"κλικ για μεγέθυνση"
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΤΗΣ

Music Corner

Pop/Rock/Λαϊκά
Γράφει η
Τερέζα Λίτσα
tereza_litsa@musiccorner.gr
"Εκτός τροχιάς"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένας Δάντης εκτός τροχιάς! Λες και δεν ήταν πάντα! Ένα άκουσμα που αξίζει! Λες και το περίμενες καιρό! Εκεί που νομίζεις ότι ξέρεις το επόμενο του βήμα εκεί σε κάνει να τα χάνεις! Είναι ροκ και το δηλώνει χωρίς περιστροφές. Είναι καλλιτέχνης και είναι στη φύση του να εκτροχιάζεται! Οι τίτλοι των τραγουδιών θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελούν κεφάλαια από το ημερολόγιο του Χρήστου.
Όταν το συνειδητοποιήσεις αισθάνεσαι αμήχανα για την αδιακρισία όμως θέλεις να συνεχίσεις, να τον ακούσεις, να τον καταλάβεις. Γνωρίζεστε πάνω από 15 χρόνια αλλά υπάρχουν πολλά που δεν ξέρεις για εκείνον.
Η φωνή του τώρα έχει την αλήθεια που καθηλώνει και αφοπλίζει. Η φράση «όσο μεγαλώνω, τρέμω...» κουβαλά την ψυχή του και την αποκαλύπτει. Η μουσική του είναι η έκφραση του, το συναίσθημα του πάνω στα λόγια, ο δικός του τρόπος να κοιτάζει στα μάτια.
Η ενορχήστρωση των τραγουδιών ενισχύεται από τη διάθεση του να παίζει με τον εαυτό του, τις δυνατότητες του, με το μυαλό του. Ο Χρήστος Δάντης δοκιμάζει διαρκώς τα όρια του και τις αντοχές του ως καλλιτέχνης, πέφτει και σηκώνεται ξανά, επιμένει και δουλεύει σκληρά για να φτιάχνει πάντα πρωτότυπη και αυθεντική μουσική και τραγούδια. Στο άλμπουμ αυτό συναντά και πάλι την Ελεάνα Βραχάλη και συνυπογράφουν 5 τραγούδια με πρώτο το ομότιτλο «Εκτός τροχιάς» και ακολουθούν τα «Ζω και επιμένω», «Είμαι εγώ παιδί», «Κάνε τη διαφορά» και «Υποχωρώ». Φίλος και συνεργάτης χρόνια ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης δηλώνει την παρουσία του και σε αυτή τη δουλειά του Δάντη με τρία κομμάτια «Μόνος μου γυρίζω», «Δεν αξίζει» και «Κάθε βράδυ στις 8».
Ο Δημήτρης Τσάφας γράφει το «Χιόνι» ενώ το τραγούδι που κλείνει τη νέα δισκογραφική δουλειά του Χρήστου Δάντη είναι το «Τόση αγάπη» σε μουσική και στίχους του Νίκου Φανουράκη, που περιέχεται και στο άλμπουμ των ΖΗΜΙΑΑ «Ένα αστέρι». Καλή ακρόαση!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ήμουν πολύ περίεργη να ακούσω αυτό το άλμπουμ. Διαβάζω και το δελτίο τύπου και περιμένα πολλά. Γνωρίζω τον Χρήστο Δάντη από τα παλιότερα τραγούδια του και δυστυχώς με απογοήτευσε καθώς άλλα περίμενα και άλλα άκουσα. Ίσως με παρέσυρε και το δελτίο τύπου που αναφερόταν σε ροκ χωρίς περιστροφές και με προϊδέασε διαφορετικά. Δυστυχώς λοιπόν αυτό το ροκ χωρίς περιστροφές δεν το βρήκα. Βρήκα ένα δίσκο που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο ροκ, το ποπ και το λαϊκό, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια σύγχυση. Από την άλλη, πάνω που βρίσκεις μια καλή μουσική συνοδεύεται από κοινότυπους στίχους και αντίθετα βρήκα τραγούδια με πολύ ωραίους στίχους που μου τα χάλασε η μουσική.

Ξεχώρισα τρία τραγούδια που έχουν ένα ενδιαφέρον σε σχέση με τα υπόλοιπα και είναι το "Μόνος μου γυρίζω", το "Τόση αγάπη" και το κατά τη γνώμη μου καλύτερο του άλμπουμ "Χιόνι". Αυτά συμπτωματικά είναι όλα ροκ τραγούδια χωρίς να αναμειγνύονται με άλλα είδη. Τα υπόλοιπα δεν μπορούν να ...αποφασίσουν σε τι είδος ανήκουν, όπως τα "Δεν αξίζει", "Κάθε βράδυ στις 8", και έτσι δεν αφήνουν καλή εντύπωση. Ειδικά το "Δεν αξιζει" για παράδειγμα, ενώ ξεκινά καλά, με ροκ στοιχεία και ωραίους στίχους, στο ρεφραίν γίνεται τσιφτετέλι και απλά ...σβήνει την προηγούμενη θετική εντύπωση. Τα υπόλοιπα τραγούδια πέρασαν απαρατήρητα, σε σχέση με αυτά που ανέφερα...

Συνολικά, είναι ένα άλμπουμ κυρίως για όσους είναι φαν του τραγουδιστή χρόνια τώρα και δε χάνουν δουλειά του. Ίσως αρέσει και σε αυτούς που ακούν σύγχρονη ελληνική λαϊκοπόπ μουσική. Νέους θαυμαστές πάντως δύσκολα θα κερδίσει από αυτή τη δουλειά.

Δυστυχώς η τελευταία δισκογραφική προσπάθεια του Χρήστου Δάντη δε μου άφησε τόσο καλή εντύπωση και είναι κρίμα γιατί είναι ένας πολύ ταλαντούχος τραγουδιστής αλλά και συνθέτης. Ίσως να τον έκρινα και αυστηρά γιατί σκέφτομαι τον καλλιτέχνη πρώτα και τη μέχρι τώρα πορεία του, αλλά τα είπα ακριβώς επειδή ξέρω ότι μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα στην ελληνική μουσική.


HIGHLIGHTS:

... --- ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Ωραίο το ένθετο, με τους στίχους από το κάθε τραγούδι και φόντο σε κάθε σελίδα τον Χρήστο Δάντη και την κιθάρα του σε διάφορες λήψεις.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Μόνος μου γυρίζω...", "Χιόνι", "Τόση αγάπη (feat. ΖΗΜΙΑΑ)" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Κάθε φορά που η νύχτα με παίρνει απ' το χέρι
Γίνομαι ένα μαζί της και ψάχνω να βρω
Κρυμμένα όνειρα σκόρπιες ελπίδες και λάθη
Και τη ζωή μου να ζήσω ξανά προσπαθώ.

Όσο κι αν κρύψω καλά το κλειδί της ψυχής μου
Πάντα ο πόνος το βρίσκει και μπαίνει ξανά
Μέσα στη σκέψη μου και την καρδιά μου παγώνει
Σβήνει η νύχτα χωρίς ελπίδα καμιά.

Τόση αγάπη που έχει πάει,
γιατί με αφήνει και με ξεχνάει.

Φεύγει η νύχτα κι η μέρα πάλι χαράζει
Κι έτσι συνέχεια ο χρόνος με προσπερνά
Έχω πια μάθει καλά ότι πρέπει να χάνω
Πάντα θα είναι για μένα πολύ αργά"...


(στίχοι: Νίκος Φανουράκης - "Τόση αγάπη")

Music Corner

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΤΗΣ

Τίτλος CD
"ΕΚΤΟΣ ΤΡΟΧΙΑΣ"
Εταιρεία: SONY BMG
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Χρήστος Δάντης
Φωτογραφίες
Κωνσταντίνος Ρήγος
Artwork
Δημήτρης Ρεκουνιώτης
1 CD 10 Tracks
Διάρκεια CD: 34:43
7/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 


 


Τα τραγούδια του cd

01. Εκτός τροχιάς
02. Ζω και επιμένω (όνειρα)
03. Είμαι εγώ παιδί
04. Μόνος μου γυρίζω...
05. Δεν αξίζει
06. Κάθε βράδυ στις 8
07. Κάνε τη διαφορά
08. Χιόνι
09. Υποχωρώ
10. Τόση αγάπη (feat. Ζημιαα)

MC Team ID