"κλικ για μεγέθυνση"
ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΜΙΡΛΗΣ

Music Corner

"Μη διστάζεις"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυο χρόνια μετά το ντεμπούτο άλμπουμ του «Ζω περιμένοντας να ζήσω» και τη διάσημη «Πίπα της ειρήνης» που τον έκανε ευρέως γνωστό, ο Μιχάλης Εμιρλής δηλώνει δισκογραφικά παρών με το νέο του cd «Μη διστάζεις».
Συνεπής στο μουσικό είδος που επέλεξε να ακολουθήσει, αλλά πιο έμπειρος και μουσικά ωριμότερος (μάλλον συνετέλεσε σ' αυτό η στρατιωτική θητεία που μεσολάβησε), ο Μιχάλης μοιράζεται μαζί μας 12 νέα τραγούδια σε μουσική δική του και στίχους του φίλου και σταθερού συνεργάτη του Χριστόφορου Μπαλαμπανίδη. Χιούμορ και ευφάνταστος στίχος, γνώριμες σε όλους καταστάσεις της καθημερινότητας και άφθονο συναίσθημα, συνθέτουν το μουσικό στυλ του Μιχάλη Εμιρλή.
«Ο Κουβανός», «Το χρυσόψαρο», «Τζερόνιμο», «Το τραγούδι της κάμπιας», «Μην πυροβολείς τη μοναξιά μου», «Καρδούλα» είναι οι τίτλοι κάποιων από τα νέα τραγούδια του ταλαντούχου δημιουργού που βάζουν τον ακροατή στο κλίμα της νέας του δουλειάς και τον φέρνουν σε επαφή με οικείες του καταστάσεις. «Ο Κουβανός» - που δεν είναι από την Κούβα, αλλά έχει πέσει στη λακκούβα από το στοίχημα βαθιά - είναι το πρώτο single που ακούγεται στα ραδιόφωνα.
Εκτός από τον Μιχάλη Εμιρλή και τον Χριστόφορο Μπαλαμπανίδη, τραγούδια υπογράφουν επίσης ο Στέλιος Μακρυπλίδης («Μη μου μιλάτε για κείνη») και ο Δημήτρης Καρράς («Το τραγούδι της κάμπιας»). Καλή ακρόαση!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Είναι μόλις ο δεύτερος δίσκος του Μιχάλη Εμιρλή κι όμως αυτός ο καλλιτέχνης μου έχει δώσει την εντύπωση ότι έχει ξεκινήσει στην ελληνική pop σκηνή μια δική του "σχολή". Το πολύ ιδιαίτερο ύφος του, όχι μόνο σε ερμηνευτικό αλλά και σε συνθετικό επίπεδο, σε κάνει αμέσως, από τις πρώτες νότες, να καταλαβαίνεις ότι θα ακούσεις ένα τραγούδι του Εμιρλή. Φυσικά αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν νέο καλλιτέχνη, καθώς φανερώνει ότι έχει φέρει στο χώρο έναν νέο, προσωπικό αέρα και οι καινούργιες τάσεις, όταν έχουν πράγματα να προσφέρουν, είναι πάντα καλοδεχούμενες!

Η φιλοσοφία του δεύτερου cd δεν ξεφεύγει και πολύ από αυτήν του ντεμπούτο album του τραγουδιστή. Pop κομμάτια, με στίχο που περνάει εύκολα στον ακροατή μιας και αναφέρεται σε καθημερινές καταστάσεις που όλοι λίγο πολύ έχουμε ζήσει. Αρκετοί πιστεύω θα είναι οι ακροατές του album που θα νιώσουν "πρωταγωνιστές" σε κάποιες από τις ιστορίες που διηγούνται τα νέα τραγούδια του Εμιρλή. Εγώ ήδη νιώθω πρωταγωνιστής στον ..."Κουβανό", που ουσιαστικά αναφέρεται στον "κουβά" που έχουμε πέσει όσοι ασχοληθήκαμε κάποια στιγμή με τη τρέλα της εποχής, το "πάμε στοίχημα" (εγώ παρεπιπτόντως, βρήκα τρόπο σίγουρο να κονομάω λεφτά από αυτό και ναι, θα σας τον αποκαλύψω... Σταμάτησα να παίζω!!!). Οι στίχοι των τραγουδιών ανήκουν στον Χριστόφορο Μπαλαμπανίδη ο οποίος πάντως δείχνει να προσαρμόζεται στο ύφος του τραγουδιστή και να ακολουθεί το δείγμα που πήραμε στη πρώτη του δουλειά, όπου στίχοι και μουσική ανήκαν εξ' ολοκλήρου στον Εμιρλή. Μόνο στο "τραγούδι της κάμπιας", μια σύνθεση του Δημήτρη Καρρά, οι στίχοι ανήκουν στον ίδιο τον Μιχάλη Εμιρλή.

Συνθετικά όπως ήδη ανέφερα, το cd ακολουθεί το ανάλαφρο pop ύφος που υπήρχε και στη προηγούμενη δουλειά. Κάποιες στιγμές μόνο, οι κιθάρες αγριεύουν και τα πράγματα γίνονται λίγο πιο ροκ. Όλα τα τραγούδια ανήκουν συνθετικά στον Εμιρλή, εκτός από την "κάμπια" που της έδωσε ...ήχο ο Δημήτρης Καρράς (των Βωξ) και το "μη μου μιλάτε για κείνη" που αποτελεί μελωδία του Στέλιου Μακρυπλίδη.

Συνολικά το album θεωρώ πως έχει περισσότερες καλές στιγμές από το προηγούμενο και δεν κουράζει τον ακροατή του. Η διάθεσή του εναλλάσσεται σωστά ανάμεσα σε εύθυμα και σε πιο ερωτικά τραγούδια και το αποτέλεσμα είναι ένα cd που μπορώ άνετα να σας προτείνω...


HIGHLIGHTS:

... Το πολύ προσωπικό και ιδιαίτερο ύφος του Μιχάλη Εμιρλή, ερμηνευτικά και συνθετικά, δημιουργεί μια καινούργια τάση στην ελληνική pop ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
"Μη διστάζεις", "Ο Κουβανός", "Μη μου μιλάτε για κείνη", "Το τραγούδι της κάμπιας", "Καμένο χαρτί", "Μη πυροβολείς τη μοναξιά μου" ...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Μη διστάζεις", "Ο Κουβανός", "Μη μου μιλάτε για κείνη", "Το τραγούδι της κάμπιας", "Καμένο χαρτί" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Μέσα σου κάτι έχει σπάσει
όσο κι αν θες να κρυφτείς
τον εαυτό σου λοιπόν να σκεφτείς
πες ό,τι έχεις να πεις...

Μη διστάζεις, σκότωσέ με
σε μια νύχτα ξέχασέ με
φύγε και κοίτα μπροστά.
Μη διστάζεις, σκότωσέ με
μη φοβάσαι, τέλειωσέ με
μακριά σου δεν έχω μετά"...

(στίχοι: Χριστόφορος Μπαλαμπανίδης - "Μη διστάζεις")

Music Corner

ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΜΙΡΛΗΣ

Τίτλος CD
"Μη διστάζεις"
Εταιρεία: LEGEND
Είδος: CD

Παραγωγή
Soumka
Φωτογραφίες
Ειρήνη Μιχοπούλου
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 38:39
6/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


 


Τα τραγούδια του cd

01. Το χρυσόψαρο
02. Ο Κουβανός
03. Μη μου μιλάτε για κείνη
04. Μη διστάζεις
05. Αυτό που σ' αρέσει (rock version)
06. Πάλι θα ξημερωθώ
07. Περασμένα ξεχασμένα
08. Μην πυροβολείς τη μοναξιά μου
09. Το τραγούδι της κάμπιας
10. Τζερόνιμο
11. Καμένο χαρτί
12. Όσα η αγάπη μου χρωστά (Καρδούλα)

MC Team ID