"κλικ για μεγέθυνση"
ΦΑΝΗ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Music Corner

"Αγάπη θα πει..."

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη γνωρίσαμε μέσα από τη μεγάλη επιτυχία «Θέλω να τα πιω»!
Τώρα, η Φανή Δρακοπούλου επιστρέφει πιο κεφάτη και πιο λαμπερή και παρουσιάζει τη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Αγάπη θα πει». Πρόκειται για 14 λαϊκά τραγούδια τα οποία ξεχωρίζουν μέσα από την μοναδική φωνή της Φανής Δρακοπούλου.
Τη μουσική των τραγουδιών υπογράφουν οι Τάσος Παναγής, Μιχάλης Τουρατζίδης, Άκης Δείξιμος, Γιάννης Κυφωνίδης, Τάσος Λυμπέρης, Βασίλης Γαβριηλίδης, Ιωσήφ Σαρασίδης και Νίκος Παπαδόπουλος ενώ τους στίχους έχουν γράψει οι Νίκος Γρίτσης, Ελένη Γιαννατσούλια, Φωτεινή Δούρου, Ναταλί,
Γρηγόρης Κυφωνίδης, Βίκυ Γεροθόδωρου, Αργύρης Αράπης και Ιωσήφ Σαρασίδης.
Το τραγούδι «Απών», σε Valentino & Siganos remix, έχει ήδη κάνει τη διαφορά στα ραδιόφωνα ενώ τώρα κατακτά και τα club!
Μια νέα λαϊκή φωνή, που περιμένει να την ανακαλύψετε!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Το νέο album της Φανής Δρακοπούλου, δεν έχει τίποτα καινούργιο να προσθέσει στη καριέρα της, σε σχέση με το προηγούμενο cd, πέρα από κάποιες νέες επιτυχίες. Ίδια νοοτροπία, ίδια ατμόσφαιρα, ίδιοι σε αρκετές περιπτώσεις δημιουργοί που συνεργάζονται ξανά με τη τραγουδίστρια και προφανώς ίδιοι και οι στόχοι. Δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση για κάτι που θα μείνει όσο για κάτι που θα κάνει την εύκολη και γρήγορη επιτυχία και θα εξαφανιστεί. Η συνήθης λογική και πρακτική που ακολουθούν σήμερα στη πλειοψηφία των παραγωγών τους οι δισκογραφικές.

Το cd φέρνει στο φως 14 νέα τραγούδια, που πιθανότατα τα περισσότερα θα πάνε χαμένα, αφού συνήθως στις ραδιοφωνικές play lists δεν περνούν περισσότερα από 3-4 κομμάτια (αυτό συμβαίνει πια συχνά, ακόμη και σε φτασμένους καλλιτέχνες) ενώ και η ίδια στα κέντρα που εμφανίζεται δεν νομίζω να χρησιμοποιήσει πολλά τραγούδια από το προσωπικό της ρεπερτόριο. Άλλη μια συνήθης τακτική... Απορώ λοιπόν με αυτά τα δεδομένα γιατί όλα τα τραγούδια μιας δισκογραφικής δουλειάς να έχουν αποκλειστικά έναν κοινό στόχο, να έχουν δηλαδή προφίλ ραδιοφωνικού σουξέ ή να είναι σχεδιασμένα για πίστα. Απάντηση φυσικά υπάρχει και έχει να κάνει με το τρόπο που αντιμετωπίζουν σήμερα τη δισκογραφία οι ίδιες οι εταιρείες, αλλά anyway, δεν είναι του παρόντος να το αναλύσουμε αυτό! Απλώς θα μου άρεσε να ακούω και κάτι πιο ψαγμένο σε ανάλογες δουλειές και όχι ντε και καλά μια σειρά από τραγούδια "πίστας".

Όπως θα έχετε καταλάβει το cd της Φανής Δρακοπούλου διαθέτει λαϊκά ακούσματα ανάμεσα στα οποία υπάρχουν αρκετές λαϊκές μπαλάντες και φυσικά τα απαραίτητα ζεϊμπέκικα/χασάπικα. Κάποιες ερμηνείες της φαίνονται τεχνικά επηρεασμένες από Νατάσα Θεοδωρίδου, χωρίς όμως αυτό να είναι σε βαθμό που να προβληματίζει. Θετικό θεωρώ το γεγονός ότι το cd έχει συμπαγή λαϊκό χαρακτήρα και δεν σκορπίζεται ανάμεσα σε pop, ethnic ή ότι άλλα ακούσματα... Έχει και τα εμπορικά χιτάκια του, όπως θεωρώ το "απών" ή το "αλήτης", έχει και μια ευχάριστη γενικά ροή χωρίς όμως να εντυπωσιάζει ιδιαίτερα με κάποιο κομμάτι.


HIGHLIGHTS:

... --- ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Όμορφα τα χρώματα του ένθετου και οι φωτογραφίες που υπάρχουν σε αυτό. Στις 12 σελίδες του θα βρείτε και τους στίχους των τραγουδιών.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Να 'ρθεις ξανά", "Απών", "Ο αλήτης", "Πάψε να ρωτάς"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Τόσες μέρες μακριά σου
χτίζουν χρόνια στο σκοτάδι
τόσα λόγια κρυμμένα που θέλω να σου πω
ψάχνω πάλι εσένα
μέσα σ' ένα σημάδι
Θεέ μου πόσο πονάω που δεν είσ' εδώ
δεν είσ' εδώ...

Να 'ρθεις ξανά κι εδώ να μείνεις
να με κρατάς νύχτα και μέρα αγκαλιά
να 'ρθεις ξανά, ποτέ μη φύγεις
να μ' αγαπάς και να με παίρνεις μακριά"...

(στίχοι: Βίκυ Γεροθόδωρου - "Να 'ρθεις ξανά")

Music Corner

ΦΑΝΗ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Τίτλος CD
"ΑΓΑΠΗ ΘΑ ΠΕΙ..."
Εταιρεία: SONY BMG
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Μιχάλης Τουρατζίδης
Φωτογραφίες
Ειρήνη Μιχοπούλου
Artwork
Αντώνης Γλυκός
1 CD 14 Tracks
Διάρκεια CD: 52:02
4/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


 


Τα τραγούδια του cd

01. Πάψε να ρωτάς
02. Μια συγνώμη
03. Απών (Valentino & Siganos remix)
04. Ο αλήτης
05. Σε ζητώ
06. Αγάπη θα πει
07. Για σένα όλα τα μπορώ
08. Ύπνος δε με πιάνει
09. Αν υπάρχει Θεός
10. Ούτε στο τηλέφωνο
11. Δεν το επιτρέπω
12. Πουθενά
13. Πες μου γιατί
14. Να 'ρθεις ξανά

MC Team ID