"κλικ για μεγέθυνση"
ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΕΜΗΣ

Music Corner

"Για όσους φουμάρουν ουρανό"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σπύρος Ανέμης είναι ένας νέος τραγουδοποιός με ιδιαίτερη και πολύ χαρακτηριστική φωνή, που παρουσιάζει το πρώτο του άλμπουμ.

Γεννήθηκε στα Λουτρά Αιδηψού το 1982. Η πρώτη του επαφή με τη μουσική ήταν σε ηλικία 14 ετών. Φοίτησε σε ωδείο στην Χαλκίδα και αργότερα στην Αθήνα. Από την ηλικία των 18 εμφανίζεται ως τραγουδοποιός σε μικρές μουσικές σκηνές. Έχει εμφανιστεί επίσης μαζί με τους Domenica και τα Διάφανα Κρίνα. Παράλληλα με την ενασχόλησή του με τη μουσική, φοιτά στα ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Τοπογράφων Μηχανικών.

Ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Σπύρου Ανέμη έχει τίτλο "Για όσους φουμάρουν ουρανό", περιλαμβάνει δέκα τραγούδια που κινούνται σε ποπ ροκ ύφος, σε μουσική και στίχους δικούς του και κυκλοφορεί από την Impact music.

Την επιμέλεια παραγωγής υπογράφουν ο Άκης Γκολφίδης και ο Νίκος Αντύπας δύο ονόματα που έχουν υπογράψει πολλές μεγάλες επιτυχίες.

Ο Νίκος Αντύπας λέει για τον Σπύρο Ανέμη: "Όταν άκουσα για πρώτη φορά τα τραγούδια του Σπύρου, σκέφτηκα ότι ξεπροβάλλει στον ελληνικό καλλιτεχνικό ορίζοντα ένα νέο πρόσωπο του οποίου οι στίχοι βρίθουν από αναζητήσεις κοινωνικές και συνδυάζονται υπέροχα με την τρυφερή μελαγχολία που βγάζουν οι μελωδίες του. Χαρίζει ένα ταξίδι με διαφορετικές αφετηρίες και σε κάνει να ακολουθήσεις τις διαδρομές του και να γνωρίσεις έναν κόσμο αλλιώτικο. Ο Σπύρος Ανέμης παρουσιάζει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά που μπορεί και ελπίζω να βάλει ένα λιθαράκι σε αυτό που λέμε 'έντεχνο τραγούδι'".


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Τι είναι αυτό που, από την πρώτη στιγμή, σε κάνει να προσέξεις το Σπύρο Ανέμη; Η φωνή του! Έχει μια χροιά πολύ ιδιαίτερη και γοητευτικά ασυνήθιστη. Αλλά και τα τραγούδια του νεαρού τραγουδοποιού δεν περνούν καθόλου απαρατήρητα. Δείχνουν ότι ο Ανέμης - "άμα τη εμφανίσει" - έχει πράγματα να πει, ότι μπορεί να γράψει μελωδίες ολοκληρωμένες, ότι -κοντολογίς- έχει λόγο ύπαρξης στο σημερινό τραγούδι.

Με τους στίχους του μιλάει για πράγματα απλά και καθημερινά, αλλά το κάνει με ένα τρόπο ποιητικό, εσωτερικό, μελαγχολικό ενίοτε. Με ένα τρόπο προσωπικό, δικό του, καθόλου "δανεικό", επιπόλαιο ή "στημένο". Το κάνει με τον αυθεντικό τρόπο του δημιουργού που σε πείθει ότι η τέχνη του σε αφορά, σε παίρνει απ' το χέρι και σε ταξιδεύει ή σε κάνει να θέλεις να ακολουθήσεις τις διαδρομές του...

Καλοτάξιδο το πρώτο προσωπικό cd του Σπύρου Ανέμη "Για όσους φουμάρουν ουρανό", που έρχεται σε μια συγκυρία δύσκολη για τη δισκογραφική πραγματικότητα του ελληνικού τραγουδιού. Μακάρι να βρει τη θέση που του αξίζει...


HIGHLIGHTS:

... Η παρουσία του Νίκου Αντύπα στο δίσκο. Με τον Άκη Γκολφίδη έχει επιμεληθεί την παραγωγή, ενώ έβαλε το χεράκι του και στην ενορχήστρωση τριών τραγουδιών. Μπορεί οι τελευταίες συνεργασίες του συγκεκριμένου συνθέτη να κινούνται "έξω απ' τα νερά του", όμως αυτό δε σημαίνει ότι μπορούμε να ξεχάσουμε την ιστορία και την αξία του Νίκου Αντύπα ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Λιτό. Περιέχει τους στίχους των δέκα τραγουδιών του άλμπουμ και μερικά σκιτσάκια του Σπύρου Ανέμη. Θα ήθελα να σταθώ για λίγο στο εξώφυλλο. Μου άρεσε που ο Ανέμης - αν και πρωτοεμφανιζόμενος - προτιμά να μην "πουλήσει" το πρόσωπό του, αλλά επιλέγει κάτι πιο "εναλλακτικό" στην πρώτη του προσωπική δουλειά. Συγχαρητήρια.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Άγγελοι μικροί", "Δεν ταξιδέψαμε ποτέ", "Για μένα και για σένα" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"...Άγγελοι μικροί που λένε
τραγούδια σήμερα και κλαίνε
τον παράδεισο χαλάνε
καθώς για την αγάπη μας μιλάνε"...
(στίχοι: Σπύρος Ανέμης - "Άγγελοι μικροί")

"Οι άνεμοι γδέρνουν τα καράβια
τα κύματά μας μείναν άδεια.
Που ταξιδέψαμε μωρέ;"
(στίχοι: Σπύρος Ανέμης - "Δεν ταξιδέψαμε ποτέ")

Music Corner

ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΕΜΗΣ

Τίτλος CD
"ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΦΟΥΜΑΡΟΥΝ ΟΥΡΑΝΟ"
Εταιρεία: IMPACT
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Άκης Γκολφίδης
Νίκος Αντύπας
Φωτογραφίες
Κατερίνα Ανανία
Σκίτσα
Σπύρος Ανέμης
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 50:36
12/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 Τα τραγούδια του cd

01. Δεν είμαστε γίγαντες, είμαστε νάνοι
02. Άγγελοι μικροί
03. Δεν ταξιδέψαμε ποτέ
04. Για όσους φουμάρουν ουρανό
05. Για μένα και για σένα
06. Μη σκοτεινιάζεις ουρανέ
07. Ο καιρός των παλαβών
08. Τα τσιγάρα μας σβηστά
09. Στο βυθό σου
10. Στην οδό της αμαρτίας
11. Άγγελοι μικροί (radio edit)

MC Team ID