμε από ένα πολύ "σύντομο" cd single που κυκλοφόρησε με μόλις δύο τραγούδια. Τόσο όμως η ερμηνευτική τεχνική του Αναστασιάδη όσο και οι συνθέσεις του, σε κάποιο βαθμό μου έφεραν προς Χατζηγιάννη. Αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό, επειδή όμως είναι ο δεύτερος καλλιτέχνης με ντεμπούτο cd τον τελευταίο καιρό που μου θυμίζει Χατζηγιάννη, ελπίζω να μην είμαστε στην αρχή μιας μόδας που προσπαθούν να ακολουθήσουν πολλοί, όπως γινόταν κάποτε με τα Πυξ Λαξ style groupάκια.

Παραβλέπουμε τις όποιες ομοιότητες και περνάμε στην ουσία. Ο νεαρός καλλιτέχνης φαίνεται να έχει καλό ταλέντο. Συνθετικά δημιούργησε δύο πολύ καλά pop τραγούδια, το πρώτο σε mid-tempo ρυθμό και το δεύτερο σε ..."λίγο απ' όλα", καθώς ξεκινάει ως μπαλάντα και καταλήγει σε γρήγορο beat. Ερμηνευτικά επίσης υποστηρίζει αρκετά καλά τα τραγούδια του και θεωρώ σίγουρο πως ειδικά το "εσύ" θα γίνει καλοκαιρινό hit. Τους στίχους των τραγουδιών έχει γράψει ο Κωνσταντίνος Ρουκάς, δεν αποτελούν κάτι εξαιρετικό, αλλά προκαλούν το ενδιαφέρον του ακροατή.

Ενορχηστρωτικά ο Γιώργος Ζαχαρίου έχει καταφέρει χωρίς πολλά πολλά (με τα απολύτως βασικά θα έλεγα, κιθάρες και πλήκτρα) να παρουσιάσει ένα αξιοπρεπές σύγχρονο άκουσμα.

Το cd single διέπεται από καλοκαιρινή αύρα, είναι αρκετά ευχάριστο και αυτό που θα ήθελα να δω στο ολοκληρωμένο album που θα ακολουθήσει μετά το καλοκαίρι, είναι μια προσπάθεια στην οποία ο Αναστασιάδης θα παρουσιάσει ένα περισσότερο προσωπικό ύφος. Έχει ταλέντο, ας το εκμεταλευτεί χωρίς να παρασύρεται από ακούσματα και μόδες τις εποχής...


HIGHLIGHTS:

... Να γράψω κάτι ελαφρώς άσχετο μιας και για το cd έγραψα ήδη αρκετά; Χαίρομαι που η Warner ξαναμπαίνει ζεστά στο παιχνίδι της ελληνικής δισκογραφίας. Πάντα είχε καλό δυναμικό τραγουδιστών και ελπίζω πως θα μπορέσει να το "ξαναχτίσει" ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Αν και δεν ξεφεύγει από το στυλ του δίπτυχου ένθετου που έχουν όλα σχεδόν τα cd singles, το ευχάριστο είναι ότι ανοίγοντάς το δεν βλέπεις άσπρες σελίδες, αλλά τους στίχους των τραγουδιών! Ωραίο είναι και το εξώφυλλο.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Εσύ" (αν δεν επαναλάμβανε τόσο πολύ το ρεφρέν στο τέλος - φίλα με κράτα με, κράτα με φίλα με κλπ! - θα ήταν ακόμα καλύτερο), χωρίς να υστερεί και το άλλο τραγούδι ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Εσύ δεν είχες πουθενά να ανασαίνεις
μες στη παλάμη σου ο κόσμος να κοιμάται
δε βρήκες νόημα μες στις δικές σου σκέψεις
μόνο σε σκόρπιες αναμνήσεις να φοβάσαι.
Παρέα κάνεις με σιωπές
μες στους καθρέφτες σου τους φίλους σου γυρεύεις...

Δε μπορείς να ζεις σαν ξένη
μες στην έρημη φωνή σου
δε μπορείς να με αγγίξεις
με το όμορφο φιλί σου
θα πετάξω και θα φύγω σε ένα κόσμο από αστέρια
και από εκεί θα σε κοιτάζω με τα δάκρυα στα χέρια"...

(στίχοι: Κωνσταντίνος Ρουκάς - "Δεν μπορείς να ζεις σαν ξένη")

Music Corner

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Τίτλος CD
"ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ"
Εταιρεία: WARNER
Είδος: CD Single

Μουσική Παραγωγή
Γιώργος Ζαχαρίου
Ενορχήστρωση
Γιώργος Ζαχαρίου
Διεύθ. Παραγωγής
Γιώργος Ισαάκ
Φωτογραφίες
Ειρήνη Μιχοπούλου
1 CD 2 Tracks
Διάρκεια CD: 7:25
6/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Εσύ
02. Δεν μπορείς να ζεις σαν ξένη

MC Team ID