"κλικ για μεγέθυνση"
CYANNA

Music Corner

"Just a crash"

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Το Coca Cola Soundwave είναι ένα πανευρωπαϊκό φεστιβάλ μουσικής, στα πλαίσια του οποίου νέα συγκροτήματα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να κερδίσουν μια διάκριση. Νικητές του ελληνικού Soundwave που διοργανώθηκε το 2007, οι Cyanna, των οποίων το δίσκο έχουμε στα χέρια μας.

Το Just a Crash δεν είναι ο πρώτος δίσκος των Cyanna. Το συγκρότημα υπάρχει στην ελληνική δισκογραφία από το 2004, οπότε έβγαλαν το πρώτο τους cd με τίτλο «Αγγιξε το», που όμως δεν ακούστηκε αρκετά. Με διαφορετική εταιρία αυτή την φορά, την διάκριση του φεστιβάλ στις βαλίτσες τους και την αναγνώριση από καλλιτέχνες όπως η Δήμητρα Γαλάνη κάνουν μια νέα προσπάθεια και μας συστήνονται εκ νέου.

Μουσικά εξελίσσονται αρκετά, προσθέτοντας στη κατά κόρον ηλεκτρονική μουσική τους στοιχεία από rock και disco της δεκαετίας του '80. Οι στίχοι, στα αγγλικά όλοι, είναι σύγχρονοι, ενδιαφέροντες και αρκετά πλούσιοι λεξιλογικά, σε αντίθεση με τα περισσότερα τραγούδια του είδους. Στο cd θα βρείτε και μια διασκευή στο τραγούδι «Like fire» των Dubrovnicks, καθώς και ένα κρυφό κομμάτι, σαν αποφώνηση του album.

Γενικά, αν και είναι μια διαφορετική πρόταση με φρέσκο ήχο, που μάλλον θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής, δύσκολα θα βρει ακροατές σε άλλα είδη.


HIGHLIGHTS:

... To artwork του δίσκου ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Εικοσιδύο σελίδες γεμάτες ωραίες και ...παράξενες φωτογραφίες. Πολύ καλό το artwork, αλλά δεν έχει όλους τους στίχους ...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
«Limiter», «Paranoid GF», «Highway exit», «Chinese dress» ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Am I just?
Do I look the same to you?
restricted & bent by belief
history lies in the dirt fool
and struggle will soon breed more grief"...

(στίχοι: Nick Sid - "Limiter")

Music Corner

CYANNA

Τίτλος CD
"JUST A CRASH"
Εταιρεία: SONY BMG
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Cyanna
Φωτογραφίες
La Boheme
Γιώργος Μουζής
Σχεδίαση
Spyreas Sid
Graphic Preflight
Γιώργος Τούμπαλης
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 51:52
2/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Done be
02. Electron
03. On and on
04. Shine
05. TV nation
06. Limiter
07. Better not
08. Paranoid GF
09. Highway exit
10. Like fire
11. Liquid
12. Chinese dress

MC Team ID